IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistika v silniční dopravě
Advertisements

Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Rozvoj ITS pro řízení dopravy v intravilánu
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Návrh rozvoje informačních systémů krajského úřadu Ludvík Dlabaja 17. března 2006.
© 2010 IBM Corporation Stanislav Michelfeit, IBM IDC ČR, Služby – výzkum a výuka IT jako služba SSME - Service – Science, Management and Engineering =
ITS v regionální dopravě
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
IBM Information Technology Services © Copyright IBM Corporation 2006 Zpracování dokumentace a podpora řízení Integrovaného bezpečnostního centra v Ostravě.
CIS Cizinecký informační systém
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
ISSS 2007 Neimplementujte BI Hradec Králové, 2. dubna 2007 Ing. Václav Bahník.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Fakulta managementu a ekonomiky
Realizační tým ICZ duben 2005
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Zásady koncepce KIVS a CMS, realita roku KIVS -Centralizovaná komunikační infrastruktura s centrálním místem služeb, které je jediným místem bezpečného.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
MONIS Monitorovací služby veřejné správy ČR
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Vladimír Šiška Náměstek ministra – ředitel sekce
Seminární práce z předmětu SIPOL
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
SOA = Architektura orientovaná na služby
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Poradenství. Systémová integrace. Outsourcing. Infrastruktura. Technologie serverů. KRIZOVÉ ŘÍZENÍ Celostátní krizové řízení v pojetí Unisys Hradec Králové,
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA DOPRAVNÍ Studie integrovaných dopravních systémů hromadné přepravy osob Studie integrovaných dopravních systémů hromadné.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Sales & Consulting IGS, Czech Republic © 2005 IBM Corporation Optimalizace a sdílení informací ve státní správě Pavel Hrdlička.
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
Nové trendy v eGovernment
Elektronický identifikátor jako průkaz pojištěnce zdravotního pojištění Ing. Radek Papp vedoucí projektu EI Informace o projektu.
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek. Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Regionální politika EU v období
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
Společné a koordinované politiky EU
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Koncepce bezpečnosti v infrastruktuře systémů veřejné správy
Transkript prezentace:

IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička

Pavel Hrdlička | April, 2006 © 2006 IBM Corporation IBM Global Services ČR Agenda  Základní a prioritní témata s vazbou na EU  Stručný přehled problematiky základních témat  Jaké jsou klíčové trendy v IT technologiích a IT architektuře

Pavel Hrdlička | April, 2006 © 2006 IBM Corporation IBM Global Services ČR Základní témata e-státu v roce 2006 s vazbou na EU  Řízení a kontrola přechodu hranic států  Obrana a Krizové informační systémy  Dopravní systémy – mýtné, vytížení dopravních sítí  Informace ve zdravotnictví  Finanční procesy a investiční systémy  Výuka a věda = e-learning portály  Sdílení informací v rámci vnitřní organizace státu (centrum, regiony, místa)  Justice  Systém sdílení informací v rámci EU pomocí nových IT technologií

Pavel Hrdlička | April, 2006 © 2006 IBM Corporation IBM Global Services ČR Informační systémy v rámci přechodu státních hranic  Schengenská dohoda => Schengenský informační systém  Biometrika jako nová technologie pro identifikaci osob  RFID jako nová technologie pro identifikaci předmětů/zboží  Nový systém pro řízení vízové politiky a udělování víz  Centrální informace EU vs. Státní informační systémy –MV ČR –MZV ČR  Bezpečnostní systémy na hraničních přechodech a letištích  Vazba na celosvětové informační systémy o nežádoucích osobách a organizacích

Pavel Hrdlička | April, 2006 © 2006 IBM Corporation IBM Global Services ČR Krizové informační systémy  Integrace systémů obrany, zdravotnictví, policie, hasičů, dopravy, infrastruktury (telekomunikace, energie,…), vodohospodářství  Integrace úrovně lokální, regionální, centrálně-státní, mezinárodní  Regionální krizová centra  Uspokojivý stav na úrovni organizační a komunikační  Neuspokojivý stav na úrovni sdílení a dostupnosti konkrétních informací (doprava, vodohospodářství, energie, zdravotní systémy …..)

Pavel Hrdlička | April, 2006 © 2006 IBM Corporation IBM Global Services ČR Obrana  Integrace systémů v rámci doporučení NATO  Návaznost na Schengenský systém informací  Návaznost na Integrované záchranné systémy  Unifikace části logistiky  Jednotné komunikační systémy v rámci C2/C3 systémů

Pavel Hrdlička | April, 2006 © 2006 IBM Corporation IBM Global Services ČR Doprava  Mýtné pro silniční dopravu (technologickým standardem pro budoucnost bude zřejmě Satelitní systém)  Železniční doprava –Osobní –Nákladní  Jednotný informační systém dopravního zatížení dopravních sítí EU

Pavel Hrdlička | April, 2006 © 2006 IBM Corporation IBM Global Services ČR Zdravotnictví  Bezpečné Informace o pacientech v rámci EU pro poskytnutí zdravotní pomoci v krizové situaci  Bezpečné sdílení informací v rámci zdravotních pojišťoven umožňující optimalizaci procesu úhrady nezávisle na státu EU  Technologie – el. identifikátor pacienta s možností ukládání nezbytných informací

Pavel Hrdlička | April, 2006 © 2006 IBM Corporation IBM Global Services ČR Finanční procesy a investice  Informační systémy podporující využití investic EU v ČR  Kontrola využití investic (centrálních, regionálních i místních) jako integrální součást státní pokladny  Plánování využití investic jako integrální součást státní pokladny

Pavel Hrdlička | April, 2006 © 2006 IBM Corporation IBM Global Services ČR Výuka a věda  Možnost sdílení společných el. výukových kursů bez jazykových bariér  Výuka sdandardů EU pro pracovníky státní a veřejné správy  Výuka procesů v rámci poskytování investic EU pro koncové uživatele (zemědělství, kultura, věda+výzkum, …)  Využití výzkumných a vývojových grantů EU v rámci komerčních i státních aktivit

Pavel Hrdlička | April, 2006 © 2006 IBM Corporation IBM Global Services ČR E-Justice  El. soudní spis s integrovanými prvky pro snadnou komunikaci s nadnárodními orgány EU  El. soudní spis s integrovanými prvky pro snadnou komunikaci s orgány jiných států EU  Informační systém centrálních orgánů podporující výměnu informací mezi státy EU => El. sdílení informací mezi jednotlivými příslušnými orgány

Pavel Hrdlička | April, 2006 © 2006 IBM Corporation IBM Global Services ČR Nové technologie podporující sdílení informací  Dostupný Broad-Band pro obyvatele (ČR i EU)  Nová kvalita VPN pro optimalizaci nákladů na bezpečnou komunikaci v rámci celého státu + mezi státy EU  RFID pro identifikaci zboží a speciálních předmětů  Satelitní komunikační systémy  SOA jako základní prvek jednotných a standardních informačních služeb všech úrovní  Nová kvalita „Wireless“ systémů  Nová technologická kvalita integrovaných datových skladů (datové modely, procesně-analytické informační prvky integrovány do datových struktur DWH/ODS…)  „Information Life cycle management“ (digitalizace dokumentu, aut. a dynamické zálohování s využitím různých technologií datových nosičů…)