Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Vedoucí řešitel projektu: PhDr. Milada Švecová Projekt č.
Advertisements

INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Hodnocení prací posílaných tutorovi k opravě PhDr. Miroslava Dvořáková 2008.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Tutoriál jako forma výuky na vysoké škole a na pracovišti PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D. PedF UK v Praze
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
STRUKTURA OSNOVY KURZU
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
ošetřovatelství a porodní asistence
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Procesní řízení realizace projektů (praxe)
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Modul C1 - Systémy právní ochrany duševního vlastnictví
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
ELearning 2007 On-line kurz Tvorba distančních studijních textů Petr Korviny.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Ing. Silvie Ševčíková VŠB-TU Ostrava
1 Úvod do modulu: Evaluace distančního vzdělávání Miroslava Dvořáková Olomouc 2007 akademie distančního vzdělávání.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Pro obor orotik protetik NABÍDKA ODBORNÉ LITERATURY.
A11 - Mobility v oblasti vědy a výzkumu Ing Wolfgang Melecký.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Prezentace k řešení projektu FRVŠ 1013/2011/F5/b - "Příprava nového kurzu Technika odborné práce" Řešitel: Doc. R. Chlup, PhD. (ÚFaR FFUK) Spoluřešitelé:
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Projekt Tvůrčí psaní ve výuce humanitních předmětů reg. č. CZ.1.07/1.3.48/ Centrum pro kulturní a sociální studie, spolek.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Prezentace Diplomatické akademie.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Transkript prezentace:

Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu

Cíle kurzu Další vzdělávání manažerů, akademických pracovníků, vedoucích kateder, studentů vysokých škol a pracovníků výzkumně vývojových institucí Další vzdělávání manažerů, akademických pracovníků, vedoucích kateder, studentů vysokých škol a pracovníků výzkumně vývojových institucí Zpracování základních anglických pojmů a slovních spojení používaných při psaní projektů v rámci programů Evropské unie Zpracování základních anglických pojmů a slovních spojení používaných při psaní projektů v rámci programů Evropské unie Umět používat standardní pojmy a názvy, které jsou v této problematice běžné pro úspěšné přijetí podávaných projektů Umět používat standardní pojmy a názvy, které jsou v této problematice běžné pro úspěšné přijetí podávaných projektů Vytvoření databáze anglických standard používaných při psaní projektu Vytvoření databáze anglických standard používaných při psaní projektu

Cílové skupiny Manažeři Manažeři Vedoucí kateder Vedoucí kateder Hlavní řešitelé Hlavní řešitelé Studenti Studenti Zaměstnanci Zaměstnanci Ostatní Ostatní Pracovníci zabývající se vědou a výzkumem Pracovníci zabývající se vědou a výzkumem

Klíčové aktivity Zpracování anglických standard při psaní projektu Zpracování anglických standard při psaní projektu Vytvoření databáze anglických standard používaných při psaní projektu Vytvoření databáze anglických standard používaných při psaní projektu Vytvoření opor Vytvoření opor Převod opor do e-learningu Převod opor do e-learningu Realizace pilotních kurzů pro cílové skupiny Realizace pilotních kurzů pro cílové skupiny

Struktura částí Úvod do problematiky Úvod do problematiky Překlad názvu anotací Překlad názvu anotací Zkratky a akronyma Zkratky a akronyma Fráze a slovní spojení Fráze a slovní spojení Nejběžnější příklady Nejběžnější příklady Česko-anglický, anglicko-český slovník – tvorba slovníku základních pojmů a zkratek Česko-anglický, anglicko-český slovník – tvorba slovníku základních pojmů a zkratek Závěr – zhodnocení získaných dovedností Závěr – zhodnocení získaných dovedností

Závěry kurzu (výstupy) Zpracování anotace projektu v anglickém jazyce na základě použití vytvořených anglických standard Zpracování anotace projektu v anglickém jazyce na základě použití vytvořených anglických standard Uvedení přesných anglických názvů v projektu, které jsou standardní při psaní projektů v rámci Evropské unie na základě použití vytvořené databáze Uvedení přesných anglických názvů v projektu, které jsou standardní při psaní projektů v rámci Evropské unie na základě použití vytvořené databáze

Formy studia Kombinovaná a distanční forma Kombinovaná a distanční forma E–learning E–learning  Úvodní tutoriál  Průběžný tutoriál  Závěrečný tutoriál  Samostudium, praktická cvičení, korespondenční úkoly

Literatura a pomůcky www stránky týkající se dané problematiky www stránky týkající se dané problematiky Odborné slovníky pro danou tématiku. Odborné slovníky pro danou tématiku. Odborné knihy Odborné knihy - rámcové programy Evropské unie - malá encyklopedie Evropské unie Odborný tisk Odborný tisk Distanční studijní opora (výstup z projektu) Distanční studijní opora (výstup z projektu) Prezentační technika (dataprojektor) Prezentační technika (dataprojektor)