Praktické zkušenosti z pořádání kurzů na ochranu rostlin.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana a welfare hospodářských zvířat při porážení
Advertisements

Jak dobře vybrat dodavatele pro dlouhodobou spolupráci.
Ing. Jiřina Štamberková
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.,. Vznik zákona •Na tento zákon jsme všichni čekali víc jak 10 let •Přináší veliké změny do sociální práce.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Dokumentace k zajištění BOZP
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Nové právní předpisy v oblasti rostlinolékařského vzdělávání Seminář MZe
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
DEP 507. Co zvážit před zahájením výuky? Výběr metod výuky bude ovlivněn: věkem studentů vědomostmi z ekonomických předmětů z 1. ročníku (zejména z ekonomiky)
P r á v n í n o r m y Vyhláška č. 49/1993 Sb. o technických a věcných požadavcích na vybavení zdravotnických zařízení  Zákon č. 258/2000 Sb. ve znění.
informace pro váš business a podnikání TISKOVÁ KONFERENCE 15. dubna 2008.
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Zsv. Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův.
Ochrana zemědělského půdního fondu při stavbě fotovoltaických elektráren Ing. Ivana Skalická.
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Mimoškolní aktivity zábava a povinnost.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 1 - Současná situace v ČR Spolufinancováno Evropskou unií Evropský Zemědělský fond pro.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Mgr.Kateřina Dosoudilová, DiS.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Zhodnocení roční spolupráce při školení k odborné způsobilosti
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_VZNIK.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Kontrola a certifikace v ekologickém zemědělství
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Dokumentace k zajištění BOZP
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Dítě z pohledu mezinárodního práva soukromého
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Ing. Jaroslava Engelová12. listopadu 2015 Použití přípravků na OR, ochrana podzemních a povrchových vod, ohlašovací povinnosti.
[ 1 ] MVDr. Vratislav Krupka © 2013 Státní ústav kontrolu léčiv.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
PYROTECHNIKA. NV č. 208/2010 Sb., o technických požadavcích na pyrotechnické výrobky a jejich uvádění na trh druhy a kategorie pyrotechnických výrobků.
Působnost odboru dozoru a regulace vodárenství - oddělení stížností, kontroly a regulace v rámci dozoru MZe v oblasti VaK Seminář MZe pro vodoprávní úřady.
Problematika Úřadu práce v kontextu poskytovatelů sociálních služeb 18. února 2014 Mgr. Jana Marie Landová.
Koncept rozvoje ICT aneb ICT plán Eurocamp Běšiny přednášející: Ing. Karel Rejthar MCP, AER ICT metodik SŠZP Klatovy.
Porada stavebních úřadů Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský Odborná způsobilost pro nakládání s přípravky na ochranu rostlin 2015 Statistika, novinky, spolupráce Ing.
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_20.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Rozkrývání vlastnických struktur a skutečných majitelů
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
BLEP061p Řízení ekonom. a právo
Gastronomická zařízení - Hygienické zásady
Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_STAVEBNÍ.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ
Právní problematika břehových porostů
Blízká budoucnost Možnosti po ukončení základní školy
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Obsah veřejných rozpočtů III
Transkript prezentace:

Praktické zkušenosti z pořádání kurzů na ochranu rostlin

PROBLEMATIKA PŘEDNÁŠKY KLADY KURZŮ ZÁPORY KURZŮ NÁZORY ÚČASTNÍKŮ KURZŮ POHLED LEKTORA MATERIÁLOVÉ ZABEZPEČENÍ KURZU

KLADY SJEDNOCENÍ PRAVIDEL OSLOVENÍ DALEKO ŠIRŠÍ VEŘEJNOSTI NEŽ DOPOSUD PŘENOS NA PŮDU DŮSTOJNĚJŠÍ NEŽ V MINULOSTI

ZÁPORY ZEJMÉNA PROBLÉMOVÝ § 46a odst. 3 písm. g Zákona o rostlinolékařské péči TĚŽKÉ ZAČÁTKY – hlavně leden, únor..

