Zasedání výboru Lisabonské úmluvy Seminář NARIC, 24.10.2007 Š. Skuhrová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ECVET v Programu celoživotního učení
Advertisements

„Realizujeme Evropský prostor vysokoškolského vzdělávání“ konference ministrů, Berlín „Realizujeme Evropský prostor vysokoškolského vzdělávání“
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
OMC Pracovní expertní skupina
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
Konference NIDM k uznávání neformálního vzdělávání Praha, 2. a 3. listopadu 2011.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Budoucnost restaurátorů v památkovém zákoně – budoucnost památek, Poslanecká sněmovna České republiky, Současná situace v oblasti praktické.
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Vybrané problémy českého vzdělávání v cestovním ruchu Jiří Šíp Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
WBL – principy, nástroje a evropské modely Mgr. Jasmin Muhič
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
EURES – vaše práce v Evropě
KONFERENCE V RÁMCI TVD Aktuální situace ve VD PhDr. Marie Jírů Členka Výkonného výboru AIVD Koordinátorka AIVD pro Královéhradecký kraj
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Studentská PARDUBICE
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Mezi Berlínem a Bergenem Mezi Berlínem a Bergenem Internacionalizace studia – Projekt Bologna Promoters Předsednictvo Rady vysokých škol, Pavel.
Dokumenty Boloňského procesu
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
EUROPASS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Mgr. Eva Šreibrová 2009.
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. schůze P RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ján Říha.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Londýnské ohlasy Londýnské ohlasy Boloňský proces ■ vyjádřena celková spokojenost ■ účastní se 49 zemí ■ strukturované studium Spokojenost.
BOLOŇSKÝ PROCES - INTERNACIONALIZACE INFORMACE Z KONFERENCE MINISTRŮ VYS. ŠKOLSTVÍ BERGEN Prezentace pro předsednictvo RVŠ, Pavel.
Vzdělávání sociálních pracovníků
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Zajišťování kvality ve věcném záměru zákona o vysokých školách Jiří Nantl ředitel odboru vysokých škol Telč,
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DIV PROFESIONÁLNĚ Mgr. Irena Hoblíková Centrum distančního vzdělávání Univerzita Palackého.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Zpráva o činnosti SK RVŠ 15. zasedání P RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Vzdělání z hlediska teorie statků
2. Systém a organizace profesního poradenství Jakým způsobem lze systém profesního poradenství vytvářet? S odvoláním na integritu poradenských systémů.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Síť podpory nadání. Poslání Sítě Vytvářet prostředí pro systematickou péči o nadané žáky a studenty prostřednictvím sdílení informací a příkladů dobré.
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
Universitas semper reformanda? České reformní pokusy v evropských souvislostech Hodnocení kvality vysokých škol Telč,
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
1 Výsledky učení a novela zákona o VŠ seminář Impuls , AVU Tomáš Fliegl odbor vysokých škol, MŠMT.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Kam směřuje reforma terciárního vzdělávání a proč je třeba ji udělat
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Projekt Impuls / Seminář
Projekt Impuls / Seminář
Zahraniční studia Petra Nováková
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Tomáš Fliegl Odbor vysokých škol
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Podpora polytechnického vzdělávání v Centrech celoživotního učení škol
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

Zasedání výboru Lisabonské úmluvy Seminář NARIC, Š. Skuhrová

Dodatek k diplomu Přijat v roce 1999 Změny ve VŠ - Joint degrees, TNE nebo přeshraniční poskytování VŠ vzdělání

Struktura Dodatku Preambule Informace rozděleny do 8 oddílů

Části Dodatku 1 Informace o držiteli kvalifikace 2 Informace o kvalifikaci 3 Informace o úrovni kvalifikace 4 Informace o obsahu a dosažených výsledcích 5 Informace o funkci kvalifikace

Části Dodatku pokračování 6 Doplňkové informace 7 Potvrzení Dodatku 8 Informace o národním vzdělávacím systému

Joint degrees,TNE apod body 2.1, 2.3, 2.4, 4.1, 4.3, 6.1 a 8 Dodatku 2.1 Název kvalifikace a (pokud je používán) také titul (v původním jazyku) 2.3 Název a status instituce, která kvalifikaci udělila (v původním jazyku) Název Společný diplom pro 2 nebo více institucí Jména všech zúčastněných institucí, pokud je to možné s označením instituce, kde byla získána hlavní část kvalifikace

Status Informace o zajištování kvality a/nebo akreditaci ˇ. Je možné uvést i profil instituce. Jde-li o TNE nebo bordless, mělo by to být jasně uvedeno 2.4 Název a status instituce (pokud existuje), která studium zajišťovala nemusí být nutně stejná jako instituce v 2.3 instituce umožní jiné instituci poskytovat program a udělovat kvalifikaci (franchise, validation apod.) Instituce nemusí být v téže zemi.

4.1 Forma studia včetně umístění 4.3 Podrobné údaje o jednotlivých částech studia U joint degree je uvedeno která část studia byla absolvována ve které instituci 6.1 Doplňkové informace Jestli část studia byla absolvována na jiné instituci, v podniku, v jiné zemi, jestli jde o joint degree, TNE nebo borderless education arrangement

8 Informace o národním vzdělávacím systému

Code of Good Practice in the provision of TNE Kodex správného postupu při poskytování transnárodního vzdělávání Transnárodní vzdělávání všechny typy a možnosti poskytování vysokoškolských studijních programů, jejich části nebo vzdělávacích služeb (včetně distančního vzdělávání), ve kterých student studuje v jiné zemi, než ze které pochází udělující instituce. Takové programy mohou být součástí vzdělávacího systému jiného státu, než je ten, ve kterém působí nebo může být nezávislý na jakémkoli systému

Proč Kodex roste zájem o vysokoškolském vzdělání zvyšuje se počet institucí, poskytujících vzdělání (informační technologie) Legitimní a uznávané TNE –příležitost pro studenty –podpora mobility (studenti i programy)

Obsah Kodexu Preambule Terminologie Soubor principů

Komu je kodex určen TNE institucím učitelům studentům agentům ostatním zúčastněným – zaměstnavatelé, veřejnost

Děkuji za pozornost