X13PMT 1. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Černoch Michal Školoudová Lenka
Advertisements

Jištění kvality technologických procesů
Software Development Conference 2007 Vztah dodavatele a odběratele Zdeněk Borůvka.
Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007 Absolventi středních škol na Technické univerzitě v Liberci, Fakultě strojní Zpracoval: doc. Ing. Ladislav Ševčík,
Projektové řízení Modul č.1.
Témata projektů X13PMT Laboratorní (automatizované) pracoviště pro měření charakteristik fotovoltaických článků Zadavatel: prof. Benda (Ing. Macháček)
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality Kaizen.
Projektový management
Nabídka personálních služeb
Tým: Rudolf Bajer, Zadavatel: Prof.Ing. Vítězslav Benda, CSc.
Vzdělávací program METROLOGIE
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
X13PMT 4. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
X13PMT 2. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
Plánování zajištění jakosti produktu dle ISO/IEC 9126 Princip a představení praktického řešení Robert Pergl Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně.
KURZY PRO VYSOKOŠKOLSKÉ PEDAGOGY doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
13AMP 9. přednáška Ing. Martin Molhanec, CSc.. Co jsme se naučili naposled ADA ADA Java Java.
X13PMT 3. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
Fyzikou a chemií k technice
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
X36SSP Dokumentace a prezentace Ing. Martin Molhanec, CSc. ČVUT – FEL, K13113.
Systém pro zadávání a vyzvedávání úkolů
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Úvod do managementu 1. seminář
4 Normovaný systém managementu kvality podle ISO 9001
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Administrativní technika. Struktura předmětu Přednášky: –Úvod, struktura předmětu –Procesy v organizaci, jejich charakteristika –Administrativní procesy,
Komplexní produktivní údržba (TPM)
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
© Ing. V. Šebek, CSc. Řízení projektů a podnikových procesů 1/9 9. Tvorba modelů v procesně řízeném podniku  Způsoby modelování  Základní postupy a role.
Organizace s celostátní působností v oblasti dalšího vzdělávaní pedagogických pracovníků a.Plnění priorit vzdělávací politiky státu b.Reakce na aktuální.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
1 Systémové pojetí hospodářské organizace (SHO) část 2. Stanislav Horný VŠE, katedra Systémové analýzy
Plánování a controlling 1
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
MPH_EKRP/MKH_EKRP 2009/2010 Úvodní informace k předmětu Ekonomika a řízení podniku 2009/2010 Seminář č. 1 JUDr. Martin Landa a kolektiv.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
Koncept praxí a stáží1 Úvodní setkání pro studenty PSY 415 Praxe a stáže (psychologie práce)
STŘEDNÍ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU, SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ 12, ČESKÉ BUDĚJOVICE Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Katedra elektrotechniky
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
V Českých Budějovicích, únor 2017
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Jištění kvality technologických procesů
Nástroje podpory uživatelů
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU ZÁKLADNÍ POŽADAVKY A DOPORUČENÍ
Přednáška č. 10 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část
Ing. Martin DVOŘÁK,Ph.D Praha
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

X13PMT 1. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113

Seznámení s předmětem projektová orientace týmová orientace způsob výuky Semináře - jako malé přednášky - různí učitelé - různá délka samostatná práce na projektech konzultace o formální stránce: garant předmětu o odborné stránce: zadavatel projektu prezentace úvodní studie finální řešení oponentura vzájemná

O jaké projekty půjde Projekty musí mít projektový charakter! K uskutečnění cíle je třeba různých činností, které předcházejí, doplňují nebo následují po vlastní realizaci Rozdíl mezi realitou × školou Například: zavedení výroby nějakého produktu zavedení nějaké technologie do firmy Komplexní navržení řešení technicko- inženýrského problému

Nabídka projektů Nabídky projektů budou vystaveny na webu Na tomto semináři jsou přítomni někteří učitelé zadavatelé projektů Ti co nejsou, mají smůlu, ale je možné dohledat na katedře! Studenti sami mohou přijít s návrhem projektu Musí být ovšem odsouhlasen garantem předmětu A musejí si najít odborného garanta projektu

Nyní následuje!

Seznam projektů Benda Návrh a realizace pracoviště pro demonstraci funkce autonomního FV systému Kuba Návrh pracoviště pro přímé elektroodporové sušení keramických polotovarů Kudláček Návrh dílny pro likvidaci OEEZ Mach+Šámal Modernizace pracoviště pro modifikaci parametrů výkonových polovodičových součástek Návrh měřícího pracoviště výstupní kontroly výkonových polovodičových součástek Petr Návrh pracoviště pro měření frekvenčních charakteristik Kuenzel+Šmejkal+Urban Virtuální technologická soustava a její řízení Žák Dokumentace systému managementu jakosti dle ČSN EN ISO 9001:2001

Organizační pokyny Jak se vytvoří týmy Vytvoření týmu je ponecháno na studentech samotných Na konci cvičení mi zvolení vedoucí nahlásí složení svých týmů Každý student musí být členem nějakého týmu Když nebude, bude k nějakému týmu přiřazen z rozhodnutí garanta předmětu Je třeba asi 5 týmů, tým tvoří nejméně 3 studenti a nejvíce 4 studenti

Složení týmu Každý v týmu plní určitou funkci vedoucí – je zodpovědný, plánuje práci Webmaster – stará se o stránky projektu PR – stará se o prezentaci projektu Dokumentátor – stará se o úplnost a formu dokumentace projektu Kvalitář – stará se o plán kvality a testování Odborník specialista – řeší určitou odbornou část projektu Jací odborníci budou potřeba závisí na charakteru projektu! Bude Vám to jasné, až když na projektu začnete pracovat!

Organizační pokyny Jak se vybere projekt? Podle chuti, stačí nahlásit do příštího týdne! Kdo dřív přijde, ten dřív mele! Kde jsou stránky předmětu Předběžná informace: Vytvořenou dokumentaci projektu budete odevzdávat stránkách předmětu na e- Learningovém systému Moodle ČVUT

Co na příště: Studenti nahlásí definitivní složení týmů! Vedoucí týmů definitivně nahlásí, který projekt si vybrali. Bude výklad o tom, co je to projektový management cyklus vývoje technologického produktu co je bude obsahem Úvodní studie projektu