Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projektový záměr : Zmapování vnitřních procesů na MS ČR
Advertisements

Jak dobře vybrat dodavatele pro dlouhodobou spolupráci.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Metoda QFD metoda plánování jakosti založená na principu maticového diagramu umožňuje transformaci požadavků zákazníků do navrhovaného produktu a procesu.
12. Projekt – nástroj realizace změny
Hodnotový management Teorie rozhodování
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Nabídka personálních služeb
Facility management ČSN EN
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_03/A7 AutorIng. Liběna Krchňáková Období vytvořeníŘíjen.
Projektový záměr : Zmapování vnitřních procesů na MS ČR MS_P01.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Lenka Fialová Martina Procházková Ondřej Soukup Martin Valenta Cyril Vojáček 1.
Činnost veřejné správy
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
3. Životní cyklus a procesy projektu
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_ROZHODOVÁNÍ.
Semestrální práce z předmětu Projektový management
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Marie Borecká, Kristina Ficencová 6. kruh, 1. ročník VSRR
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Systém managementu jakosti
Práce s mezinárodními dodavateli Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior Project.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Rozhodování Vypracoval : Ing. Adéla Hrabcová Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Aktivní a věcná komunikace je základem kvality každodenně poskytovaných služeb. V Sodexo ji rozdělujeme na několik stupňů, které umožní věnovat se různé.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Marketingový výzkum. podstatou je systematické plánování, podstatou je systematické plánování, shromažďování, analýza a vyhodnocování shromažďování, analýza.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Podnikatelský plán VEBER, Jaromír a kol. Management – základy, prosperita, globalizace. Praha: Management Press, 2002, ISBN , str. 464 –
Řízení obchodu Pro IT, a.s. Ing. Zbyněk Sonnek … průzračnost, která je vidět.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
1. Projektový management I. ÚVOD II. PROJEKT III. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ IV. PROJEKTOVÝ TÝM Přednáška č. 1: Projektový management.
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Rozhodovací procesy.
Schéma procesu vstupy Průběh procesu výstupy činnost ZDROJE.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Ztráty v podnicích Ztráty mohou dosáhnout objemu % z celkových tržeb Ztráty jsou příčinou, proč firma neobstojí v konkurenci Ztráty vyplývající.
2. Životní cyklus a procesy projektu
ZÁKLADY SYSTÉMŮ MANAGEMENTU 1. ČÁST
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Obsah Marketingový mix Marketingový mix obchodníka Nákupní marketing.
Sdružení poradců Požadavky ISO 9001:2015 a ISO 14001:2015
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Systém managementu jakosti
Interní postupy MAS Brdy
Systém managementu jakosti 3
Procesní řízení (management)
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání

2 Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání Jak si správně vybrat... Dodavatele vzdělávání  Problém k řešení?  Je potřeba vypsat výběrové řízení?  Jak optimalizovat výběrové řízení?  Jak to dopadlo?

3 Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání Jak si správně vybrat... Jméno: Firma: Co mohu nabídnout: Co hledám:

4 Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání Trochu teorie na úvod  Analýza okolí – zjištění podmínek proč rozhodovat, identifikace rozhodovacích problémů a stanovení jejich příčin  Návrh řešení – hledání a tvorba možných směrů následné činnosti, vytvoření variant rozhodování  Volba řešení – stanovení kritérií hodnocení, hodnocení a výběr varianty vedoucí k realizaci  Kontrola výsledků – hodnocení dosažených výsledků po realizaci a porovnání s předem stanovenými cílovými hodnotami,  Je potřeba nový rozhodovací proces? Simonova dekompozice rozhodovacího procesu in Veber a kol., Management, Management Press 2000

5 Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání 1. Analýza okolí Problém k řešení?  Rozhodování podle úrovní řízení  Rozdíl u velkých a malých firem  Kdo rozhoduje, klíčoví „stakeholders“  Plánování vzdělávání vs. „ad-hoc“ přístup

6 Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání Příklad  Jak zvýšit zákaznickou orientaci top managementu?  Jak rozvíjet klíčové top managery?  Jak rozvíjet střední management?

7 Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání 2. Návrh řešení Je potřeba vypsat výběrové řízení?  Metody výběru dodavatelů  Interní vs. externí řešení  Zákazníci jako dodavatelé  Rozpočet na vzdělávání  Interní směrnice

8 Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání Příklad Ukázka postupu bez výběrového řízení Zakázky nad XYZ CZK v ročním plnění musí být ošetřeny nákupní smlouvou  Navrhovatel informuje nákupčího o požadavku na vytvoření smlouvy a dohodne se na dalším postupu  Navrhovatel v součinnosti s nákupčím a právníkem připraví návrh smlouvy  Navrhovatel si vyžádá schválení vytvoření smlouvy u příslušného manažera  Navrhovatel dodá s nákupčím veškeré podklady k přípravě smlouvy  Ostatní oddělení se vyjádří ke smlouvě  Navrhovatel s nákupčím zajistí schválení konečné verze smlouvy  Podepsaná smlouva je předaná k archivaci

9 Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání 3. Volba řešení Jak optimalizovat výběrové řízení?  Zapojení interních zákazníků  Rozložení rizika  Jak pracovat s novými vs. starými firmami  Kritéria výběru - objektivní vs. subjektivní  Načasování výběrového řízení  Interní směrnice  Mezinárodní specifika

10 Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání Příklad Ukázka postup při výběrovém řízení Všechny nákupy nad XYZ CZK musí probíhat formou výběrového řízení za účasti oddělení nákupu:  Navrhovatel zpracuje předběžnou specifikaci potřeby z pohledu uživatele a předá ji k předběžnému schválení odpovědnému manažerovi  Navrhovatel po předběžném schválení seznámí se specifikací komoditního garanta, nákupčího a všechny zainteresované zaměstnance  Navrhovatel vypracuje detailní technicko obchodní specifikaci  Navrhovatel vyplní všechny potřebné dokumenty pro otevření výběrového řízení  Zpracování nákupní studie a vyhodnocení předběžných nabídek jako podklad pro výběrové řízení (technicko obchodní parametry, potenciální dodavatelé, způsob vyhodnocení, přílohy)  Oficiální ustavení výběrové komise  Realizace výběrového řízení  Vyhlášení výsledků výběrového řízení, vypracování dokumentace, schválení dle autorizačních oprávnění

11 Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání 4. Kontrola výsledků Jak to dopadlo?  Spokojenost interního zákazníka  Jak měřit kvalitu výběrového řízení  Pravidelné revize dodavatelských kontraktů

12 Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání Příklad Měření výkonnosti dodavatelů Přehled kritérií (každé má váhu 33,3%):  včasnosti dodávek služeb  kvalitě poskytovaných služeb  celková úroveň spolupráce s dodavatelem Celkové hodnocení (škála - 10 = bez výhrad,..,0=nedostatečné):  výborné  7 - 8,9preferované  5 – 6,9vhodné  0 – 4,9neakceptovatelné V případě neakceptovatelného hodnocení je zahájeno jednání s dodavatelem o opravných opatřeních.

13 Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání A co dál... Jaké kroky ke zlepšení výběrových řízení uděláte, až se vrátíte do firmy:

14 Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání Dobře si vyberte!