Henna?. Co je henna? je keřík do výšky 2m (Lawsoniainermis) s malými, zelenými, vonnými lístky Lawsonia Inermis, Lawsonia Alba a Lawsonia Spinoza – známé.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zajímavé druhy dřevin v naší zahradě ( s jedlými plody )
Advertisements

1.Význam kosmetického účinku šamponu
Body art aneb milovaná černá.
Produkty YASMINKA.
Nově pěstované rostliny a jejich využití
Subtropické rostliny I.
Vytvořili nej borci z devítky…
Keře a jejich plody.
Velikonoční inspirace
Voda Veronika Drzková, 2.E.
Invazivní druhy Zpracovaly: Lucie Janýšková, Eva Vavříková, Magdaléna Hofrová, Marie Balová, Diana Jurčáková.
Digitalizace výuky Příjemce
Autor výukového materiálu: Denisa Dosoudilová Datum vytvoření výukového materiálu: květen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VII. Vzdělávací.
Simona Keková, KMD FreeDeK
V jejich těle probíhá fotosyntéza V jejich těle probíhá fotosyntéza Existovali již před 3,5 miliardami let Existovali již před 3,5 miliardami let Obsahují.
Jiřinka je právem označována jako královna podzimních zahrad. Kvete od července do října. Květy mají všechny druhy barev kromě modré. Nese je dutý stonek.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_19
BYLINY A KEŘE LESA 2.
Materiál používaný při dekorování keramiky
Dřišťálovité-Berberidaceae
ZNAKY ŽIVOTA ROSTLIN.
Celer
Kakaovník Libor Lepík, KMD FreeDeK
MYRTOVITÉ Myrtaceae.
Povrch lidského těla Filip Bordovský.
TLUSTICOVITÉ (Crassulaceae)
Acidobazické indikátory
VY_52_INOVACE_ZB03_1064TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.

Kyslíkaté deriváty Karboxylové kyseliny –kyslíkaté deriváty uhlovodíků obsahující karboxylovou skupinu názvosloví: uhlovodíkové – uhlovodík + -ová kyselina.
Miříkovité.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Moření Změna přirozené barvy dřeva barvícími kapalinami nebo parami. Málo výrazné dřevo se přibarvuje na tmavší odstín nebo se napodobují vzácnější druhy.
Brukvovité.
MATEŘÍDOUŠKA OBECNÁ Thymus serpyllum
Tvrdolisté lesy V okolí Středozemního moře.
VY_52_INOVACE_ZB03_1364TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
Vypracoval: Antonín Jiříček - text Martin Kelar - obrázky, text
Miříkovité Čeleď: (Apiaceae)
Koření.
Aloe Vera Veronika Petříčková.
ČAJ o Čaj je zpracovaná nadzemní část rostlin – listy, plody, květy Rozdělení čaje 1. Čaj pravý – černý, zelený, žlutý, bílý, matcha 2. Čaj ovocný.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM Plastidy.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Okrasné a užitkové rostliny Název sady: Člověk a jeho svět.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Lenka Němcová Název: VY_32_INOVACE_15_EKO8 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Léčivé rostliny.
Škroby. Charakteristika škrobů Škrob je z chemického hlediska polysacharid složený z mnoha molekul glukóz. Škroby vznikají v rostlinách jako produkt fotosyntetické.
Liliovité Rostliny Vojtěch Vašků 7.C. Popis  -rostou volně v přírodě a jsou pěstovány i jako okrasné -pouze byliny -listy-jednoduché -zásobní látky ukládají.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
KOŘENOVÁ ZELENINA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kořenová, zelenina, mrkev, petržel, celer, červená řepa,
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Tajemství čaje Ročník / obor studia: 2. a 3.. ročník.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.
Haribo – základní informace Haribo je německá firma, která byla založena roku 1920 v Bonnu panem Hansem Rieglem, která vyrábí bonbony všech možných druhů.
ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLUVYS_32_INOVACE_494_Přípravky osobní hygieny NÁZEV ŠKOLYVyšší odborná škola, Střední průmyslová škola.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
Egypt 5000let př. n. letopočtem-3500l.př.n.l. 1.Období 5000 let př.n.l. 2.Období 3500 let př.n.l.
 V molekule uhlovodíku je vodík nahrazen skupinou –NH 2  Příklady:  aminomethan: CH 3 NH 2  diaminoethan: CH 2 NH 2  aminobenzen: C 6 H 5 NH 2.
Barva těles. Barva neprůhledného tělesa je určena tím, jakou složku bílého světla těleso odráží a jakou pohlcuje. Žlutý citrón odráží žluté světlo, ostatní.
Název školy: Základní škola Městec Králové
Přírodopis – 8. ročník, Kůže
Miříkovité Čeleď: (Apiaceae)
Úvod do starověku; Vznik písma
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Regenerační přípravky II.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Potraviny a výživa – čaj
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
VY_52_INOVACE_21_ Vlastnosti rostlin
Květinové jarní probuzení VY_32_ INOVACE_01_03
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Název: VY_52_INOVACE_PR_17 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Transkript prezentace:

