Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov
Advertisements

HW – Kabely a konektory Název školy
Dataprojektor, interaktivní tabule, reproduktor
Autoři: Václav Kudrna (4.D) Michal Dúbravský (4.D)
Tato prezentace byla vytvořena
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKY DATAPROJEKTORY – parametry
MONITOR.
Rychlý přehled o nejběžnějších typech monitorů
Monitor Monitor je nejběžnější výstupní zařízení, s výjimkou speciálních aplikací jej má každé PC. Monitory lze rozdělit podle zobrazených barev Monochromatické.
Monitory.
Informatika, základní pojmy
Skener.
Digitální projektory. LCD (Liquid Crystal Display) DLP (Digital Light Processing)
CRT monitory Základní princip, na němž pracuje klasický monitor CRT (Cathode Ray Tube), se od počátku století, kdy byl objeven, příliš nezměnil.
OLED technologie Úvod OLED = Organic Light Emitting Diode
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Netradiční zobrazovací prostředky
Technika a technické vzdělávání Dalibor Valenta
Projektory DLP Tento projektor využívá technologii mikroskopických zrcátek (čip DMD – Digital Micromirror Device, který obsahuje tisíce zrcátek mikroskopických.
Informační a komunikační technologie
MONITORY Monitor je základní vstupní zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Je-li monitor připojen k počítači je propojen s.
Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící.
VY_32_INOVACE_E3-01 MONITOR AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: PERIFERIE POČÍTAČE – MONITOR Časová.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A17 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Projektory Projektory se používají pro velkoplošné zobrazení počítačového nebo video signálu. Promítaný obraz může být mnohem větší než obraz na klasickém.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tato prezentace byla vytvořena
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Zobrazovací zařízení.
4. DISPLEJE.
Monitory U osobních počítačů mají největší využití
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Výstupní elektronické zařízení Výstupní elektronické zařízení Slouží k zobrazování textových a grafických informací Slouží k zobrazování textových a grafických.
Druhy monitorů.
Vliv osvětlení a jasu na člověka
Světelné podmínky a možnosti zobrazovačů.  Jakou „nejsvětlejší“ bílou může monitor zobrazit? Bílá Nejsvětlejší plocha, jakou tady můžete vidět:
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 14.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
TELEVIZOR.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Projektory LCD Tento projektor využívá technologii tekutých krystalů. Projektor obsahuje jeden (pro monochromatický obraz) nebo tři (pro barevný obraz)
Monitor CRT Monitor LCD Monitor
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Monitory Plazma – OLED - SED
referát na předmět YPVG
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 HARDWARE Autor: Mgr. Aleš Kozák.
HARDWARE.
Hardware 5 verze 2.6.
Datové Projektory Tomáš Mudruňka. Projektory Datové projektory slouží k zobrazení obrazu podobně jako monitory nebo displaye, ale namísto zobrazení přímo.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Projektor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/12 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tomáš Hink2 Co se dnes dozvíte Dělení v diagramu CRT (klasická vakuová obrazovka) LCD (tekuté krystaly) Plazmová obrazovka OLED Projektory Penetron.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Monitory LCD a CRT Projektory Princip a srovnání.
Tato prezentace byla vytvořena
MIKROFON, DATAPROJEKTOR, INTERAKTIVNÍ TABULE, USB DISKY
Informatika Obrazová technologie Pro: ISŠ SEMILY
MONITORY Michaela Fraiová.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Inf Prezentace informací
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Monitor
Výstupní zařízení - monitory
Digitální učební materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Mikrofon, dataprojektor, interaktivní tabule, usb disky
Optické přístroje -dalekohled, fotoaparát, meotar, dataprojektor
Transkript prezentace:

Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu

Dataprojektor 1

Dataprojektor  umožňuje zprostředkovat prezentaci pro více lidí  zdrojem obrazu může být osobní počítač, notebook, přehrávač DVD a jiná videozařízení  projektuje (promítá) na plátno či zeď

Dělení podle výrobní technologie  DLP (Digital Light Processing)  LED  LCD (Liquid Crystal Display)  CRT (Cathod Ray Tube)

DLP (Digital Light Processing)  malá zrcátka na čipu  rotující barevný kotouč  pohyb kotouče a zrcadel na čipu je velmi přesně synchronizován

LED  lampa je nahrazena LED diodami  výhody:  nízká spotřeba  absence lampy  především malé rozměry  nevýhoda je velmi nízká světelnost, reálně se pohybující v desítkách lumenů

LCD (Liquid Crystal Display)  dichroická zrcadla  schopnost odrážet a propouštět světlo v závislosti na vlnové délce  oddělí červenou, zelenou a modrou část světla   LCD panely – určí, který bod (pro každou barvu zvlášť) propustí světlo  tři barvy se opět složí v jeden obraz v optickém hranolu

CRT (Cathod Ray Tube)  tři projekční obrazovky – RGB  výsledný obraz je složen na projekční ploše  nejstarší technologie

Parametry dataprojektorů  Rozlišení počet bodů, na které je obraz rozložen – nejmenší možný detail  SVGA (800×600)  XGA (1024×768)  SXGA (1280×1024)  UXGA (1600×1200)

Parametry dataprojektorů  Světelný výkon  udává se v ANSI lumenech  American National Standards Institute  Metoda spočívá v rozdělení obrazu na devět stejných obdélníků  Hodnota osvětlenosti (lx) ve středu každého obdélníka vynásobená jeho plochou (m 2 )  Představuje světelný tok (lm) obdélníkem vyzářený  Součet hodnot světelného toku všech devíti obdélníků je světelný tok celého obrazu vyjádřený v ANSI lm

Parametry dataprojektorů  Kontrast  poměr nejsvětlejšího a nejtmavšího bodu  kontrast 1000:1 (nejsvětlejší bod je 1000-krát světlejší, než bod nejtmavší) až několik tisíc : 1  čím temnější je promítací prostor, tím je výhodnější velký kontrast

Parametry dataprojektorů  Rozměry a hmotnost  Životnost lampy  Rozhraní - konektory pro připojení zdrojů videosignálu: CANON, DVI, CINCH, BNC, mini-DIN  Dnes se postupně stává standardem připojení přes LAN (RJ-45) a Wi-fi ( b/g)  Funkce a doplňky

Použité zdroje:   