NÁZORY ÚČASTNÍKŮ KURZŮ I.STUPEŇ TRAKTORISTA U PODNIKU PRACOVNÍK V LESE PRACOVNÍK TECHNICKÝCH SLUŽEB SOUKROMÝ ZEMĚDĚLEC POKROČILEJŠÍHO VĚKU

TRAKTORISTA U PODNIKU STUPEŇ I. prakticky osoba nejdůležitější protože aplikuje ve finále osoba která si pouze,, ODSEDÍ 12 HODIN“ většinou zemědělský podnik pošle na kurz každého, kdo ví co je to postřikovač

PRACOVNÍK TECHNICKÝCH SLUŽEB STUPEŇ I. většinou pracovník se zádovým postřikovačem, ale,,na ulici“ VZDĚLÁNÍ ? ( náhodný brigádník, nezaměstnaný, pracovní úřad….) ve finále osoba, která si pouze,, ODSEDÍ 12 HODIN“

PRACOVNÍK V LESE Kdo to je ? A)pouze sezóní brigádník B)nebo je to podnikatel v oblasti údržby lesa na živnostenský list Co s ním ?  ad. A) – odsedí 12 hodin dostane stupeň I.  ad. B) – potřebuji nakupovat a aplikovat, ale na cizí pozemek

SOUKROMÝ ZEMĚDĚLEC POKROČILEJŠÍHO VĚKU Co s ním ?  zákon hovoří jasně II.stupeň  protože musí přípravky evidovat a skladovat  Pozor ale na § 46a odst. 3 písm. g “  když se mu vyhne tak kontrolnímu orgánu stačí pouze smlouva s II. stupněm

NÁZORY ÚČASTNÍKŮ KURZŮ II.STUPEŇ AGRONOM ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU PRACOVNÍK V LESE - lesník PRACOVNÍK TECHNICKÝCH SLUŽEB SOUKROMÝ ZEMĚDĚLEC

AGRONOM - SKLADY NA PODNIKCÍCH § 52a zákona 326/2004 Sb. ( 10m ) Zákon č.254/2001 Sb., o vodách (vodní zákon) Sklady příruční vyhláška č.268/2009 Sb. POZOR ALE NA PRAKTICKÉ ZÁSADY PRO NOVÉ SKLADY DLE PŘÍRUČKY PRO ZACHÁZENÍ S POR

LESNÍK A VEDOUCÍ TS DOTAZY PADAJÍ HLAVNĚ NA SKLADOVÁNÍ POR Vyhláška č. 32/2012 Sb. DALŠÍ DOTAZY SE TÝKAJÍ HLAVNĚ EVIDENCE POR Z HLEDISKA KONTROL

SOUKROMÝ ZEMĚDĚLEC SKLADY TECHNICKÉ PROHLÍDKY POSTŘIKOVAČŮ JESTLI STUPEŇ I. nebo II. …… ČIŠTĚNÍ A PLNĚNÍ POSTŘIKOVAČŮ….

NÁZORY ÚČASTNÍKŮ KURZŮ III.STUPEŇ PORADCE DISTRIBUTOR

PORADCE A DISTRIBUTOR DOTAZY HLAVNĚ NA PŘEPRAVU POR PŘEBALOVÁNÍ PŘÍPRAVKŮ KVALIFIKAČNÍ STUPEŇ SVÝCH PODŘÍZENÝCH JINAK ZAČÍNAJÍCÍ III. I KDYŽ NEMUSÍ SE RADĚJI KURZU JAKO II. ZŮČASTNÍ

MATERIÁLOVÉ ZAJIŠTĚNÍ KURZU POUZE POMŮCKY NA UKÁZKU PRO HYGIENU ( HOLINKY, RUKAVICE, ŠTÍT, OBLEK, ROUŠKA ) DATAPROJEKTOR VŠICHNI ALE POPTÁVAJÍ PŘÍRUČKU KDE NALEZNOU TESTOVÉ OTÁZKY !!!