Jazyková příprava Skupiny ČEZ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Nabídka personálních služeb
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Audit administrativních činností
Vaši OZ… …prodávají často ve slevách a ustupují z původní cenové nabídky klientovi? …mají málo nových klientů a u stávajících stagnují prodejně? …neumí.
Výběrové řízení dodavatele manažerského vzdělávání pro ZENTIVA a.s.
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Proces řízení projektu
Problematika supervize pracovníků v sociálních službách
 CONEO STRUKTURA PREZENTACE 1.Vymezení pojmu analýza tréninkových potřeb, přístup CONEO 1.Úrovně a metody ATP 2.Rozhraní zadavatel -dodavatel, vztahy.
Didaktické prostředky
KURZY PRO VYSOKOŠKOLSKÉ PEDAGOGY doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů.
Úloha personální práce v podniku Organizování procesu změn ve struktuře a kvalitě lidských zdrojů organizace v souladu s potřebami, které jsou dány požadavky.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Využití počítače ve výuce zeměpisu Školení SIPVZ – úroveň S Školitel: Antonín Jalovec.
Nabídka služeb TMS Petr Galatík – TMS, A.B.Svojsíka 28, Vyškov, telefon: , mobil: fax: mail:
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Pohled dodavatelů na výběrová řízení POHLED „z druhé strany“ Ing. Dušan Číčel ředitel FBE Praha a FBE Bratislava.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
marketingové poradenství
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Moderní personalistika DS 2009/
MARKETINGOVÝ MIX.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Evropské jazykové portfolio v praxi
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová č.d.634.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Helios Orange - Implementace systému
Personální strategie mezinárodní firmy
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Stránka 1, © Vema, a. s. Personální portál a hodnocení zaměstnanců Jaroslav Šmarda.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Plánování zakázek ve vybraném výrobním podniku ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autorka bakalářské.
PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE KOMUNIKAČNÍ SITUACE V PRÁCI MANAŽERA IVANA NEKVAPILOVÁ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Marketingový plán podniku
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Plány aktivit/Školní akční plány
Ostravská univerzita (1991 → )
Vytváření pracovních míst – jejich analýza a popis
Didaktické prostředky
Novinky Teams v9.
Základní informace k ŠAP a PA
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Assessment centrum.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Postup při podání žádosti o poskytnutí peněžních prostředků z rozpočtu SMO na rok 2017 a 1. pol. roku 2018.
ROZVOJ INTELEKTUÁLNÍHO KAPITÁLU A VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Transkript prezentace:

Jazyková příprava Skupiny ČEZ Ing. Lucie Farníková Vedoucí projektu 24.4.2007

Obsah prezentace Proč jazyková příprava ve Skupině ČEZ? Jaká je strategie jazykové přípravy Skupiny ČEZ? Jaké jsou novinky? Co naše zákazníky zaujalo? Co je pro nás výzvou?

Proč jazyková příprava ve Skupině ČEZ? Mohli jsme nechat naše zaměstnance, mluvit pouze česky…“ Ale řekli jsme si… NE !!!

Jaké jsou cíle nové strategie jazykové přípravy? Sjednocení jazykové přípravy v rámci celé Skupiny ČEZ Diferencovaný přístup k rozvoji jednotlivce v návaznosti na jejich kariérové plány Vytvoření flexibilního systému v závislosti na strategii Skupiny ČEZ, který rychle reaguje na změny prostředí a potřeby zákazníka

Co je novinkou č. 1? ROLE VEDOUCÍHO, FINANČNÍ LIMITY Posílení rozhodovací role vedoucího zaměstnance Vedoucí rozhoduje o zařazení ve vazbě na stávající nebo budoucí požadovaný pracovní výkon zaměstnance Vedoucí má stanoven finanční limit na jazykovou přípravu

Co je novinkou č. 2? PORTFOLIO KURZŮ Skupiny ČEZ Potřeby zákazníka Proces zlepšování, flexibilita

