1. Co chápete pod pojmem formát testu? délka testu (doba trvání, počet položek) dovednosti (které řečové dovednosti) počet částí typy položek (testových.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLNÍ ZPRÁVY O PŘEDBĚŽNÝCH VÝSLEDCÍCH MZ V ROCE 2011 PRVNÍ Z KROKŮ VYUŽITÍ STÁTNÍ MATURITY PRO ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ NA SŠ.
Advertisements

NOVÁ MATURITA Stručná informace o průběhu a přípravě.
NOVÁ MATURITA Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí
Gymnázium, Hranice, Zborovská 293 Maturitní zkouška 2010.
Informace o bakalářské SZZ – anglický jazyk  Státní závěrečná bakalářská zkouška má tři části:  jazyková zkouška – písemná a ústní (AJ6)  obhajoba bakalářské.
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Jaké základní otázky si klademe na začátku tvorby nového testu? Diskuse • pro tvorbu testu je třeba nějaký testový materiál Kde ho hledat? Jaké jsou zdroje.
Cyklus seminářů „Musíš chtít sama“ Jdeme s kůží na trh.
Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání CERMAT Strukturovaná písemná práce Součást maturitní zkoušky z českého jazyka.
YLE Nejlepší začátek s angličtinou. YLE: Přehled zkoušek Pro děti 7-12 let Young Learners Starters7-8 let Young Learners Movers9-10 let Young Learners.
1 Evropská asociace pro testování a hodnocení jazykových dovedností
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
Výsledná metodika hodnocení bariér v domácím prostředí + vyhlášení pravidel soutěže.
Maturita 2010/2011 Co je potřeba znát z maturitní vyhlášky.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Poradce 2010 Bob Kartous 7. dubna 2010, Brno. Znáte odpověď na dotaz studenta? 1.Co je to TSA? 2.Jaký je rozdíl mezi testem OSP a TSP? 3.Dokážete vyjmenovat.
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST STRUKTURA PRÁCE. Práce mohou být vyhotoveny v následujících formách: teoretické řešení problému nebo úkolu, jež je zpracováno.
Teorie psychodiagnostiky a psychometrie
Maturita 2015.
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
MATEMATIKA I.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/7.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Struktura maturitní zkoušky
Osobnost žáka Svět práce SOULAD Možná cesta Uvědomit si nutnost rozhodnutí Zjišťování informací o světě práce a o sobě Rozhodování o typu školy a oboru.
2. seminární úkol - projekt PSY117. Týmový projekt  Záměrem tohoto úkolu je vyzkoušet si realizaci jednoduchého výběrového šetření.  Pětičlenné týmy.
Maturita 2010 Společná část –2 zkoušky Profilová část –3 zkoušky.
OBSAHOVÁ ANALÝZA TEXTU ● nekvantitativní způsob obsahové analýzy - kategorie se nezpracovávají numericky ● kvantitativní způsob obsahové analýzy -obsahové.
Counseling = Právní poradenství Lucia Madleňáková.
CERMAT 2007 Celostátní hodnocení výsledků vzdělávání žáků 9. tříd a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/8.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Ostrava 30. září 2002 ECDL pro učitele Libor Koníček Přírodovědecká fakulta Ostravská univerzita.
Nová (státní) maturita
Přístupnost v praxi aneb jaký smysl mají testy, provedené handicapovanými uživateli Mgr. Radek Pavlíček, RNDr. Hana Bubeníčková, duben 2007.
Název firmy/nápadu Jméno a příjmení všech zakladatelů projektu
Maturita 2011 Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Zkušenosti s využitím jednotek výsledků učení při výuce v domácím prostředí SOŠ a SOU Kralupy nad Vltavou.
E-learningový kurz pro examinátory zkoušky pro trvalý pobyt v ČR AUCCJ
Systém výuky českého jazyka a zkoušek pro cizince jako jedné z podmínek pro udělení trvalého pobytu.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Assessment centrum.
Informace pro maturanty ve školním roce 2015/2016
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 eLearning teoreticky a prakticky Roman Malo.
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
Výuka AJ na VŠE Halka Čapková 7. července Typy kurzů (moduly): o Dvousemestrální kurzy: Angličtina pro ekonomická studia Příprava na zkoušky Cambridge.
Přijímací řízení KOLO PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ termín podání přihlášek do přihlášky (na 2 školy nebo na 1 školu a 2 obory) kritéria.
BIOSTATISTIKA LS 2016 Garant předmětu: Ing. Martina Litschmannová, Ph.D. Přednášející: Ing. Martina Litschmannová, Ph.D. Cvičící: Ing. Martina Litschmannová,
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Jméno a příjmení všech zakladatelů projektu
Informace k přijímacímu řízení na střední školy
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/18
Přijímací řízení na SŠ ve školním roce 2016/2017
Maturity – jaro 2013.
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Nábor a výběr zaměstnanců
Assessment centrum.
1. Vyhledej na internetu loga různých firem, zhodnoť je a porovnej
Petr dnes ve škole psal test z převodů jednotek délky.
Přijímací řízení
Assessment centrum.
OPERÁTOR V CALL CENTRU MOTIVAČNÍ DOPIS.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
* Měřítko plánu, mapy Matematika – 7. ročník *
Výpočty objemu krychle a kvádru
Jméno a příjmení všech zakladatelů projektu
Transkript prezentace:

