LEDNÍ HOKEJ - POČÁTKY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla fotbalu-OFSAJD
Advertisements

Fotbal Fotbal (z anglického football, foot=noha, ball=míč), též kopaná, je kolektivní míčová hra, která je nejpopulárnějším kolektivním sportem na světě.
KOPANÁ.
Tato prezentace byla vytvořena
Beach rugby
Hry třetího tisíciletí
Pravidla hry - přípravka
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Pravidla ledního hokeje Změny 2010 ukládání trestů, návraty hráčů z TL.
FLORBAL.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
..Nejrychlejší kolektivní hra na světě..
Kultura a sport v Kanadě
BASKETBAL.
Informace o posunu věkové hranice pro hru tělem v žákovských kategoriích Od roku 2005 platí směrnice ČSLH omezující hru tělem pro kategorii žáků 5. tříd.
Digitalizace výuky Příjemce
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.
Je kolektivní halový sport…
Basketbal Basketbal, česky též košíková, je kolektivní míčový sport, ve kterém se dva týmy s pěti hráči na hřišti snaží získat co nejvíce bodů vhazováním.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
FOMEI a.s. – divize golf Vám představuje Multifunkční simulátor VisualSports.
Lední hokej.
Moje první Prezentace!!.
Florbal.
Fotbal pro 2 Nová hra na trhu 2013 Přenosná zábava Pro všechny věkové kategorie Vynikající reklama.
 Hokejové hřiště je z ledu  Hřiště má na šířku 26-30m a na délku má m  Ke hře je zapotřebí hlavně puk který má  průměr: 7,62cm tloušťku: 2,54cm.
Fotbal.
HOKEJBAL. -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami.
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
Zimní sporty.
RINGO PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.Cíl hry:
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
RINGO 1.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
STOLNÍ TENIS.
Florbal Patrik Převrátil.
CURLING.
Prezentace pro borce Trenéři: Kulatka, Kain FK Brandýs-Boleslav roč FK Brandýs-Boleslav roč Březen 2010.
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
FYZIOLOGICKÉ ASPEKTY SPORTOVNÍCH HER: LEDNÍ HOKEJ
VOLEJBAL 1.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
Házená Kateřina Horáková.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Aneb sportem ke zdraví.  Je individuální olympijský raketový sport.. Při hře dva protivníci odpalují přes síť pomocí rakety opeřený míček a snaží se.
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
PLANETA ZEMĚ Martin Fišera.
Fotbal Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Vznik volejbalu * Springfild, stát Massachusetts (USA) * Kanada, Indie, Jižní a Strední Amerika * Japonsko (pan Ohmori) * Čína. V Asii v 16,12,9 hráčích,
Kanada Hlavní město: Ottawa Hlavní městoOttawa Rozloha: km² (2. na světě) z toho 8,92 % vodní plochy Rozloha2. na světě Nejvyšší bod: Mount.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak.
FLORBAL.
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Vypracovala: Karolína Novotná 3. roč., obor RVS
O putovní pohár J. Verfla
Kineziologie Střelba v ledním hokeji
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
České hokejové zlato v Naganu 1998
ZIMNÍ SPORTY VY_32_INOVACE_09_03
Mgr. Jan Charousek Liberec 2018
Curling Noblesa na ledu….
Transkript prezentace:

LEDNÍ HOKEJ - POČÁTKY

POČÁTKY Lední hokej je nejrychlejší kolektivní hra Hraje se na ledovém hřišti ohraničeném mantinely Hokej vznikl v 19. století v Kanadě Kanaďané považují lední hokej za svůj národní sport Prvním doloženým utkáním byl zápas z 3. března 1875 v Montrealu

POČÁTKY II. Lední hokej se velmi záhy rozšířil i mimo Severní Ameriku, hlavně do Evropy a později i do Asie Hokej se hraje na bruslích s hokejkou a pukem se snahou dostat puk co nejčastěji do soupeřovy branky Prvními pokusy hrát s brankářem se mohou pochlubit studenti z McGillovy univerzity

POČÁTKY III. V roce 1878 vypracovali studenti první hokejová pravidla: hokejka se může zvednout pouze do výše ramen, protihráč se nesmí napadat zezadu, nesmělo se přihrávat dopředu Na McGillově univerzitě se také patrně hrál první zápas v ledním hokeji pod střechou V tomto zápase se použil předchůdce současného puku – plochý a kulatý kus dřeva

POČÁTKY IV. Gumový puk se zrodil v roce 1877, kdy jej vyrobil student univerzity F. W. Robertson. Ten byl také autorem prvních pravidel V roce 1900 vystřelil Francis Nelson puk na branku, ten proletěl brankou a zranil mimo hřiště diváka – Nelson dal do branky první síťku Časem, aby puky neustále nevylétávaly ze hřiště, vznikly mantinely

Konec prezentace