Medicínsko průmyslový komplex Medicínsko průmyslový komplex (MKP) není celosvětově zcela centralizován, jako třeba katolická církev, ale je poněkud rozvolněný,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ledopády v Pískové rokli
Advertisements

Jolana Těšinová Litomyšl 17. července 2012
Návrat k přírodě.
Printforum 2011 Přednáška Technologická přeměna – a důsledky pro tiskárny Prof. Dr. Thomas Helbig Poradce podniků v polygrafickém průmyslu
Bílé plemeno Člověk se mění
Podnikatel – jak se rodí? Lermanův zákon o podnikání: Kterýkoli podnikatelský problém je možno vyřešit, je-li k dispozici dostatek času a peněz. Lermanův.
Lu..po.Therm Obchodní zastupce. Co je prací OZ Je kontaktní osobou pro firmy ve svém regionu – umí poradit, vyškolit na pokládku, vše vysvětlit, zákazníka.
Přijímací řízení 2006/20007 Obor: Studium humanitní vzdělanosti.
Kolja 9.
 Matematická logika je myšlení, uvažování třeba poskládání správných číslic v matematické řadě. Nebo různé myšlení to je logika.!  Uvažování správného.
Žalobceobhájce. Právník je obecné označení člověka, který získal vysokoškolské právnické vzdělání. Nejčastěji je to absolvent právnické fakulty, magisterského.
Emise automobilů Michal Jílek, 9.C ZŠ Šumperk, Dr. E. Beneše 1.
21. října A.D. 2006P. Mgr. Martin Šmíd1 Formace trvalých jáhnů Diecéze ostravsko opavská Zpracováno podle dokumentu: ZÁKLADNÍ NORMY PRO FORMACI STÁLÝCH.
Právo na duševní a tělesnou integritu
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Ondřej Sláma, MOU Brno Subkatedra paliativní medicíny IPVZ Praha
Podnikatel Lermanův zákon o podnikání: Kterýkoli podnikatelský problém je možno vyřešit, je-li k dispozici dostatek času a peněz. Lermanův dodatek: Dostatek.
Jak lze studovat psychologii Ψ?
Luk. 2.11: Dnes se vám narodil Spasitel, Kristus Pán… Vánoční světlo.
Veřejnost – dav - masa Eliška Jungová, IKSŽ, FSV UK LS 2007/08.
Barokní umění.
FIGURÁLNÍ KRESBA Figurální kresba Co je figurální kresba?
Všekazi – Termiti - Isoptera
Kněz dnes znamená osobu, většinou muž, který je v daném náboženském společenství oprávněn a povolán konat pravidelné bohoslužby, zejména přinášet oběti,
Duše aj.úvahy, aneb téma nejméně na seminární práci
Cesta a význam dó, tao Staří válečníci se vydávali dokonale připraveni na krvavou cestu života Ani dnes to není jiné, stačí např.nasednout do automobilu…
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Základy práce s videokamerou
Církevní dějiny starověku a středověku
Je zbožnost cool? ZAJÍMAVÁ ZÁBAVNÁ PŘITAŽLIVÁ. Jak lidé kolem nás vidí zbožnost? Je to něco společného s Bohem Je to nuda Nejspíš to nemá žádný praktický.
Očekávané i neočekávané (Poznatky z pilotáže vzdělávacího programu)
Použitelnost a výhody OPTIMEDu pro studenta klinické části studia.
zvláštní vydání semináře z biologie podzim 2005
1 (prezentace dosud nenapsané knihy) Pavel Holásek.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Reakreditace předmětů Reakreditace předmětů 2. Akreditace nových předmětů a zneaktivnění předmětů Akreditace.
VY_32_INOVACE _34_01 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Znečistěný vzduch, půda a voda
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Víš o nás vše ?. Obecně Morče si bohužel nemůže vybírat,dojakých rukou se dostanou. Po celý život jsou odkázány na přízen člověka.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
PEDIATRIE Mgr. Petra Sedlářová.
Alfred Adler Narození 7. Únor 1870 Vídeň Úmrtí 28. Květen 1937 Aberdeen - rakouský lékař a psycholog, zakladatel individuální psychologie.
Lékařská psychologie 5. ročník 2014/
Co je lékařská terminologie?
Důchodová reforma od autor: Zdeněk Minář.
Proč a jak učit psát cizince analfabety a poloanalfabety
Ekonomie 1 Magistři Šestá přednáška Lidský a sociální kapitál, princip přenesené ceny.
Thomas Alva Edison Nikola Tesla
1 HISTORICKÝ PROSEMINÁŘ Postup v rámci bakalářského studia oboru Dějin křesťanského umění na KTF UK: INTERDISCIPLINÁRNÍ CVIČENÍ HISTORICKÝ PROSEMINÁŘ SEMINÁŘ.
Jaderné reakce (Učebnice strana 133 – 135) Jádra některých nuklidů jsou nestabilní a bez vnějšího zásahu se samovolně přeměňují za současného vysílání.
Experiment č. 1 Strom. házená hlína svízel škola.
DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, SPASENÍ SKRZE SKUTKY??? DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, NEJEN VÍRA, ALE I SKUTEK…
1. přednáška, Seznámení, podmínky kurzu, jeho struktura, rozdělení témat pro semestrální práci Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.
Jan Krása Katedra psychologie, Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity, Brno.
CLIL zkušenosti Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Konflikt  Náročná situace, střetnutí protichůdných sil na cestě k cíli.  Situace, v níž je nutno vybrat z určitých variant či alternativ  Do konfliktu.
Nastavení serverů OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název materiáluMentální.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ
Řecko – sochařství 6. srpna 2012 VY_32_INOVACE_140106
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
PhDr. Irena Martínková, Ph.D.
Úvod do psychologie
Charakteristické rysy a základní principy industriální společnosti
Lékařská psychologie a komunikace
EVROPSKÁ UNIE 7. TŘÍDA, ZŠ SUCHDOL.
Úvod do středověku.
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Transkript prezentace:

