Architektura ukládání digitálních dokumentů spravovaných v systémech spisové služby vedených v elektronické podobě technická specifikace negarantovaného.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Advertisements

Realizace datového centra kraje Vysočina Regionální SAN kraje Vysočina Petr Pavlinec, KrÚ kraje Vysočina Březen 2009.
Datové centrum a Regionální SAN kraje Vysočina Projekt digitalizace a ukládání v regionech Petr Pavlinec, KrÚ kraje Vysočina říjen 2009.
SAN architektura, iSCSI a pokročilé techniky zálohování
eGON centrum Boskovice Práce s datovými úložišti
Metodické a produktové řešení požadavků zákona 300/2008 Sb.
Spisová služba a její vazba na datové schránky
CIT Pavel POMEZNÝ Centrum informačních technologií Ostravská univerzita v Ostravě /cit.
Martin Procházka Technologické centrum kraje Vysočina Martin Procházka Rytířsko
Dotazníkový průzkum E-SSL a TC Jana Třísková
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
Řízení dokumentace.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Střednědobé a dlouhodobé ukládání dokumentů
Krajská digitální spisovna (KDS)
Technologická centra a hostování Jihlava
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
Skartační řízení elektronicky
Komplexní péče o dokumenty Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany Prezentace pro konferenci Data & Dokumenty 2010.
Obor informační technologie
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Redudantní datová úložiště a zabezpečení dat
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Část VI. – Technologické centrum kraje Setkání se zástupci ORP KÚ SK.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
Národní digitální archiv Představení projektu Jiří Bernas, Miroslav Kunt, Národní archiv.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Prezentace pro Kraj Vysočina Jan Gregor
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ ARCHIV
Digitalizace a archivace dokumentů státní sociální podpory
NOVELY PRÁVNÍCH NOREM a jiné … PORADA ORP
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
Pracoviště pro dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě (digitální archiv)‏
Krajský úřad Libereckého kraje
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
Digitalizace knihovních fondů – praktické postupy
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Digitalizace a ukládání Zpracoval: Jiří Hošek Datum:
Národní úložiště šedé literatury (NÚŠL) informace o projektu SKIP Klub vysokoškolských knihoven AMU, Iva Horová.
Vaše jistota na trhu IT Správa elektronických dokumentů v organizaci a jejich dlouhodobé uchovávání ►Ing. Pavel Pačes, CSc ► , ISSS Hradec.
Systém DESA DŮVĚRYHODNÁ ELEKTRONICKÁ SPISOVNA A ARCHIV
PREZENTUJÍCÍ Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina Petr.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
Technické řešení PostSignum QCA
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Ing. Petr Budiš.
Digitální knihovna, systém pro tvorbu, archivaci a zpřístupňování digitálních dokumentů Jiří Polišenský.
PRAHA Technologické centrum Kraje Vysočina.
Zahájení úvodní slova představení projektu etapy projektu představení projektového týmu Národní digitální archiv.
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Spisová služba – základní pojmy
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Městský úřad Nový Bydžov Ondřej NEUMAN, 1. června 2011 Spisová služba, Spisová služba, TC ORP a eGON centrum ORP Nový Bydžov.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Setkání starostů obcí Datové úložiště Kamil Augustýn Bc. Jiří Dospíšil.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy ČÍSLO.
Práce s datovými úložiště Jan Málek. Cíl studia Získat přehled o základních životních fázích dokumentu, povinnostech původce při jeho uchování a typech.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Tzv. životní cyklus dokumentů u původce (Tematický blok č. 4)
ERMS - eSSL.
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Identity management v UIS
Elektronické skartační řízení z pohledu menších původců
Digitální dokumenty a elektronické systémy spisových služeb
Transkript prezentace:

Architektura ukládání digitálních dokumentů spravovaných v systémech spisové služby vedených v elektronické podobě technická specifikace negarantovaného a garantovaného datového. úložiště; zabezpečení datových úložišť; způsob předávání dokumentů do úložišť.

Architektura ukládání dat na úrovni TC ORP Zabezpečení dat na úrovni diskového pole: duální řadiče duální datové cesty zabezpečení diskového prostoru (RAID 5 nebo RAID 6) servisní podpora s automatickým reportingem provozních parametrů do servisního centra podpora OSů (UNIX, Linux, MS Windows); Diskové pole Zálohovací knihovna Lokální datová úložiště na obcích... Replikace dat do TC ORP Zálohování dat

Architektura ukládání dat na úrovni TC kraje Primární datové centrumZáložní datové centrum Zabezpečení dat na úrovni diskového pole: duální řadiče duální datové cesty zabezpeční diskového prostoru (RAID 5 nebo RAID 6) servisní podpora s automatickým reportingem provozních parametrů do servisního centra Diskové pole Zálohovací knihovna Diskové pole Archivační zařízení Zálohování Archivace Replikace dat Zabezpečení dat TC: synchronní nebo asynchronní replikace dat do záložního datového centra Zabezpečení dat na úrovni archivačního zařízení: WORM zápis Podpora OSů (UNIX, Linux, MS Windows)

Způsob předávání digitálních dokumentů do datových úložišť SpS obce – musí vyhovovat národnímu standardu pro vedení spisové služby v elektronické podobě. Na vstupech úložišť ORP TC a KTC filtry propouštějící pouze dokumenty v odpovídajících formátech s příslušnými metadaty, upravené novelou vyhlášky o vedení spisové služby a národním standardem pro vedení spisové služby v elektronické podobě. Do úložiště uzavřených spisů „e-Spisovna“ a do jeho repliky v úložišti KTC jsou dokumenty ukládány v hotových SIP objektech. Do úložiště NDA a jeho repliky jsou digitální archiválie ukládány v AIP objektech.

Architektura ukládání digitálních dokumentů spravovaných v systémech spisové služby vedených v elektronické podobě Děkuji za pozornost Oskar Macek