Základní škola a mateřská škola Brno nám.28.října 22 Základní škola a mateřská škola Brno nám.28.října 22.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vítáme Vás na dni otevřených dveří. Milé děti, doufáme že se vám u nás bude líbit.
Advertisements

Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Informační vzdělávání uživatelů Co je nového?. Vznik sekce IVU při SDRUKu Přehled aktivit Přehled aktivit Odborné semináře Brno – duben 2010 Brno – duben.
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
PROJEKT 5.ročník - anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Téma: Rok – měsíce – dny.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
PTaČ. Spolupracující organizace Zapojené školy Pojem čtenářské gramotnosti ve škole Učitelé chápou čtenářskou gramotnost především jako dovednost dekódovat.
EU peníze středním školám
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Městská knihovna v Orlové. Současnost Období 60. až 90. let Období 20. až 50. let Obecná veřejná knihovna Čtenářský spolek Historie knihovny.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
Základní škola Lenešice
Školní informační centrum ZŠ Ostrava – Hrabůvka, Provaznická 64
Využití počítače ve výuce zeměpisu Školení SIPVZ – úroveň S Školitel: Antonín Jalovec.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Naše školní knihovna. Jsme Základní škola, Liberec, U Soudu 369/8 V naší škole jsou běžné třídy a speciální třídy pro děti s SPU Všechny děti mají k dispozici.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Mise Londýn Golden Lane Campus, 101 Whitecross Street, London.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Přehled aktivit, k nimž bude klub využíván:  Vyplnění volného času o přestávkách a volných hodinách. › Vypracovávání domácích úkolů › Možnost práce na.
Environmentální výchova na ZŠ a MŠ Uhelná Příbram „Třídím! Třídíš! Třiď! Ať se nám tu dýchá líp!“
České děti jako čtenáři v roce 2013/2014 Praha UISK Vít Richter Národní knihovna ČR
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Avízo výzvy č.02_16_022 Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy,
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
TVOŘIVĚ DO SVĚTA - vzdělávací program, který je alternativou klasickému pojetí vyučovacího procesu - Základní škola a mateřská škola Třinec, Kaštanová.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Procházka naší školou. Budova 2.stupně Budova 1.stupně.
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
Výzva 56: NA SPOLEČNÉ CESTĚ. NA SPOLEČNÉ CESTĚ - ČD bylo odučeno 48 čtenářských dílen do školní knihovny jsme zakoupili 1007 knih a 8 elektronických čteček.
Základní škola a Mateřská škola při lázních, Klimkovice, p. o.
ORGANIZAČNÍ FORMY VYUČOVÁNÍ
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
MAP – Místní akční plán ORP RK
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
LOGOPEDICKÁ ODBORNÁ PÉČE
Základní škola a mateřská škola Pavlíkov, okres Rakovník Pavlíkov 77, tel.:  756, 731 225 743, IČO :
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
Čtenářsky podnětné prostředí
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
Cíle, vize a obsah projektu PPUČ
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Podpora dětského čtenářství
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Kdo jsme ? Největší odborná zemědělská knihovna v ČR
Školní knihovny součástí krajského systému knihoven (?)
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Vítejte milí žáci/studenti!
Š A B L O N Y II.
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OKŘÍŠKY
Transkript prezentace:

Základní škola a mateřská škola Brno nám.28.října 22 Základní škola a mateřská škola Brno nám.28.října 22

Školní knihovna je: bránou k informacím na škole, pestrou sbírkou nejrůznějších informačních pramenů (knihy, učebnice, časopisy, mapy, CD, DVD, videokazety, CDROM, on-line zdroje, práce žáků a pedagogů ) bránou k informacím na škole, pestrou sbírkou nejrůznějších informačních pramenů (knihy, učebnice, časopisy, mapy, CD, DVD, videokazety, CDROM, on-line zdroje, práce žáků a pedagogů ) sbírkou s možností dlouhodobých výpůjček pro učitele i žáky, učebnou a studovnou s různými pracovními centry sbírkou s možností dlouhodobých výpůjček pro učitele i žáky, učebnou a studovnou s různými pracovními centry otevřena denně od 8,00 do 16,00 hodin podle potřeb žáku a učitelů (dopoledne i odpoledne pro žáky, učitele) otevřena denně od 8,00 do 16,00 hodin podle potřeb žáku a učitelů (dopoledne i odpoledne pro žáky, učitele) relaxačním centrem, klubem pro žáky a jejich rodiče relaxačním centrem, klubem pro žáky a jejich rodiče

Školní knihovna jako odborná učebna, studovna Výuka v centrech Výuka v centrech Práce v centrech aktivit Žáci pracují ve školní knihovně v bloku dvou vyučovacích hodin Zpracovávají zadaná literární témata pomocí různých informačních zdrojů (internet, slovník, encyklopedie, čítanka...) V jednom z center – oddychová aktivita (jazykové hry, hlavolamy, pexesa...)

Relaxační centrum, školní klub Rozhlasové vysílání Rozhlasové vysílání Příprava na výuku Příprava na výuku Zájmová činnost – školní časopis Amaro jilo Zájmová činnost – školní časopis Amaro jilo Programy na podporu čtenářské gramotnosti Programy na podporu čtenářské gramotnosti

Programy na podporu čtenářské gramotnosti Programy připravují žáci 2. stupně ve školním klubu Programy připravují žáci 2. stupně ve školním klubu Programy jsou určeny předškolním dětem z naší mateřské školy a přípravných tříd Programy jsou určeny předškolním dětem z naší mateřské školy a přípravných tříd Cílem programů je seznámit děti s prostředím školní knihovny a probudit v nich zájem o knihy Cílem programů je seznámit děti s prostředím školní knihovny a probudit v nich zájem o knihy

Akce, která se nám v knihovně nejvíc líbila „Cirkus v knihovně“ Hlavním cílem programu bylo seznámit předškolní děti se školní knihovnou a zapojit je zábavným způsobem do práce s knihami. Ukázali jsme umění vyjít s dětmi a připravit chytlavý program. Program obsahoval hry a úkoly, které se týkaly cirkusu. Všechno jsme připravovali odpoledne ve školním klubu. Děti byly hodně šikovné a pracovité a všechno splnily. Vyzkoušely si skok přes obruč, lezení po laně, házení do koše, skákání na balóně. V knihovně hledaly knihy související s cirkusem. Pracovaly s encyklopediemi. S výběrem knih jsme dětem pomáhali. Nakonec nám děti zazpívaly. Podobné akce se v naší školní knihovně opakují několikrát za rok.

Cirkus v knihovně