to BE  was (1. a 3. osoba jednot.čísla) were (všechny ostatní osoby) I waswe were you wereyou were he she wasthey were it.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grammar – Verb „to be“ Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Vypracovala:Mgr.Silvie Reitharová
Sloveso BÝT – minulý čas
Číslo: VY_32_INOVACE_15_14 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Past simple.
PAST SIMPLE (MINULÝ ČAS PROSTÝ) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Michaela Kuklová. Dostupné z Metodického portálu
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Past simple & past continuous
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Kocourková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_670_MINULÝ_ ČAS_SLOVESA_BÝT TÉMA: MINULÝ.
Linking Words and phrases
Kdy chcete začít? What time are you going to begin?
Sloveso „být“ v záporu a otázce, otázky Yes/No
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
DUM DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL ANGLIČTINA Mgr. Kateřina Kasanová
A wish clause I wish + past simple. Put the verbs in the correct form I wish I …………… French. (speak) I wish I …………… a house in the country. (have) I wish.
AGREE OR DISAGREE. 1)I´m a student. 2)I don´t like cats. 3)I was at home at the weekend. 4)I saw a good film yesterday. 5)I drink a lot of coffee. 6)I.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_178 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Eleonora Klasová Předmět.
Nemuseli tam jít they didn't have to go there. myslím, že bychom jim to neměli říkat I don't think we should tell them.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: 3 Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ANJ_VL_3_14.
Předmět a očekávaný výstup
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_18
Present perfect X past simple
MINULÝ ČAS PROSTÝ PAST SIMPLE VY_32_INOVACE_ICT 185
So, such, (a) few, (a) little Nominal Subject Clauses Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Záporné otázky.
I wish, If only Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Minulý čas průběhový (8.ročník) Učebnice Project 3 Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_44.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_428_Minulý čas slovesa TO BE AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Short answer VY_22_INOVACE_26 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
QUESTION TAGS? (VĚTNÉ DOVĚTKY)
Minulý čas prostý – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Prepositions of TimePrepositions of TimePrepositions of TimePrepositions of Time.
ANOTACE: prezentace je určena pro žáky pátých ročníků seznamují se zde se slovesem „mít“ v minulém čase minulý čas slovesa mít v otázce + procvičení si.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Past simple – to be (negative) Název sady: Project 2 Číslo.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Ivana Trembulaková ČísloVY_22_INOVACE_2196 NázevPast simple Téma hodinyMinulý čas PředmětAnglický.
 ANOTACE  Anotace:  Didaktický učební materiál je určen žákům středních škol k zopakování učiva. Prezentace se skládá ze cvičení určených k upevnění.
AUTOR : Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV : VY_32_INOVACE_01_03_A6_Bartonkova TÉMA : Time expressions OBSAH : Time expressions ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Pavla Šrubařová AUTOR: Mgr. Pavla Šrubařová VY_22_INOVACE_AKON_07_Past_simple.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ To be - otázka Název sady: Project 1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Marcela Vojtíšková My family and I were in Italy last year. Where were you last summer?
VY_32_Inovace_ So x Neither Project 3
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Věra Tománková Project 2
GE - Vyšší kvalita výuky
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Hlušice Název školy: Základní škola a mateřská škola,
Jméno autora: Mgr. Jiří Kala Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období):
PAST SIMPLE (MINULÝ ČAS PROSTÝ)
VY_32_INOVACE_222_Časy sloves
Where were you in the summer holidays? What did you do?
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
AUTOR: Mgr. Ilona Jurčeková NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_AJ_09
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
VY_32_INOVACE_Sei_III_13 Question tags
TÁZACÍ DOVĚTKY - QUESTION TAGS
Past simple – minulý čas prostý
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Translation 03/02 Žiješ se svou rodinou? Do you live with your family?
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Transkript prezentace:

to BE  was (1. a 3. osoba jednot.čísla) were (všechny ostatní osoby) I waswe were you wereyou were he she wasthey were it

Yesterday I was in the cinema. The lunch was very good. The film was long but interesting. We were in Prague on Saturday. They were ill last week. My parents were happy when …

OTÁZKA SE TVOŘÍ INVERZÍ

What was the weather like yesterday? Was the computer broken? Were they happy? Was the ice-cream good? Was your granny pretty? Were the cakes good?

ZÁPOR SE TVOŘÍ přidáním NOT

My grandma was not in Prague with us My grandma wasn't in Prague with us. They were not ill. They weren't ill. Why were you not at school yesterday? Why weren't you at school yesterday? Why was she not at the party? Why wasn´t she at the party?

PŘELOŽTE: Včera jsem byl v kině. Ten oběd byl velmi dobrý. Jaké bylo včera počasí? Moje babička tam s námi nebyla. Oni nebyli nemocní. Ten film byl zajímavý. Byl ten počítač rozbitý? Byli šťastní? Byla ta zmrzlina dobrá? Byla tvoje babička hezká? Proč jsi včera nebyl ve škole? YESTERDAY I WAS IN THE CINEMA. THE LUNCH WAS VERY GOOD. WHAT WAS THE WEATHER LIKE YESTERDAY? MY GRANNY WASN´T THERE WITH US. THEY WEREN´T ILL. THE FILM WAS INTERESTING WAS THE COMPUTER BROKEN? WERE THEY HAPPY? WAS THE ICE-CREAM GOOD? WAS YOUR GRANNY PRETTY? WHY WEREN´T YOU AT SCHOOL YESTERDAY?

can  could (všechny osoby) I couldwe could you couldyou could he she couldthey could it

OTÁZKA SE TVOŘÍ INVERZÍ, ZÁPOR SE TVOŘÍ PŘIDÁNÍM „NOT“

When I was five, I could swim. Could you translate it without a dictionary? Could you ride a bike when you were five? I did not have a swimsuit so I could not swim. I didn't have a swimsuit so I couldn't swim. I am sorry but I could not help you. I am sorry but I couldn't help you. My great grandma could not drive a car. My great grandma couldn't drive a car.

PŘELOŽTE: Když mi bylo pět, uměl jsem plavat. Neměl jsem plavky, tak jsem nemohl plavat. Je mi to líto, ale nemohl jsem ti pomoci. Moje prababička neuměla řídit auto. Uměl jsi to přeložit bez slovníku? Uměl jsi jezdit na kole, když ti bylo pět? WHEN I WAS FIVE, I COULD SWIM. I DIDN´T HAVE A SWIMSUIT, SO I COULDN´T SWIM. I AM SORRY BUT I COULDN´T HELP YOU. MY GREAT-GRANDMOTHER COULDN´T DRIVE A CAR. COULD YOU TRANSLATE IT WITHOUT A DICTIONARY? COULD YOU RIDE A BIKE WHEN YOU WERE FIVE?