VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SYSTÉMY A SUBSYSTÉMY EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ © Prof. ing
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studijní program Stavební inženýrství
Ústav pedagogických věd
CzechInvest Koncepce podpory investic
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Regionální aspekty uvedené v národní politice. Regionální aspekty systému VaV posilování role regionální spolupráce VŠ v oblasti socioekonomického rozvoje.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Fakulta zdravotnických studií
Studijní program Ekonomika a management
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT. Charakteristika studijního programu „Účetnictví a daně“ Ekonomika a management Studijní obor je nabízen v rámci.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Ústav světových dějin Obor Historie – Obecné dějiny.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Prezentace oboru Regionální rozvoj Katedra regionální a environmentální ekonomiky Ekonomická fakulta, VŠB - TU Ostrava.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 29. dubna 2015.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Magisterský studijní program N 6208 Ekonomika a management Obor Management a marketing.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
facebook ksr.ef.jcu.cz.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
KATEDRA PRÁVNÍCH OBORŮ, ŘÍZENÍ A EKONOMIKY MARTIN ŠIMÁK KOLEGIUM DĚKANKY 8. ČERVNA 2012 Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Rozpočtová a fiskální politika 27. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 27.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Katedra elektrotechniky
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová
Rozpočtová a fiskální politika
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Rozpočtová a fiskální politika
Studijní obor Management sportu
Rozpočtová a fiskální politika
Transkript prezentace:

VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA STUDIJNÍ OBOR VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA

Proč studovat obor Veřejná ekonomika a správa? Chcete si zajistit jistotu, stabilitu a postup po nástupu do zaměstnání? Chcete mít jistotu zaměstnání bez ohledu na stabilitu trhů či ekonomickou krizi? Chcete se podílet na správě a rozvoji svého města či kraje? Myslíte si, že je možné zlepšit fungování veřejných služeb? Víte, že veřejný sektor a veřejná správa v ČR má 721 tisíc zaměstnanců, kteří působí na různých ministerstvech, v krajích, obcích a v řadě dalších organizací jako nemocnice, finanční úřady, v sociálních službách, v dopravních podnicích, v kulturních zařízeních apod. a v i orgánech Evropské unie? Tento sektor vyžaduje stále nové, kreativní, vysokoškolsky vzdělané zaměstnance.

Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Studijní obor lze studovat na všech úrovních studia (v akademickém roce 2013/2014 studuje obor 400 studentů): bakalářské studium (Bc., 3 roky) navazující magisterské studium (Ing., 2 roky) doktorské studium (Ph.D.) Z promoce absolventů navazujícího magisterského studia v Nové aule VŠB – TU Ostrava

Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Sféry uplatnění absolventů oboru: v orgánech státní správy, v orgánech územní a zájmové samosprávy, v institucích a organizacích veřejného a soukromého sektoru.

Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Příklady uplatnění absolventů oboru v praxi: obecní, městské a krajské úřady, ministerstva, finanční úřady, Policie ČR, celní úřady, Úřad práce ČR, Česká správa sociálního zabezpečení, zdravotní pojišťovny, školy, nemocnice, kulturní zařízení, masmédia, podniky dopravní a technické infrastruktury, občanská sdružení, nadace, obecně prospěšné společnosti, agentury, poradenské a výzkumné firmy zajišťující koexistenci a koordinaci veřejných a soukromých subjektů a aktivit v území.

Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Mezi absolventy oboru patří např.: plk. Ing. Jarmila Čičmancová, Ph.D., ředitelka Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ing. Roman Plevák, Ph.D., diplomat na Ministerstvu zahraničních věcí ČR; stálé zastoupení ČR při OSN v New Yorku Ing. Simona Piperková, náměstkyně primátora pro kulturu a zdravotnictví statutárního města Ostrava Ing. Tomáš Chotěnovský, ředitel odboru služeb uživatelům Českého úřadu zeměměřičského a katastrálního Ing. Ivo Konkolský, zástupce vedoucí odboru financí Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Ing. Ivona Šuláková, interní auditorka Městského úřadu v Třinci Ing. Blanka Mlčáková, Ph.D., pracovnice odboru zdravotnictví Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Ing. Marie Bryndáčová, pracovnice Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko

