CHARITA OSTRAVA CHOS a Mobilní hospicová jednotka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
O.Sláma, Š. Špinka Projekt „Paliativní péče v ČR“ Senát PČR
Advertisements

Zkušenosti s implementací zdravotnických asistentů v provozu
Péče o pacienty s chronickým onemocněním. Dispenzarizace.
Možnosti propojení sociálních služeb a domácí zdravotní péče u jedinců s psychiatrickým onemocněním Ing. Pavel Andrejkiv Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Kulatý stůl-Paliativní medicína evropské zkušenosti
Projekt Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně „Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe“ reg.č. CZ.1.07/1.1.00/
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
IV. CELOST Á TN Í KONFERENCE (aneb příklady dobré praxe) I. den.
Domácí ošetřovatelská péče
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_HRUBA_15.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Sociální služby města Velké Meziříčí
Klíčová otázka č. 4 Specifika péče o osoby bez přístřeší na akutní příjmové ambulanci z pohledu všeobecné sestry Mgr. Patrik Burda 26. – 27. listopadu.
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
Léčebna dlouhodobě nemocných v Ostravě - Radvanicích
Praktické tipy pro budování interdisciplinárního týmu (nejen) v hospici Ladislav Kabelka DLBsH Rajhrad Subkatedra paliativní medicíny XII.BDPM, BVV
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
* Pracovními činnostmi jsou - komplexní ošetřovatelská péče o nemocného, příjem nemocných do ordinace nebo do nemocničního ošetření, získávání informací.
Fakultní nemocnice Ostrava
Celoživotní vzdělávání zdravotníků ve Zlíně
Domácí péče Home care.
Hamzova odborná léčebna pro děti a dospělé Luže – Košumberk
Realizace ošetřovatelského plánu/péče
Modely obecně. Co je model? Použití v každodenním životě Něco, co není skutečné, ale má ke skutečnosti velice blízko Např. umělohmotné modely letadel.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Domácí ošetřovatelská péče. Domácí ošetřovatelskou péčí je zdravotní péče poskytovaná pacientům v jejich sociálním prostředí. Na základě doporučení: 
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Specifika domácí péče Nutné znalosti a dovednosti - „ sama doma“. Přátelská spolupráce sester mezi sebou – „přítel na telefonu“. Nutná spolupráce s praktickým.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Práva Pacientů Tato práva jsou prohlášená za platná dnem 25. února 1992 Schválila Centrální etická komise Ministerstva zdravotnictví České Republiky.
Komplexní péče o pacienty na 1. interní klinice VFN a 1.LF UK v Praze Mgr. Markéta Čermáková nemocniční kaplanka.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
HISTORIE AGENTUR DOMÁCÍ PÉČE AGENTURY DOMÁCÍ PÉČE Začaly vznikat v roce 1991 První charita – experiment Ministerstva zdravotnictví ! – dotace.
Pracoviště ošetřovatelské péče s.r.o. Hana Pekárková Pracoviště pečovatelské péče, o.p.s. Andrea Turková Komparace domácí zdravotní péče a pečovatelské.
Pilotní projekt Mobilní specializovaná paliativní péče (MSPP) Několik poznámek z perspektivy ČSPM MUDr. Ondřej Sláma, Ph.D. Vědecký sekretář ČSPM ČLS JEP.
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY V INDIKACI A PŘI VYKAZOVÁNÍ VÝKONŮ ODB
Paliativní péče v pobytových zařízeních sociálních služeb
Je domácí zdravotní péče potřebná a hlavně efektivní??
Jiří Kabát Domácí péče 2017.
APSS ČR – Ústecký kraj Krajská síť poskytovatelů sociálních služeb
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
Kolpingova rodina Smečno
PÁR SLOV O SENEGALU A MÍSTNÍ ZDRAVOTNÍ PÉČI
Mgr. Jana Drexlerová Mamma HELP
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Ošetřování nemocných v terminálním stádiu
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Příznaky nemoci Andrea Ječmenová 2012.
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
OD KATALOGU K MAPĚ PODPORY
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
, Olomouc.
SLEZSKÁ HUMANITA, obecně prospěšná společnost
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
MOBILNÍ HOSPIC SV. KRYŠTOFA
CENTRALIZACE ÚSTAVNÍ LÉKÁRNY V PODMÍNKÁCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
MOBILNÍ HOSPIC STROM ŽIVOTA
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Domácí zdravotní péče – odbornost 925 Caltová Eva
Budoucnost domácí péče
Kolik stojí domácí péče?
Transkript prezentace:

