TAX Novinky v oblasti daně z přidané hodnoty Petr Toman, Manager 23. února 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější praktické problémy související s plátcovstvím DPH u obcí
Advertisements

DPH Nepřímá daň Všeobecná daň ze spotřeby
© 2010 KPMG Česká republika, s.r.o., a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with.
Daňové dopady vymáhání pohledávek
Travel Leisure & Tourism ADVISORY Památky a jejich význam pro ekonomický rozvoj Tomáš Kulman 18. září 2008.
TAX Nemovitosti a přímé daně 2006 – přehled změn Eugen Oehm 23. února 2006.
1 Přechod na účetnictví státu od 1. ledna 2010 Accounting Advisory Services Pavel Kliment, Eva Fryjaufová 23. listopadu 2009.
Winter REM 2006 TAX Modely financování a jejich daňové dopady Marie Konečná, Tax Partner 23. února 2006.
Novela zákona o DPH (235/2004 Sb. ) pro územně samosprávné celky od 1
Daň z přidané hodnoty a její účtování
RISK ADVISORY SERVICES ADVISORY 5. Národní konference kvality ve veřejné správě Uplatnění Corporate Social Responsibility ve veřejné správě - Pohled CSR.
Blanka Mattauschová MFČR – Odbor nepřímé daně
DPH v roce 2012 Ing. Olga Hochmannová
E-Praha a interoperabilita. © 2006 KPMG Česká republika, s.r.o., the Czech member firm of KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved.
Bezpečné používání Datových schránek Jan Krob Security World 2009, 6. října 2009 IT ADVISORY ADVISORY.
Jiří Karpeta Platform Strategy Advisor Microsoft Czech Republic
EKONOMICKÁ PODSTATA BYDLENÍ Ing. David Slavata, Ph.D. Ekonomika bydlení.
Jak využít Office 365? Několik scénářů. | Copyright© 2010 Microsoft Corporation.
Daňové doklady Správnost DPH se prokazuje pomocí daňových dokladů vystavovaných podle § 26 – 35a ZDPH a následně též podle § 45 – 46 ZDPH (opravy), Daňové.
Úpravy zisků sdružených podniků mimo arbitrážní konvenci – praktická zkušenost 11. října 2011.
Heterogenní serverové prostředí, správa, bezpečnost a interoperabilita Jak zajistit interoperabilitu v hererogenním serverovém prostředí? Jak spolupracuje.
Výkon závislé práce mimo pracovněprávní vztah Červen
Business Performance Services ADVISORY / Travel Leisure and Tourism Cestovní ruch a volnočasové projekty Tomáš Kulman
Osvobození od DPH U plnění, která jsou předmětem DPH, přichází v úvahu pouze 3 možnosti: Uplatnění DPH podle příslušné sazby DPH a to u plnění, která nejsou.
XII. Celostátní finanční konference SMO ČR listopad 2009 daňová optimalizace obcí v oblasti DPH Olga Holubová, daňový poradce.
DPH v účetnictví města Přeštice od Přeštice Obec s rozšířenou působností obyvatel, obyvatel správního obvodu ve 30 obcích Nevykonává.
Jak postupujeme vpřed v testování? Jak se nám daří vytvářet denní buildy? Stíháme opravovat chyby? Jak kvalitně chyby opravujeme?
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46 ZDPH (opravy), Daňové doklady nejčastěji.
Řetězové obchody – znázornění a ZDPH
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 1 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
Odpočet DPH Problematiku odpočtu DPH řeší ZDPH v § 72 – 79,
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
Účtování DPH účet 343.
Podpora pro partnery zdroje pro obchodníky, studie návratnosti, případové studie atd. René Klčo Partner Account Manager.
Potřebujete vybudovat business aplikaci? Pokryje dílčí obchodní potřeby určité skupiny zaměstnanců, jednoho nebo více týmů Bude vytvořena / připravena.
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH, Opravy základu.
Odpočet DPH Problematiku odpočtu DPH řeší ZDPH v § 72 – 79,
Finanční instituce a DPH Vybrané praktické dopady
Základ pro výpočet DPH a výpočet
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží nebo.
Odpočet DPH Problematiku odpočtu DPH řeší ZDPH v § 72 – 79 (od významné změny), Daní na vstupu u přijatého zdanitelného plnění se rozumí daň uplatněná.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 3 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ pro výpočet DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH,
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH, Opravy základu.
Základ pro výpočet DPH a výpočet
Vracení DPH, zvláštní režimy. Vracení daně DPH lze vrátit při splnění podmínek ZDPH: –osobám požívajícím výsad a imunit (§ 80), –v rámci zahraniční pomoci.
Uplatňování zákona o DPH u nemovitých věcí Seminář Praha.
DPH daň z přidané hodnoty Mgr. Eva Kolářová, Ph.D. Tato prezentace vznikla za podpory projektu FRVŠ č.2714/2007.
DANĚ Inovace profesního vzdělávání ve vazbě na potřeby Jihočeského regionu CZ.1.07/3.2.08/
ADVISORY Je možné dosáhnout zaručené bezpečnosti v informačních systémech veřejné správy? Jiří Vondrášek, senior manager 25. – 27. září 2006.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY 1. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
EKONOMIKA DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY 2. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Veřejné sbírky: co jimi je a není 7. dubna © 2014 KPMG Legal, s.r.o., advokátní kancelář, a Czech limited liability company and a member firm.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
GLOBAL SERVICE/ INDUSTRY Fill in global service or industry! Doplňte podslužbu nebo oborové zaměření! AUDIT / TAX / ADVISORY / LINE OF BUSINESS Delete.
Audit projektů 1. výzvy oblasti intervence 3.2 IOP Ministerstvo zdravotnictví ČR 4. května 2011.
Majetkové daně Michal Radvan.
Bydlení a DPH.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 3 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
Základ pro výpočet DPH a výpočet
Základ pro výpočet DPH a výpočet
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Daň z přidané hodnoty 20. listopadu 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
„CHYTRÝ“ rozvoj měst a ekonomika
Daň z přidané hodnoty – Value added tax
Účtování DPH účet 343.
Mezinárodní pronájem pracovní síly
Transkript prezentace:

