Centrum školského managementu Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze Zástupce ředitele - vrána s pozlacenýma nohama PhDr. Václav TROJAN, Ph.D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělání: Univerzita Karlova v Praze - filozofická fakulta – pedagogika a psychologie – učitelství pro školy II. cyklu – rok zakončení 1981 Univerzita.
Advertisements

ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování a řízení kariéry
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Vzdělávací instituce založená Krajskou hospodářskou komorou Jižní Moravy za účelem realizace společného záměru 5. moravských univerzit, 5. moravských.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
Různé role zástupce ředitele školy
Asociace ředitelů gymnázií Přerov, 3.dubna 2012
Dobrovolnictví v české společnosti
Podstata a role bilanční diagnostiky: Porovnání některých aspektů bilance kompetencí v ČR, Francii a Německu Tento projekt je financován z ESF a státního.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Koncepce DVPP pro Českou republiku. Obsah prezentace Cíle koncepce a rámec její tvorby Obsah koncepce Priority státní vzdělávací politiky Poradní sbor.
katedra pedagogiky PedF UK
VÝBĚR PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA DO FUNKCE ZÁSTUPCE ŘEDITELE
Kvalifikovanost učitelů z pohledu politických stran a zřizovatelů.
Centrum školského managementu Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze Ředitel v zajetí… PhDr. Václav TROJAN, Ph.D. vedoucí katedry
Možnosti hodnocení ředitelů škol
Aktuální problémy v přípravě učitelů (Komise pro přípravu učitelů Rady VŠ) Materiál pro 17. zasedání předsednictva Rady VŠ dne
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Legislativní vymezení postavení zástupce ředitele školy
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Digitální repozitář eVŠKP na Univerzitě Karlově v Praze v roce 2007 Mgr. Eva Březinová Brno,
MEDIACE PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY garant vzdělávací akce Mgr. David Karel, Ph.D. Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Komplementarita zájmového a profesního vzdělávání dospělých
Problémy vymezení hledisek kvality v přípravě učitelů pozitivní přínos určení a uplatňování hledisek kvality závisí na splnění podmínek pro jejich užitečné.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Svět výchovy a vzdělávání v reflexi současného pedagogického výzkumu
Zástupce ředitele aneb život mezi mlýnskými kameny
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Odborný růst a celoživotní učení Další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Hledisko kvality v přípravě učitelů Závěry z konference 21. – 22. dubna 2009 v Srní pořadatel: Pedagogická fakulta ZČU v Plzni ve spolupráci s Radou vysokých.
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Univerzita Karlova, Praha Pedagogická fakulta Středisko vzdělávací politiky Myslíkova 7, Praha 1 Tel.:
Centrum pro klinické doporu č ené postupy Ústav sociálního léka ř ství a zdravotní politiky Léka ř ská fakulta Univerzity Palackého v Olomouci CK DP.
Inovace pedagogických praxí na PdF MU: výzvy a očekávání
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Podpora profesního rozvoje učitelů Programové prohlášení vlády Vláda bude prosazovat následující priority rozvoje ČR: Rozvoj kvalitních a všeobecně dostupných.
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
Kariérní systém pedagogických pracovníků – kritické místo celoživotního rozvoje PhDr. Václav Trojan, Ph.D. Konference ICOLLE září 2016.
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.
Kvalita a efektivita počátečního vzdělávání ve školním roce 2015/2016
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Střední odborné vzdělávání a trh práce „odpověď na demografický vývoj“
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE 7. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU
Zástupce ředitele aneb život mezi mlýnskými kameny
NÁZEV PŘÍSPĚVKU Jméno a příjmení autora včetně titulů
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Lze delegovat lídrovství? … aneb Máchův Máj v řídící práci
Kdo je víc? ŘŠ nebo ZŘŠ? Dagmar Chroboková Petr Lehký.
Most mezi sborovnou a ředitelnou
Setkání kariérových poradců
Podpora začínajících učitelů ze strany ředitele školy Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) reg. číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_052/
Tradiční inspirace v tekuté době
KA 05 Evaluace CZ /0.0/0.0/15_001/
Vítejte na třetí místní konferenci
Hledáme tajemství nebo zdravý selský rozum?
Hospitace v hodině zeměpisu
Transkript prezentace:

Centrum školského managementu Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze Zástupce ředitele - vrána s pozlacenýma nohama PhDr. Václav TROJAN, Ph.D

Cíl vystoupení Tematické zahájení konference Poukázání na komplikovanost rolí a pojetí funkce zástupce ředitele Úvaha o možnosti zapojení do kariérového systému

Východiska Zástupce ředitele není legislativně vymezen, jistá neukotvenost Nemusí mít manažerské vzdělání Permanentní možnost plného vedení školy Rozmanitá pojetí funkce Podpora „ploché organizace“ Hodina mezi psem a vlkem „prostřední role“

lídrmanažer vykonavatel procesu

stupeň – přípravné období 2. stupeň – období adaptace 3. stupeň – profesní jistota 4. stupeň – nové výzvy

Doporučení Zástupce ředitele by měl být zařazen do KS Měly by být stanoveny podmínky vstupu a setrvání ve funkci Stejně jako ředitel by měl mít systematickou podporu Rozhodující slovo musí zůstat řediteli školy

Slovo na závěr Centrum školského managementu PedF UK v Praze Myslíkova Praha 1 PhDr. Václav Trojan, Ph.D