Henna?

Co je henna? je keřík do výšky 2m (Lawsoniainermis) s malými, zelenými, vonnými lístky Lawsonia Inermis, Lawsonia Alba a Lawsonia Spinoza – známé také jako Henna červená (red), přírodní – bezbarvá (neutral) a černá (black) květů se vyrábějí vůně a parfémy z listů a kůry mladých rostlin se zpracovává prášek na barvení vlasů a na malování kůže

kvete malými květy bílé, růžové nebo červené barvy silnou sladkou vůni považovanou za afrodiziakum tento ozdobný keř je pěstován zejména v oblastech se suchým a horkým klimatem (v Arábii, Egyptě, Indii a Austrálii, ale také v Pákistánu a Číně) léčebné vlastnosti –regeneraci vlasů a zpevnění, zamezuje tvorbě lupů, vytváří na vlasech a pokožce přírodní UV filtr. Jako čistě přírodní barvivo i při alergiích kůže a vlasové pokožky a onemocněních vlasů, přirozeně antibakteriální a antispetická

? použití? z podlouhlých listů po usušení a nadrcení se získává prášek zelené barvy s velmi příjemnou vůní prášek se prosívá dvakrát i vícekrát přes jemnou nylonovou látku filtračnímu procesu se z prášku odstraní větší částice přírodní barvící vlastnosti dány obsahem taninů karoten (oranžový) a xantrofyl (žlutý). Také obsahuje chlorofyl "A" a "B„ = CHROMATOGRAFIE

v Evropě používají, jako přírodní barvu na vlasy Indii, Africe a arabském světě se henna už tisíce let využívá jako prostředek ke zkrášlení celého těla v náboženstvích se motivy liší svým významem - zdraví, plodnost, moudrost a duchovní osvícení

Krátce z historie používání 100% přírodní barva bez jakýchkoliv chemických přísad přírodní barvivo, léčivá bylina a afrodiziakum více než 5000 let podle egyptských hieroglyfů nejen Kleopatra a Nefertiti, ale i ostatní ženy starověku používaly Hennu k barvení kůže, vlasů a malování rtů a nehtů používána k barvení paruk při léčbě různých kožních problémů

malování Hennou (někde označované jako Mehndi) má své kořeny v pouštních oblastech schopnost schladit lidské tělo v Severní Africe, Indii a ve většině zemí jež jsou součástí islámského světa je Henna dodnes používána při svatebních „hennových“ rituálech

tetování 1. Smíchejte hennu s vlažnou vodou a přidejte citrónové kapky (případně můžete přidat i černý čaj nebo silnou kávu) Pro lepší barvu: hřebíček, levanduli, citrónovou šťávu, cukr nebo eukalyptový olej. 2. Nechejte hodinu ustát 4. malba napůl suchá - eukalyptový nebo hennový olej a necháme zaschnout. Můžete také každou půlhodinu malbu namáčet roztokem cukru a citrónové šťávy (3 čl šťávy a 5 mg cukru).

5. asi hodiny, pak malbu potřete eukalyptovým, hořčičným, avokádovým, sezamovým, olivovým nebo mandlovým olejem. Poté ji seškrábejte a kůži ještě jednou potřete olejem. 6. Pro lepší výsledek nepoužívejte hodin vodu. Pokud chcete, aby vám obrázek dlouho vydržel, natírejte každý den tělovým olejem.

Děkuji za pozornost