K přípravě používejte jen zdravé a tvrdé houby Vaříme z „modráků“ K přípravě používejte jen zdravé a tvrdé houby
Kovářský guláš Suroviny Postup Miska hřibů kovářů, o chlup méně cibule, hrudka škvařeného sádla, hrst strouhaných suchých chlebových kůrek , sůl, kmín, mletý černý pepř, mletá sladká paprika, několik stroužků česneku, mleté čili papričky, drhnutá majoránka, dobré pivo Postup Houby nakrájejte na hrubá sousta. Na sádle osmahněte nakrájenou cibuli se sladkou paprikou, přidejte houby, kmín, pepř a osolte, podlijte pivem, odmíchěte ode dna a přiklopené zvolna 20 minut poduste. Přidejte strouhané kůrky a plátky česneku, míchejte a provařte do zhoustnutí. Před stažením z ohně vmíchejte majoránku a špetku-dvě-tři čili.
Houby pokrájejte na řádná sousta
Houby nejprve zprudka obdělejte na sádle a cibuli Přidejte ostatní ingredience, vše přiklopené poduste, pak guláš zahustěte a vše ještě zvolna a dobře provařte a dochuťte.
Přiostřit a ozdobit snese tento guláš na mnoho způsobů, ale vždy s citem pro zachování své typické houbové vůně a chuti Dobrou chuť! ©Aleš Vít ČMS 2009