Naše Česko. Zdá se, že přichází konečně čas, kdy po létech euforie,naivity, očekávání a víry ve sliby, si většina občanů této země začíná plně uvědomovat,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak čelit korupci Principy a cíle Mgr. Jiří Dienstbier.
Advertisements

KDU-ČSL 1 Financování politických stran a regulace politických kampaní Pavel Bělobrádek předseda KDU-ČSL.
ÚVOD DO ROZVOJOVÝCH STUDIÍ I VÝVOJ NEZISKOVÉHO SEKTORU V ČR.
Naše Česko. Zdá se, že přichází konečně čas, kdy po létech euforie,naivity, očekávání a víry ve sliby, si většina občanů této země začíná plně uvědomovat,
Současné formy demokracie ve světě
S bojem proti korupci to myslím vážně! Ing. Martin Pecina, MBA ministr vnitra.
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
ZPŮSOB VLÁDY Politická moc ve státě je uplatňována způsobem demokratickým nebo totalitním.
Právní stát je takový stát, ve kterém je vztah mezi občanem a státem vymezen pomocí práva dříve (např. v rodové společnosti) existovalo tzv. zvykové (obyčejové.
Základy státní správy Veřejná správa. Stát  Musí mít politickou autoritu, prostřednictvím kterých realizuje státní moc  Státní moc je nezávislá, uskutečňovaná.
Česká republika – demokratický stát
Česká republika Demokratický stát.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Jak se podařilo Adolfu Hitlerovi dostat k moci?
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
STÁTY A JEJICH SESKUPENÍ
Vznik mezinárodní smlouvy
Financování politických stran a regulace politických kampaní Prorůstání ekonomiky a politiky Vladimíra Dvořáková CESTA Praha, , hotel Jalta.
Poválečné Československo
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tato prezentace byla vytvořena
P RÁVO A BEZPRÁVÍ Uč. str Ve společnosti, kde platí právo, se musí dodržovat pravidla. Pod hrozbou postihu ze strany státní moci. Náš právní systém.
Veřejná správa Mgr. Terezie Pemová
Tři hlavní orgány Evropský parlament - hlas občanů Hans-Gert Pöttering
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
Demokracie a její hodnoty
20 let poté…………….. Zdá se, že po 20letech přichází konečně čas, kdy (po létech euforie,naivity, očekávání a víry ve sliby) si většina občanů této země.
Politické systémy světa
Mikroekonomie I Veřejná volba Ing. Vojtěch JindraIng. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)Katedra ekonomie (KE)
Profesní etika JUDr. Maxim Tomoszek.
Politika Pavel Šuranský.
POVALEČNÉ ČESKOSLOVENSKO
Odpovědnost Accountability Problémy demokratického vládnutí.
Základní práva a svobody
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
Protektorát Čechy a Morava
Důchodová reforma od autor: Zdeněk Minář.
Vzdělávací politika.
Co si představíš pod pojmem „socialismus s lidskou tváří“?
1 Neziskové organizace Neziskovky jsou nedělitelnou součástí občanské společnosti a jako takové mají nezastupitelnou roli v rozvoji demokracie a řešení.
Vznik mezinárodní smlouvy. Etapy vzniku platné mezinárodní smlouvy 1. Sjednání textu smlouvy 2. Schválení a autentifikace textu smlouvy 3. Souhlas se.
Dovolte mi představit se…  Haken Roman, Ing.  ředitel Centra pro komunitní práci (CpKP) střední Morava/1996 – člen Rady vlády pro nestátní neziskové.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Dopady nových byrokratických opatření do podnikání na venkově (EET, Kontrolní hlášení) Dopady nových byrokratických opatření do podnikání na venkově (EET,
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost A B C D 1.1 Stavební spoření.
Je to horší než si myslíme? Adriana Krnáčová Několik poznámek k míře korupce v ČR.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
DEMOKRACIE. Co je to demokracie? Rozhodněte o pravdivosti následujících tvrzení: 1)Demokracie je ideál, s nímž většina politiků nesouhlasí. 2)V demokracii.
Korupce jako problém současné společnosti a politiky Vladimíra Dvořáková Letní škola výchovy k občanství… Olomouc,
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Státověda.
VÝSLEDKY PRŮZKUMU Zúčastněné země:.
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Zaměstnání členů rodiny
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Stát Definice, funkce, typy.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Číslo projektu: Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_STAT Název materiálu: Stát Předmět:
MÉDIA A POLITIKA PŘÁTELSTVÍ BEZ ZÁRUKY?
TOTALITNÍ STÁTY; FAŠISMUS
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_36_Návrat_k_demokracii_ib1 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Naše Česko..
POLITICKÝ PLURALISMUS
Daně.
Transkript prezentace:

