JEDNOTNÁ DATABÁZE CHOVATELŮ A DRUHŮ EXOTICKÝCH PTÁKŮ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Harmonogram implementace IS v běžné praxi - informatika ZMVS.
Advertisements

Odpady 2014 – jak dál v Olomouckém kraji ? Konference samospráv Olomouc
Zkušenosti OSPOD s hostitelskou péčí
Organizace ochrany přírody v ČR
3. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
10 let výzkumu informačních potřeb veřejnosti Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Studie proveditelnosti datového skladu KrÚ Vysočina - zhodnocení
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Analytická fáze projektu.
Standardy kvality SIMAR – sdružení agentur pro výzkum trhu a veřejného mínění Po vzoru ESOMAR –European Society for Opinion and Marketing Research (založen.
RVŠ Výsledky připomínkového řízení - zákon č. 130/2002 Sb. Zpracovala : B. Tremlová.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
DIGITÁLNÍ POVODŇOVÉ PLÁNY (dPP) SBĚR DAT Plzeň strana 1 Digitální povodňový plán Plzeňského kraje a obcí s rozšířenou působností Krajský úřad.
D ATOVÉ MODELY Ing. Jiří Šilhán. D ATABÁZOVÉ SYSTÉMY Patří vedle textových editorů a tabulkových kalkulátorů k nejrozšířenějším představitelům programového.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
Stipendijní informační portál - Informační Strategie.
Martin Sládeček, Petr Suvorov, Denis Matthey, Rastislav Švec et al.
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Představení klubu manažerů
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Seminář knihoven muzeí a galerií, Muzeum Cheb, ADRESÁŘ knihoven muzeí a galerií ČR Praha, Národní knihovna ČR s.
JAK UČIT OCHRANU POČÍTAČE Vypracoval: Martin Rais P03466 Předmět:KVD/DIDI2 Studijní program: MT - VT - ZŠ Akademický rok: 2006/2007 Datum:
Situace v oblasti uplatňování hlediska kvality v přípravě učitelů (komise pro přípravu učitelů Rady VŠ) v současnosti - doba stagnace, až krize Kvalita.
1 Elektronická evidence paleontologických sbírek na příkladu paleontologických kolekcí České geologické služby Pavel Bokr, Petr Budil, Jan Sedláček, Marika.
P13 MARKETING MĚST A OBCÍ Demokratická společnost by měla dát lidem příležitost spolupodílet se na rozhodnutích týkajících se jejích obce, města, regionu.
 asi 60 km od Olomouce  Středisková obec  Necelé 2000 obyvatel  Středisková knihovna  Obsluhuje 12 knihoven  1 pracovník profesionální  úvazek na.
Podpora kvality farmářských trhů a potravin z pohledu médií Lenka Krbcová.
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Důležité téma Autor Prezentace GPJPPraha. Osnova prezentace Úvod Úvod Úvod Obeznámení s problematikou Obeznámení s problematikou Obeznámení s problematikou.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
ISSS 2008, Hradec Králové Elektronické zpracování problematiky zákona o střetu zájmů Mgr. Věra Hottmarová, MěÚ Smiřice Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol.
Zajištění připravenosti veřejné správy na aplikaci SŘ Informace na internetových stránkách MV Informace na internetových stránkách MV Možnost pokládat.
, 2. sněm RVŠ Závěry ankety k novele zákona č. 130/2002 Sb. Zpracovali : B. Tremlová a F. Ježek.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
PŘÍPADOVÁ STUDIE - zaměřuje se na podrobný popis a rozbor jednoho nebo několika málo případů. - výzkumná otázka: Jaké jsou charakteristiky daného případu.
Vzdělávaní a stanovení cílů ÚOS Jitka Navrátilová
Czech Business Center Regensburg- Místo pro česko- německou spolupráci
Marketing sportu obecná část
Databázové systémy Úvod, Základní pojmy. Úvod S rozvojem lidského poznání roste prudce množství informací. Jsou kladeny vysoké požadavky na ukládání,
PhDr. Libor Blažek. Digitalizace v archivech obecně Využitelnost ochrana fyzického stavu nejohroženějších archiválií, možnost lepšího zpřístupnění nejvyužívanějších.
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Práce probačního úředníka s dětmi a mladistvými Mgr. Marcela Nerudová Probační a mediační služba ČR.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Základní informace o projektu ANALÝZA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT V ČR Mgr. Markéta Pěchoučková MPSV, Řídicí orgán Operačního programu Zaměstnanost Závěrečná.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
ÚSKALÍ SPOLUPRÁCE S RODINOU KLIENTA ,JIRKOV PHDR. MARTINA VENGLÁŘOVÁ.
25 / 1 / 2011.
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Zákon o ochraně veřejného zdraví před hlukem a řízení hluku v komunálním prostředí (Zákon o hluku) věcný záměr.
Absolventská síť Cíle Cesta Situace a problémy
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Ochranou osobních dat jiných chráníte před potížemi sebe
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
Vzorový projekt pro ZŠ.
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Vzorový projekt pro ZŠ.
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
česká asociace sdílené ekonomiky
Transkript prezentace:

