Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Advertisements

Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika Pavel Pitaš Miloš Jirčík.
Microsoft Office Access
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY Ing. Roman Danel, Ph.D.
Microsoft Access.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Databáze Sestavy.
VÝPOČTY V TISKOVÝCH SESTAVÁCH SESTAVÁCH Lenka Buchtová, 4. y.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.7 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - sestava Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Databáze velké množství dat - pevně daná struktura data spolu souvisí
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Databáze Úvod.
Microsoft Access Prezentace základních uživatelských nástrojů
Tabulkový procesor.
Tabulkový procesor (spreadsheet) program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat.
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo - název šablony klíčové aktivityIII/2.
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
MS ACCESS parametrický dotaz
JAK NA DATABÁZOVÉ FUNKCE Linda Lahodná 4. B POKRAČUJ KLIKNUTÍM>>>
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
Využití subpohledů. Obsah n 1) Co je to pohled? n 2) Co je to subpohled? n 3) Jak vytvořit subpohled? n 4) Příklad.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - formulář Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Softwarové aplikace Oldřich Trenz CO JE MICROSOFT ACCESS je databázový nástroj pro tvorbu jednoduché aplikace typu seznam CD až po náročný,
Databáze Dotazy VY_32_INOVACE_7B16. Dotazy umožňuje vybrat určité záznamy z tabulky na rozdíl od filtru vybrané záznamy umístí do samostatné dočasné nebo.
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo – název šablony klíčové aktivityIII/2.
Úprava šířky sloupce Šířku sloupce lze upravit několika způsoby: Pomocí menu Postavím se do sloupce Formát / sloupec / šířka / napíši velikost Pomocí kontextového.
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Tabulkový procesor. Tabulkový procesor pokročilé funkce filtrování a řazení dat formuláře podmínky a podmíněné formátování export a import dat.
PRÁCE S DOTAZY Eva Karmazínová, 4. Y. Postup při vytváření dotazů: 1) Vytvoříte vlastní aplikaci 2) Vytvoříte tabulku v aplikaci 3) Vytvoříte strukturu.
Databáze velké množství dat pevně dané struktury
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby:
EXCEL FILTROVÁNÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Grafy v Excelu.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
IKT MS Office Access Relace 07 Ing. Jana Horáková
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
POHLEDY n Vaše nejčastější činnost. Práce s pohledy nNávrhář pohledů nObsluha návrháře pohledů nVýběr návrhu pohledu nPřednastavené pohledy nGrafická.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
IKT MS Office Access Formuláře Ing. Jana Horáková
IKT MS Office Access Sestavy Ing. Jana Horáková
Použití dotazu jako zdroje dat pro sestavu Win Base 602 Lenka Šmardová, 4. Y2.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
Filtrování záznamů Filtr podle výběru Filtr podle formuláře Rozšířený filtr Symboly, výrazy Dotazy.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Rozdíl mezi databází a tabulkou Rozdíl mezi Accessem a Excelem
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Vytvoření jednoduchého databázového dotazu Access (7)
Význam relací Typy relací Vytvoření relace Nastavení relace Podtypy relace Referenční integrita.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Průvodce vzorovým příkladem
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Vytvoření formuláře Access (11).
Praktický modul - zadání
Transkript prezentace:

Databáze Tabulky

Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat z existujícího seznamu v návrhovém zobrazení

Vytvoření a návrh nové tabulky V návrhovém zobrazení navrhujeme jednotlivé sloupce tabulky a datové typy. Nelze zde vkládat a upravovat data Datový typ – rozbalovací šipka nabídne varianty typů

Přepínání mezi Datovým listem a návrhovým zobrazením Vytvoření a návrh nové tabulky

Filtry a řazení Řazení

Filtry a řazení Filtrováním záznamů tabulky můžeme zobrazit pouze záznamy vyhovující určitým podmínkám – filtru Filtrováním se údaje nezmění ani neodstraní, pouze ty, které nevyhovují podmínce se skryjí

Filtry a řazení Můžeme použít i vlastní filtr

Relace mezi tabulkami Relace je způsob propojení mezi tabulkami databáze Rozeznáváme čtyři typy relací: – 1 : 1 – jeden člověk má právě jedno rodné číslo – 1 : N – jedna matka má N dětí – N : M – žák má N učitelů a učitel má M žáků – bez relace – mezi tabulkami není žádný vztah Pole, přes která jsou tabulky propojeny, musí mít stejný datový typ

Vytváření relací Na kartě Databázové nástroje klikneme na ikonu Relace Zobrazíme potřebné tabulky a požadované pole přetáhneme z jedné tabulky do druhé

Vytváření relací Po přetažení pole se zobrazí dialogové okno Upravit relace Po zaškrtnutí možnosti Zajistit referenční integritu zajistíme určitá pravidla pro zachování definovaných relací mezi tabulkami při vkládání nebo odstraňování záznamů

Vytváření relací Jsou-li tabulky propojeny pomocí relací, lze vytvářet dotazy, formuláře a sestavy, které používají data z několika tabulek

Vytváření relací Hotový dotaz