Naše Česko.

Zdá se, že přichází konečně čas, kdy po létech euforie,naivity, očekávání a víry ve sliby, si většina občanů této země začíná plně uvědomovat, že po roce 1989 se nepostavili do čela této země ti nejschopnější, ale ti, kteří byli nejdravější a nejsobečtější, kterým šlo o to urvat pro sebe co nejvíc a brzy se dostat „za vodu“.

Konečně si lidé ve své většině začínají uvědomovat, že dnešní politický, mravní a kulturní a sociální úpadek způsobili takové jevy jako jsou: nedomyšlený, nebo schválně tak nastavený způsob privatizace. To, že kuponová privatizace přinesla zisk jen těm co byli „u válu“ a měli informace. Tunelování a rozkradení majetku, který tady vytvořili lidé práce za totality a který mohl tvořit dobrý základ pro hospodářské aktivity svobodné společnosti. Neschopný parlament, neprofesionalita státní moci a správy, právní džungle, nefunkční soudnictví, mafie všeho druhu, nevymahatelnost práva. Neschopní politici, kteří se rvou o pozice a na národ kašlou, neschopnost úředníků, korupce na všech stupních státního aparátu, zfalšované konkursy, fraška vysokého školství. Stav, kdy media nepřinášejí objektivní zprávy a informace, ale tendenční a filtrované mediální zvratky, psané na objednávku a určené k manipulaci veřejností.

Diktát prominentních politiků, kteří odmítají komunikovat s občany, jež považují za nesvéprávné hlupáky - to není demokracie! jež považují za nesvéprávné hlupáky - to není demokracie! Zase nám vládnou zkorumpovaní a pokřivení lidé. Zase platí, že každý má tolik práva, kolik si utrhl moci. A zase jsou ti nahoře rovnější než ti dole. A jsme tam kde platí:

V resortu SPRAVEDLNOSTI ČR Když někdo ukradne 1 miliardu, nic se mu nestane. Proč? Protože: když je potřeba dá: 2% (tj. 20 miliónů) policii, 2% (tj. 20 miliónů) policii, 3%, (tj. 30 miliónů) státnímu zástupci a pokud je to nutné tak 3%, (tj. 30 miliónů) státnímu zástupci a pokud je to nutné tak 5% tj. 50 miliónů) soudci. Někdo z nich to za ten obnos stopne. Někdo z nich to za ten obnos stopne. Zloděj rozdá 10% je z toho venku a zbude mu minimálně Když někdo ukradne , jde do vězení. Proč? Protože kdyby chtěl zloděj dát 2% policii,3% státnímu zástupci a 5% soudci, tj. dohromady tak to od něj nevezmou – nestojí o pár stokorun, když mají milióny! Tomu se tu říká „Právní stát“. Tomu se tu říká „Právní stát“.

Budou občané i nadále jen zírat na nenažranost mocných a jejich přezírání zájmu lidí? Budou občané i nadále jen zírat na jejich korupci, mafiánství. sobectví, rozkrádání zbytku republiky a dojení státní kasy, které byly vládnoucí partou povýšeny na hlavní atributy režimu v ČR, který kamuflují jako demokracii? Pamatujte: čím slabší je demokracie, nebo její zbytky, tím větší je nebezpečí vzniku totality!