JEDNOTNÁ DATABÁZE CHOVATELŮ A DRUHŮ EXOTICKÝCH PTÁKŮ LADISLAV ŽOHA KPEP

AKTUÁLNÍ STAV JEDNOTLIVÉ DATABÁZE ZOO ZAHRAD ROČENKA UCSZ ADRESÁŘ CHOVATELŮ – ČLENŮ ČSCH ADRESÁŘE KLUBŮ POD ČSCH včetně chovaných druhů ADRESÁŘE SAMOSTATNÝCH ORGANIZACÍ – např. KPEP – včetně chovaných a odchovávaných druhů NEORGANIZOVANÍ CHOVATELÉ – více jak 50 %

MOŽNOSTI CHOVATELE Spolupráce v lokalitě bydliště – známí chovatelé z okolí Navázání kontaktů na burze či výstavě Navázání kontaktů prostřednictvím internetu – velkou nevýhodou se mi jeví anonymita tohoto média Spolupráce se zoo či podobnou institucí – poměrně úzký okruh osobních kontaktů pracovníků zoo

SOUČASNÁ SITUACE Přes snahu chovatele dochází k příbuzenské plemenitbě – omezená možnost získání opravdu nepříbuzných jedinců – bez evidence nelze dohledat původ mnoha jedinců Mnohdy kuriózní situace – dva chovatelé shání tentýž druh na dopárování a neví o sobě, i když bydlí cca pár km od sebe V době omezených dovozů dochází k „zbytečnému“ vymizení řady druhů z chovů

PRVNÍ POČIN KPEPu Jako jedna z nejstarších exotářských organizací si dobře uvědomujeme tuto situaci, která se nám jeví jako dále neúnosná Snaha o podchycení co nejširšího okruhu chovatelů – vznik PS KPEP – pracovní skupiny v rámci klubu zabývající se touto problematikou

PS KPEP SNAHA O VYTVOŘENÍ DATABÁZE A ROČENKY DLE FUNGUJÍCÍHO MODELU UCSZ Příprava formulářů a programu Výběr skupin druhů – drobní zrnožraví pěvci , měkkožraví pěvci – dle našeho názoru nejohroženější skupiny v chovech v ČR Propagace našeho záměru – N.Exota, internetové servery ifauna,n.exota,kpep a další

PS KPEP – získávání dat Ročenky UCSZ Adresáře stávajících organizací Internetové adresáře chovatelských webů Dosud neorganizovaní chovatelé, kteří zareagovali na výzvy k vytvoření databáze

PS KPEP - problémy Reakce spousty chovatelů: rád bych se připojil, ale mám obavy z poskytování údajů o sobě a svém chovu, aby nedošlo k zneužití – krádeže ! Návrh řešení situace ze strany KPEPu: koordinátoři skupiny musí dodržovat zákon na ochranu osobních údajů – nutnost přesvědčit chovatele o záměru zamezení úniku dat na „minimum“.

PS KPEP - praxe Vedená databáze chovatelů Vedená databáze chovaných a odchovávaných druhů Databáze exemplářů – chovné knihy – těch nejvzácnějších druhů – zatím v přípravě Databáze pravidelně aktualizovány – dle možností alespoň půlročně Informace z databází poskytovány až po souhlasu všech zainteresovaných

PS KPEP – aktuální výsledky K 31.12.2008 evidováno : cca 100 chovatelů 296 DRUHŮ PĚVCŮ 78 druhů – astrildovití 39 druhů – pěnkavovití 26 druhů – snovačovití 19 druhů – strnadovití 127 druhů - měkkožraví

ZÁVĚR Snaha rozvinout databázi o další skupiny ptáků bezprostředně ohrožené v našich chovech omezením či úplným zastavením dovozů Pro nejkritičtější druhy zavést chovné knihy Vydávat ročenky databáze po vzoru UCSZ Přesvědčit většinu chovatelské veřejnosti o výhodách takovýchto databází !!!