Martin Říman Méně byrokracie. Plníme své slovo  Dost bylo šikany:  registrační pokladny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistika v silniční dopravě
Advertisements

Dopad daňových reforem na vztah zaměstnavatel – zaměstnanec.
PODNIKÁNÍ CIZINCŮ V ČESKÉ REPUBLICE
Příklady odstraňování bariér konkurenceschopnosti české ekonomiky
Ministerstvo průmyslu a obchodu O 30 % MÉNĚ BYROKRACIE V PODNIKÁNÍ V ROCE 2014 tisková konference 10. ledna 2012, Praha Úřad vlády České republiky RNDr.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Podnikatel – fyzická osoba.
Mzdy musí být zúčtovány v období, kdy byla: a) vykonaná práce b) za které odměna náleží (např. mzda za svátky)
Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
Zásadní zjednodušení daní pro živnostníky Návrh MF.
P RACOVNĚPRÁVNÍ VZTAHY ÚŘEDNÍKŮ ÚSC Prameny právní úpravy.
Aktuální vývoj v oblasti DPH Blanka Mattauschová
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Kratochvil Nezbytné znalosti podnikatele ve venkovské turistice Ing. Marie Stříbrná Podnikatelské minimum a další aspekty Právní minimum Standard.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Mirek Topolánek V l á d a ODS. Vláda funguje  Díky koaličnímu kabinetu ODS:  Po deseti letech spravuje zemi  Plní volební sliby v maximální míře 
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Připravované úpravy daňových zákonů ke snížení deficitu a jejich dopad na malé a střední podniky 1. prosince 2009 Ing. Eduard Janota.
Vypracovali: Marcela Kučerová Martina Ševců Radka Šebková
Příjmy a výdaje v daňové evidenci
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
Automobil a daň z mezd Poskytne-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně firemní motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se.
POJISTNÉ NA SOCIÁLNÍM ZABEZPEČENÍ Zákon č. 589/1992 Sb.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
ŽIVNOSTENSKÝ ZÁKON Upravuje vstup do podnikání. POJMY ŽIVNOST Soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem, za účelem dosažení zisku a za.
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
TISKOVÁ KONFERENCE Martin Říman Martin Turnovský Tomáš Hruda © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
1 Plánované změny v železniční dopravě Vít Bárta, ministr dopravy ČR Petr Žaluda, generální ředitel Českých drah Jiří Vodička, předseda představenstva.
Ministr financí ČR Vlastimil Tlustý 100 dnů na MF ČR.
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Reforma daňového systému Cíle vlády Efektivní veřejná správa Přátelské veřejné služby.
Druhá fáze reformy veřejných rozpočtů - prorůstové daňové změny - Ministerstvo financí ČR
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května 2012 – IFA. 1. Úvod 2. Změny Protischodkový balíček 2013 Protischodkový balíček 2.
DAŇOVÁ EVIDENCE – ÚVOD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1114Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Nezdanitelné ásti podle.
Sociální pojištění Veřejný systém založený na rozpočtovém, nikoli pojistném principu. SZ a VZP.
Další vzdělávání v Moravskoslezském kraji Základy podnikání v praxi Ing. Iva Krejčí CZ.1.07/3.1.00/
„Nejsme ovlivněni politikou před rokem 1989 ani tou co tu je dalších 25 let.“
Novela zákona o daních z příjmů JUDr. Ing. Michal Radvan.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
Dopady nových byrokratických opatření do podnikání na venkově (EET, Kontrolní hlášení) Dopady nových byrokratických opatření do podnikání na venkově (EET,
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_399.UCE.34 Sociální pojištění.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
Cestovní náklady podnikatele. Paušální cestovní výdaje  Podnikatel si může do nákladů započítat paušální odpočet 5000 Kč/měs. na jedno firemní vozidlo.
 Materiál slouží pro pochopení a faktické vyplnění Jednotného registračního formuláře.
CEFIF Založení FF „Fyzické osoby“ Dana Batelková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Batelková.
Anotace Materiál je určen pro 1. a 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu EKONOMIKA DOPRAVY, inovuje výuku použitím multimediálních.
Účetní a daňové dopady při ukončení podnikatelské činnosti fyzických osob Lucie Škochová.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická Bakalářská práce Daňové a odvodové zatížení podnikatelů ČR Autor: Radka Přibylová Vedoucí práce : Ing. Marta Hortová.
Podmínky podnikání v ubytovacích službách a stravování
Živnostenský úřad.
Správa sociálního zabezpečení
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
„Velká“ novela školského zákona
Malé a střední podnikání
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
PODNIKÁNÍ CIZINCŮ V ČESKÉ REPUBLICE 10/2017
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Finanční úřad CEFIF Lukáš Hula
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Expertní skupina pro snižování administrativní zátěže podnikatelů
Transkript prezentace:

Martin Říman Méně byrokracie

Plníme své slovo  Dost bylo šikany:  registrační pokladny

Živnostenská patnáctka 1. roční daňové prázdniny pro každého živnostníka na jeden rok v období rovná daň 15 %, sjednocení DPH na 15 % 3. okamžité odpisy nákladů pro firmy s obratem do 15 milionů korun 4. zrušení registračních pokladen 5. zrušení minimální daně 6. zrovnoprávnění živnostníků se zaměstnanci (tzv. švarcsystém) 7. zrušení povinnosti platit nemocenskou pro své zaměstnance 8. snížení sazby sociálního pojištění 9. snížení počtu kontrolujících institucí a sjednocení kontrol 10. zrušení duplicitního podávání informací státním institucím 11. omezení platnosti Zákoníku práce pro malé firmy s obratem do 15 milionů korun 12. zjednodušení živnostenského zákona na úroveň první poloviny 90. let 13. zásadní zjednodušení regulace jednotlivých podnikatelských činností 14. zrušení selektivních dotačních programů „jen pro některé“ 15. zavedení paušálního výdaje místo knihy jízd na každé služební auto

Živnostenská patnáctka Splněno 8 z 15 bodů

Minimální daň „Kdo nemá na zaplacení minimální daně, ať nepodniká!“ Vladimír Špidla Zrušeno

Bezdotykové baterie Zrušeno Radikální ořezání vyhlášky o hygienických požadavcích na stravovací služby

Jednodušší podnikání  Největší novela živnostenského zákona od poloviny 90. let:  jednodušší systém živností  snazší vstup do podnikání  pohodlnější kontakt s úřady  261 živností před novelou  95 po novele  Zrušeno 35 podnikatelských vyhlášek

Odlehčíme podnikání  kratší registrační formulář = snazší vstup do podnikání

Hezké odpoledne!