Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009
Advertisements

Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Předsednictví ČR v Radě EU Gita Vašíčková Úřad vlády ČR Odbor koordinace evropských politik.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Výsledky českého předsednictví v Radě EU 29. června 2009, Praha.
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
OMC Pracovní expertní skupina
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
České předsednictví EU 2009 – Co znamená z organizačního a logistického hlediska pro ČR.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Praha
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Liberec 9. října 2008.
ESVA. Lisabonská smlouva ER – oficiální EU instituce Úroveň hlav států a vlád Stanovuje cíle a dává obecné směry SZBP – závěry ER Stálý předseda ER zajišťuje.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Příprava předsednictví České republiky v Radě EU (zapojení podnikatelského sektoru) Leden 2008 Příprava předsednictví České republiky v Radě EU (zapojení.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Praktické aspekty příprav českého předsednictví 2009 Odbor komunikace Webový portál CZ PRES České Budějovice,
Předsednictví ČR v Radě EU Česká inspekce životního prostředí 14. května 2008 Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 Praha 10, Ústředna:
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Monitorovací výbor RPS Praha, 19. června 2007 Vyjednávání NSRR a OP na období
Ing. Josef Zrůst PEF MZLU v Brně Ústav managementu
Referenční proces v České republice Jakub Stárek 11. března 2011 Praha, Hotel Pyramida Konference k procesu přiřazování úrovní kvalifikací v ČR k úrovním.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Praha 4. prosince 2008.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Předsednictví ČR v Radě EU Tereza Grünvaldová Úřad vlády ČR Odbor komunikace.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Hana Kavánková Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Sekce pro evropské záležitosti Úřadu vlády ČRSekce pro evropské záležitosti Úřadu vlády ČR Digitální jednotný trh Marta Vojtová Odbor koordinace evropských.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Brno 25. listopadu 2008.
ESPON POLYCE Metropolizace a polycentrický rozvoj ve střední Evropě
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_16.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
2. února 2016 TISKOVÁ KONFERENCE. Co je KOBRA? -Nemá vlastní budovy, -nemá zaměstnance, -nemá dokonce ani korespondenční adresu, protože není institucí,
Představení OSF Tomáš Foltýn Prezentace pro vedoucí pracovníky, Národní knihovna ČR, Klementinum,
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
25. porada národní sítě IMPEL a porada národní sítě IMPEL a 41. porada skupiny pro mezinárodní spolupráci ČIŽP 29. červen 2017.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Sekce pro řízení úřadu Robin Povšík náměstek ministryně 10. dubna 2014.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
KLUB VEŘEJNÉ SPRÁVY ČMA
Oficiální internetový portál českého předsednictví EU EU.2009.CZ
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
Praktické aspekty příprav českého předsednictví 2009
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Transkript prezentace:

Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008

Útvar místopředsedy vlády pro evropské záležitosti eu.vlada.cz Alexandr Vondra Místopředseda vlády pro evropské záležitosti Sekce pro předsednictví Jana Hendrichová náměstkyně Odbor logistiky a organizace Radomír Karlík ředitel Odbor rozpočtu a veřejných zakázek David Mlíčko ředitel Odbor komunikace Gabriela Švecová ředitelka Kabinet místopředsedy vlády Antonín Berdych ředitel Odbor informování o evropských záležitostech Pavlína Bartoňová ředitelka Sekce pro evropské záležitosti Marek Mora náměstek Odbor koordinace evropských politik Karolina Kottová ředitelka Odbor koncepcí a analýz Lenka Pítrová ředitelka

Role předsednické země administrace a řízení práce Rady EU obsahová náplň všech formací a pracovních skupin Rady (příprava programů) stanovení obsahových priorit a agendy předsednictví vyjednávání, mediace reprezentace Rady EU (vnější i vnitřní)

Programová náplň předsednictví Priority Širší program Mikro: Programy jednotlivých zasedání Rady – COREPERů – Pracovních skupin Makro: 18měsíční program FR, CZ a SE 1 programový dokument

Motto a priority Motto: Evropa bez bariér Priority: 1.KONKURENCESCHOPNÁ EVROPA 2.ENERGETIKA A ZMĚNA KLIMATU 3.EVROPA OTEVŘENÁ A BEZPEČNÁ

18měsíční program předsednického Tria (FR, CZ a SE) Koordinace spolupráce s FR a SE – „bottom-up proces“ Mapování priorit FR a SE Oficiální zahájení jednání o společném programu v září 2007 Představení společného programu v červnu 2008 Program ke stažení: Eu.vlada.cz -> Menu: Dokumenty ( )

Děkuji Vám za pozornost! eu.vlada.cz Helena Zavázalová

Sekce pro předsednictví –Odbor logistiky a organizace –Odbor rozpočtu a veřejných zakázek –Odbor komunikace

Odbor logistiky a organizace V čele odboru: Ing. Mgr. Radomír Karlík  Koordinace programu přípravy a výkon CZ PRES (kalendář akcí)  Koordinace přípravy neformálního zasedání ministrů EU a jednání na nižší politické úrovni  Koordinace práce Centrální organizační skupiny pro předsednictví  Příprava podkladů pro výběrová řízení  Spolupráce s Ministerstvem vnitra na vedení Centrálního registru pracovníků, kteří zajišťují CZ PRES a dalšími institucemi, regiony…

Jednotlivé agendy odboru Akreditační systém AKROS M2G Kalendář Kongresové centrum Praha Catering Ubytování A/V technika Tlumočení zasedání během CZ PRES

Kalendář předsednictví Koordinované plánování akcí, které proběhnou na území ČR a v Bruselu v průběhu CZ PRES Efektivní virtuální tým napříč resorty Centralizovaná správa informací o: Prostorách Cateringu Personálních nárocích …

Kalendář – typy akcí Oficiální akce –Neformální ministerská zasedání –Politický dialog –… Doprovodné akce –Odborné –Kulturní

Kalendář - kategorie Kategorie –Zasedání v Bruselu –Zasedání pořádané Evropským parlamentem –Politický dialog –Akce mezinárodních organizací –Neformální ministerská zasedání –Jednání na pracovní úrovni –Oficiální kulturní akce –Další

Organizace neformálního zasedání ministrů Příjezd delegací Doprava Ubytování Zasedací prostory Tlumočení Stravování Zázemí pro práci delegací a jeho technické vybavení Dary, propagace Bezpečnostní opatření Personální zajištění

Děkuji za pozornost! Děkuji za pozornost! Jakub Tomíšek