Co je novinkou č. 2? PORTFOLIO KURZŮ Katalogová nabídka kurzy nabízené katalogem, včetně ceny aktualizace probíhá 1x ročně Kurzy na míru (mimo katalogovou nabídku) kalkulovaná cena kurzy připravované na základě požadavku vedoucího zaměstnance vedoucí zaměstnanec může o tyto kurzy žádat kdykoliv v průběhu roku s ohledem na svůj rozpočet na jazykovou přípravu podkladem pro zadání kurzu na míru je vyplněný formulář umístěný na intranetu Skupiny ČEZ

Co je novinkou č. 3? KATALOGOVÁ NABÍDKA 2007 Pravidelná skupinová výuka 1x měsíčně 8 hodin tzv.„Osmibloky“ Individuální jazyková příprava 60 nebo 120h Intenzivní jazykové kurzy - 2 dny nebo 2+2 dny Obecná angličtina Office angličtina Prezentační dovednosti v angličtině Obchodní angličtina Finanční angličtina Právní angličtina IT angličtina Technická angličtina

Co je novinkou č. 3? KATALOGOVÁ NABÍDKA 2007 - Katalogový list Zaměření kurzu Cíl a obsah kurzu Podrobnosti

Co je novinkou č. 4? E-PODPORA Plánovací systém Funguje podobně jako nakupování na internetu Vedoucí zadává požadavky na jazykové kurzy svých podřízených Vedoucí sleduje čerpání limitní částky v závislosti na zvolených kurzech. Přihlašovací systém Účastník vybírá konkrétní termín svého kurzu z aktuální nabídky plánovaných termínů Rozřazovací test Slouží k zařazení účastníků do kurzu dle úrovně znalostí Rozlišuje jazykové znalosti dle Evropského referenčního rámce

Které novinky zákazníky zaujaly? „Osmibloky“ Intenzivní kurzy Plánovací systém

„OSMIBLOKY“ aneb můj den s angličtinou Podmínky Skupiny ČEZ - nízká časová flexibilita zaměstnanců, vysoká pracovní vytíženost, rozdílnost podmínek mezi jednotlivými společnostmi Skupiny   Pokrytí širšího spektra jazykových témat, ucelenost, pestrost Simulace cizojazyčného prostředí Efektivní využití času „Mezi bloky“ Aktivní přístup, interakce Aplikace znalostí v reálných situacích, práce na zadaných úkolech Supervize Skupiny ČEZ

INTENZIVNÍ KURZY Cíl: nabídnout rychlé oživení a obohacení slovní zásoby v oblasti, která úzce souvisí s profesí účastníků Rozsah: 2 nebo 2+2 dny, výuka probíhá mimo místo výkonu práce Témata: Obecná angličtina, Obchod, Právo, Office, Finance, Technika, IT, Prezentační dovednosti Náplň kurzů - aktuální témata propojující profesní oblast účastníků, novinky na poli energetiky a běžnou každodenní konverzaci    Praktická, interaktivní forma - hry rolí, simulace reálných situací, odborné prezentace, diskuse, filmy Práce na zadaném úkolu

PLÁNOVACÍ SYSTÉM Zde vidím naplánovanou JP pro svého podřízeného Výstupy

PLÁNOVACÍ SYSTÉM Vyberu pro zaměstnance jazykovou přípravu, kliknutím do pole ve sloupci přidat (mohu označit více polí). Kliknu na tlačítko Objednat a vrátím se na předchozí stránku.

Co je pro nás výzvou? Reakce na měnící se prostředí a potřeby zákazníka Motivace účastníků Supervize

Co je pro nás výzvou? SUPERVIZE Metodické řízení JP ve Skupině ČEZ (ČR i akvizice) Aktualizace portfolia jazykových kurzů Komunikační kampaně JP ve Skupině ČEZ (např. informace na intranetu, „prodej“ portfolia kurzů atd.) Práce s motivací účastníků JP Hodnocení kvality výuky (hospitace, hodnocení lektorů atd.) Komunikace s jazykovými školami (metodické řízení, hodnocení JŠ, zpětná vazba) Diagnostika, příprava návrhů vize a strategie JP Skupiny ČEZ Benchmarking systému JP Skupiny ČEZ s tuzemskými a světovými trendy Analýza reality jazykové výuky v regionech Analýzy potřeb, vyhodnocování zpětné vazby Vyhodnocování efektivity vynaložených prostředků na JP

Prostor pro Vaše dotazy…