TAX Novinky v oblasti daně z přidané hodnoty Petr Toman, Manager 23. února 2006

2 Novela zákona o DPH k 1. říjnu 2005 Upřesnění týkající se služeb spojených s nájmem nemovitosti zálohy při přefakturaci nevzniká povinnost odvést daň nelze vystavit daňový doklad Ubytovací služby dle SKP 55 uplatnění snížené sazby daně Upřesnění definice osobního automobilu Osvobození u vzdělávání a výchovy Devizové kurzy při dovozu zboží Osvobození dodání zboží pro ochranu dětí a mládeže Definice ekonomické činnosti

3 Novela zákona o DPH k 1. lednu 2006 Opravy sazby daně směrem dolů při změně účelu použití přijatých záloh Princip samo-vyměření daně při tuzemském dodání zlata Osvobození u výchovy a vzdělávání Propagační předměty Snížení sazby služby posiloven, kondiční cvičení, provoz saun, tureckých a parních lázní

4 Stanoviska Ministerstva financí ČR Koordinační výbory technické zhodnocení nemovitostí technické zhodnocení vlastní nemovitosti není samostatným majetkem (není nutno upravovat nárok na odpočet při změně použití) DPH u garážových stání DPH závisí na právním vymezení vymezení nebytového prostoru nutno vycházet ze stavebně právního pojetí poskytování služeb na dlouhodobé bázi uskutečnění zdanitelného plnění posledním dnem poskytování služby úpravy odpočtu DPH – problematika procentních bodů deset procentních bodů představuje hodnotu koeficientu 0,1

5 Očekávané změny Změna sazby u bytové výstavby Snížená sazba zachována u „sociálního bydlení“ ubytování osob ohrožených sociálním vyloučením nájemní byty pořízené z veřejných prostředků ostatní byty a rodinné domky do určité výše podlahové plochy

6 Petr Toman KPMG Česká republika The information contained herein is of a general nature and is not intended to address the circumstances of any particular individual or entity. Although we endeavor to provide accurate and timely information, there can be no guarantee that such information is accurate as of the date it is received or that it will continue to be accurate in the future. No one should act on such information without appropriate professional advice after a thorough examination of the particular situation. Informace zde obsažené jsou obecného charakteru a nejsou určeny k řešení situace konkrétní osoby či subjektu. Ačkoliv se snažíme zajistit, aby poskytované informace byly přesné a aktuální, nelze zaručit, že budou odpovídat skutečnosti k datu, ke kterému jsou doručeny, či že budou platné i v budoucnosti. Bez důkladného prošetření konkrétní situace a řádné odborné konzultace by neměla na základě těchto informací být činěna žádná opatření. © 2006 KPMG Česká republika, s.r.o., the Czech member firm of KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved. Printed in the Czech Republic.