CHARITA OSTRAVA www.ostrava.caritas.cz CHARITA OSTRAVA CHOS a Mobilní hospicová jednotka PETRA KŘETÍNSKÁ A JANA TICHOPADOVÁ Charitní ošetřovatelská služba a mobilní hospicová jednotka ADRESA: TELEFON: CHARVATSKÁ 8 599 508 504 OSTRAVA – VYŠKOVICE 733 676 601 700 30 CHARITA OSTRAVA www.ostrava.caritas.cz

CHARITA OSTRAVA www.ostrava.caritas.cz CHARITA OSTRAVA CHOS a Mobilní hospicová jednotka KDY, KDO? - VZNIK 2003 - VEDENÍ - PRACOVNÍ TÝM CHARITA OSTRAVA www.ostrava.caritas.cz

CHARITA OSTRAVA www.ostrava.caritas.cz CHARITA OSTRAVA CHOS a Mobilní hospicová jednotka KDO MŮŽE POŽÁDAT O PŘIJETÍ - PRAKTICKÝ LÉKAŘ - OŠETŘUJÍCÍ LÉKAŘ - PACIENT - RODINA CHARITA OSTRAVA www.ostrava.caritas.cz

CHARITA OSTRAVA www.ostrava.caritas.cz CHARITA OSTRAVA CHOS a Mobilní hospicová jednotka PODMÍNKY PŘIJETÍ - KDO ROZHODUJE - JAKÁ DIAGNÓZA - ROZHODNUTÍ A SOUHLAS - PŘEVZETÍ ODPOVĚDNOSTI V RODINĚ - BYDLIŠTĚ V OV A OKOLÍ - SOUHLAS PRAKTICKÉHO LÉKAŘE CHARITA OSTRAVA www.ostrava.caritas.cz

CHARITA OSTRAVA www.ostrava.caritas.cz CHARITA OSTRAVA CHOS a Mobilní hospicová jednotka CO POSKYTUJEME - péči o osoby nevyléčitelné v terminálním stádiu života - péče v domácím prostředí péče zajištěna zdravotnickými pracovníky-lékař /2/,sestra /6/, psycholog, sociální pracovník, duchovní v rámci služeb je možno zapůjčit také speciální zdravotnické vybavení a kompenzační pomůcky - zajišťuje aplikaci injekcí ,infuzi - převazy ran - podávaní analgetik dávkovači ošetřování stomií, péče o permanentní katétry - psychická pomoc a podpora nemocného i jeho rodiny služby MHJ nabízíme 7 dní v týdnu, 24 hod. denně CHARITA OSTRAVA www.ostrava.caritas.cz

CHARITA OSTRAVA www.ostrava.caritas.cz CHARITA OSTRAVA CHOS a Mobilní hospicová jednotka provádí jí kvalifikované zdravotní sestry dle ordinace indikujícího lékaře. sociální poradenství - vizity u pacienta s lékařem - pohotovostní služby - další vhodná péče - pomoc rodině při péči o zemřelého CHARITA OSTRAVA www.ostrava.caritas.cz

CHARITA OSTRAVA www.ostrava.caritas.cz CHARITA OSTRAVA CHOS a Mobilní hospicová jednotka SLOVO NA ZÁVĚR   citace:Prof. PhDr. RNDr. Helena Haškovcová, CSc. : Patrně je třeba zdůraznit, že závěr života, často a nezřídka právem obávaný, především patří k životu. Z toho, že je lidský život konečný, jednoznačně vyplývá, že omezený čas pozemské pouti je to jediné, co máme. Máme ho málo a nikdo z nás neví, kolik ho ještě má. Proto bychom s ním neměli plýtvat. CHARITA OSTRAVA www.ostrava.caritas.cz

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST CHARITA OSTRAVA Kořenského 17, 703 00 Ostrava-Vítkovice Kontakt: 596 621 094, 731 625 789 E-mail: ostrava@caritas.cz Web: www.ostrava.caritas.cz CHARITA OSTRAVA www.ostrava.caritas.cz