Studijní obor Veřejná ekonomika a správa

Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Příklad činnosti studentů a pedagogů: Zapojení a výjezdy studentů a pedagogů v projektu nadace Cariplo zaměřeného na zjišťování investičních možností italských investorů v ČR. K tomuto projektu rovněž proběhla mezinárodní videokonference (leden 2014) za účasti zástupců italských podniků, pedagogů katedry veřejné ekonomiky, studentů z EkF VŠB - TU Ostrava, University of Insubria v Itálii a Kharkiv National Academy of Municipal Economy na Ukrajině. Přednáška dr. Patrizie Gazzoly z University of Insubria na Ekonomické fakultě VŠB – TU Ostrava

Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Studijní obor lze studovat ve dvou formách studia: prezenční forma: Ostrava (Bc., Ing., Ph.D.) kombinovaná forma: Šumperk – detašované pracoviště EkF (Bc.) Budova EkF v Ostravě Budova detašovaného pracoviště EkF v Šumperku

Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Struktura znalostí absolventa studijního oboru: široký ekonomický základ tj., základy ekonomie, managementu, marketingu, podnikové ekonomiky, práva atd., mechanismy financování veřejného sektoru a hospodaření neziskových organizací, organizace a nástroje uplatňované ve veřejné správě v ČR i v EU, základy státní, regionální a municipální ekonomiky, sociální politiky, využívání územních a správních informačních systémů, teorie a praxe veřejných financí, sociálního zabezpečení, zdravotnictví, školství, vědy a výzkumu, sportu, bydlení, politiky zaměstnanosti, obrany, bezpečnosti a veřejného pořádku apod.

Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Stěžejní předměty bakalářského studia oboru: Veřejné finance A Příjmy veřejných rozpočtů Sociální politika v EU Veřejná správa A Správní právo Ekonomika veřejného sektoru Ekonomika neziskových organizací Oceňování majetku A Územní a správní informační systémy

Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Stěžejní předměty navazujícího magisterského studia oboru: Veřejné finance B Veřejná správa B Daňové systémy Rozhodování ve veřejném sektoru Veřejná politika Ekonomika zdravotnictví a sociálního zabezpečení Ekonomika vzdělání a kultury Ekonomika výzkumu, vývoje a ekonomika sportu Ekonomika bydlení a technické infrastruktury Ekonomika územní samosprávy Kvalita ve veřejném sektoru Oceňování majetku B

Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Studijní obor garantuje katedra veřejné ekonomiky, založená v roce 1993 vedoucí katedry a garant oboru VES doc. Ing. Petr Tománek, CSc. Z mezinárodní konference „Veřejná ekonomika a správa 2013“ pořádané katedrou veřejné ekonomiky v multifunkční aule Gong v Dolní oblasti Vítkovic

Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Vědecko-výzkumná činnost katedry: pro Ministerstvo vnitra ČR, pro Ministerstvo financí ČR, pro Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, v rámci Grantové agentury ČR, v rámci spolupráce s dalšími institucemi jako jsou rozvojové agentury, výzkumné instituce, vysoké školy, organizace mezinárodních konferencí „Veřejná ekonomika a správa“ (10 ročníků) k aktuálním otázkám teorie i praxe.

Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Vzdělávací činnost katedry na EkF VŠB-TU Ostrava: garant oboru VES, podíl na výuce dalších studijních oborů, výuka předmětů pro zahraniční studenty v angličtině. Vzdělávací činnost katedry mimo EkF VŠB-TU Ostrava: spolupráce s jinými vysokými školami, členství v komisích pro státní závěrečné zkoušky, členství v oborových a vědeckých radách, vzdělávání pracovníků ve veřejné správě, zpracování projektů pro orgány veřejné správy.

Studijní obor Veřejná ekonomika a správa Garant oboru a vedoucí katedry doc. Ing. Petr Tománek, CSc., petr.tomanek@vsb.cz Zástupce vedoucího katedry Ph.Dr. Mgr. Hana Fachinelli, Ph.D., hana.fachinelli@vsb.cz Sídlo katedry EkF, budova A, 6. patro, sekretariát A 710 Další informace http://www.ekf.vsb.cz/k153/cs/ http://www.ekf.vsb.cz/cs/okruhy/_uchazeci/studijni-obory/ * * *