Medicínsko průmyslový komplex Medicínsko průmyslový komplex (MKP) není celosvětově zcela centralizován, jako třeba katolická církev, ale je poněkud rozvolněný, jako například církve protestantské či sunnitský islám, byť mezi rovnými jsou si někteří rovnější. Je to také obrovský trh a byznys, někdy kombinovaný i kosmetickým průmyslem. Tato decentralizace paradoxně výrazně snižuje možnost jakékoliv reformy, neboť každá změna zde vyžaduje consensus doctorum, což je veliký problém MKP představuje velmi pozoruhodný ostrůvek přežívání některých tradic scholastické učenosti – způsob středověké filosofie… Je zde důraz na autority Bažení po novinkách O principech se nediskutuje „Logická“ argumentace je vysoce v kurzu Hovoří se zvláštní řečí a termíny (podobně jako například právníci) Laik-pacient i poučený je odsouván na vedlejší kolej a o ničem nerozhoduje, je nesvéprávný jako dítě S laikem - pacientem se většinou nediskutuje, nemluví, často není ani o ničem řádně poučen a nerozhoduje Celý systém „zasvěcování“ na lékařských fakultách je v mnoha aspektech vším jiným než praktickou přípravou na budoucí povolání a má mnoho konzervativních a archaických rysů Stačí se podívat na úvodní pitevní kurzy – lze si představit působivější začátek zasvěcení, nežli se sobě podobnými rozřezat několik lidských těl, výchozím cílem je ovšem člověk živý Řada zkoušek je velice obtížná a neobyčejně náročná na paměť, daleko za hranice příští praktické použitelnosti, například memorování nejjemnějších anatomických detailů i pro ty, kdo nebudou nikdy operovat, či jich jinak využívat Absurdně široký záběr množství předmětů, smysluplný snad ještě v 18.století budí obdiv i hrůzu Vše bez skutečného pochopení člověka v celku…“my jsme se to také museli naučit“…říkají staří doktoři… Psychologie, komunikace, emoce apod. jsou postaveny na vedlejší kolej a jsou přísně oddělené, často nepoznané Nicméně blýská se na lepší časy, psychosomatika je medicína blízké budoucnosti Pramen: Komárek Stanislav, Spasení těla, Moc, nemoc a psychosomatika, velmi doporučuji prostudovat

Rembrandt Van Rijn, Die Anatomiestunde des Dr. Nicolaes Tulp, rok 1632