1. Co chápete pod pojmem formát testu? délka testu (doba trvání, počet položek) dovednosti (které řečové dovednosti) počet částí typy položek (testových úloh) a jejich počet očekávané odpovědi kandidátů u otevřených odpovědí způsob hodnocení (vážení); stanovení kritérií hodnocení délka testu (doba trvání, počet položek) dovednosti (které řečové dovednosti) počet částí typy položek (testových úloh) a jejich počet očekávané odpovědi kandidátů u otevřených odpovědí způsob hodnocení (vážení); stanovení kritérií hodnocení Výhody a nevýhody rozhodnutí pro: single-level x multi-level testy české x anglické instrukce uspořádání položek za sebou, křivka obtížnosti opakování x neopakování poslechových textů single-level x multi-level testy české x anglické instrukce uspořádání položek za sebou, křivka obtížnosti opakování x neopakování poslechových textů

2. Znají (mají znát) kandidáti formát testu? Proč/proč ne? je etické, aby kandidáti formát testu znali; cílem testu není kandidáty znevýhodňovat; obvykle se informace o formátu testu objevují v informační příručce. je etické, aby kandidáti formát testu znali; cílem testu není kandidáty znevýhodňovat; obvykle se informace o formátu testu objevují v informační příručce. 3. Na čem závisí formát testu? primárně na účelu/cíli testu; cíl testu: ­ vybrat ­ rozřadit ­ diagnostikovat ­ zjistit pokrok ­ vyhodnotit program primárně na účelu/cíli testu; cíl testu: ­ vybrat ­ rozřadit ­ diagnostikovat ­ zjistit pokrok ­ vyhodnotit program

4. Přečtěte si následující příklady 3 různých formátů testů. Který z nich je podle vašeho názoru nejlepší? Proč? Dokážete identifikovat zápory, případně problematické části jednotlivých formátů? 5. Jaký je formát Vašich přijímacích testů? Prosím, doplňte písemně. 6. Vyhovuje Vám tento formát – proč/proč ne? Proč jste se pro tento formát rozhodl(a)?

7. Existují omezení ze strany Vaší fakulty/univerzity při přípravě přijímacích zkoušek? (časové, obsahové…) 8. Jaké jsou podle Vás kladné a záporné stránky Vašich přijímacích zkoušek?

9. Shrnutí každá instituce může používat jakýkoliv formát testu, který odpovídá cílům, požadavkům a podmínkám testování; každá instituce může používat jakýkoliv formát testu, který odpovídá cílům, požadavkům a podmínkám testování; testující tým však musí vědět, proč právě tento formát je pro ně nejvhodnější; testující tým však musí vědět, proč právě tento formát je pro ně nejvhodnější; zkoušející a autoři testů musejí znát výhody i nevýhody svého formátu; zkoušející a autoři testů musejí znát výhody i nevýhody svého formátu; kandidáti mají právo formát testu znát; v ideálním případě by měli mít možnost seznámit se s vzorovými (ukázkovými testy). kandidáti mají právo formát testu znát; v ideálním případě by měli mít možnost seznámit se s vzorovými (ukázkovými testy).