Struktura zápisu porady

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Písemnosti při organizaci a řízení firmy
Advertisements

Písemnosti při řízení a organizaci podniku
Podpora meziobecní spolupráce
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Zpracovávání BP a DP Odborná praxe pro bakalářské studium
Schůze, porady a jejich řízení
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Příprava výzkumného projektu I. Bakalářský seminář Jan Vávra Miloslav Lapka 12. října 2011.
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE období
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST STRUKTURA PRÁCE. Práce mohou být vyhotoveny v následujících formách: teoretické řešení problému nebo úkolu, jež je zpracováno.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Komplexní pozemkové úpravy Smilovice
Struktura zápisu porady
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Struktura zápisu porady a měsíční plán porad Vypracovali: Gebhart, Benešová, Sinkulová.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Audit systému jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Zpráva o činnosti komise rozhodčích ČSJ za rok 2007.
Typologie vyučovacích hodin v ekonomickém vzdělávání, použitá kritéria a závěry pro zvyšování kvality výuky © prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Tazatelská síť.
CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o. EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_01_04 Zpracovala:Mgr. Petra Velebová Datum:20.
Struktura zápisu z porad
Přehled vnitropodnikových písemností
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni1 Metoda logického rámce Ludvík Eger Cheb, 2006.
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o.
Struktura zápisu porady Plán porad
Shromažďování občanů M. Horáková. Právo shromažďovací Ústavní vymezení Právní vymezení: z.č. 84/1990 Sb., v plat. znění.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 1.setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy Středa 21. listopadu 2012.
Koordinátoři ICT Organizační informace
Příprava zapisovatelů na SZZ
Administrativní styl PaedDr
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Struktura zápisu porady
2008/2009 REPORTING Tereza Mulačová Česká zemědělská univerzita v Praze Tereza Řezníčková Provozně ekonomická fakulta Marek Tláskal obor Veřejná správa.
MODERAČNÍ TECHNIKY brainstorming brainwriting free-wheeling
PROTOKOL Kejdová,Klouček,Kolář,Mráček. Protokol, zápis o úředním jednání původně pro zápisy o sborovém, úředním jednání později se název rozšiřuje pro.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Rozhodovací procesy.
Novela VŠ zákona - jednání komisí RVŠ a MŠMT Pavel Popela, Marek Hodulík 11. Předsednictvo Rady VŠ, 18.dubna 2013.
Vnitroorganizační normy
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Reporting.
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Pozvánka na poradu Pracovní porady jsou určitou formou týmové práce. Pracovní porady jsou buď předem připraveny a termín jejich konání je znám dopředu,
Tvorba vnitřních předpisů zaměstnavatele
MEDIACE ČESKÁ ZKUŠENOST III. KONZULTACE. OSNOVA 1. ZÁKONNÉ PODMÍNKY PRO REALIZACE MEDIACE V ČESKÉ REPUBLICE 2. K PROCESU MEDIACE POJETÍ MEDIACE VZTAHY.
Metodický a supervizní seminář k praxi IV. 15. února 2011.
Příprava šablon obchodní korespondence
aneb Assessment Centre a Development Centre
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_16.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Dostupné z Metodického portálu
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Důvodová zpráva a RIA 2. listopadu 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Písemnosti při organizaci a řízení podniku IV
Působnost valné hromady
ŽÁDOST Mgr. Michal Oblouk.
Tvorba vnitřních předpisů zaměstnavatele
Maturity 2018/2019 listopad 2018 L. Jíša.
VY_32_INOVACE_08_PEK_431_Kop
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Příprava BREF NAKLÁDÁNÍ S TĚŽEBNÍMI ODPADY – aktuální informace
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Struktura zápisu porady Barbora Neoralová, Šárka Hádková

Osnova Náležitosti a vymezení zápisu Formulář a pozvánka Zdroje

Zápisy z porad a jednání Porada se uskutečňuje v rámci jedné strany (např.členové,zaměstnanci jedné společnosti či organizace). Jednání probíhá mezi dvěma a více stranami za účelem projednání společné záležitosti nebo společného problému (např.setkání dvou různých firem).

Cílem zápisů z porad a jednání je objektivní a výstižné zapsání faktů a projednaných či v budoucnu projednávaných postupů písemnou formou.

Údaje Přesné datum a místo porady Přítomni/nepřítomni Předmět jednání Závěrečná ustanovení Jednání/stanoviska jednajících stran Zápis může být dále rozvinut o připomínky,citace či diskuse.

Rozlišujeme čtyři základní druhy zápisů: Doslovný zápis je vyhotoven písemně po použití metody stenografie či nahrání porady na magnetofon.Tento zápis se vyznačuje vysokou přesností.Je tedy obsáhlejší. Zápis základních myšlenek není doslovný,zdůrazňuje hlavní podstatu,myšlenky.Jejich autoři se zde uvádí.

Věcný zápis se vyznačuje stručností zaznamenání průběhu jednání nebo porady. Již se pod myšlenky autoři neuvádí.Záznam je často zapsán v několika bodech. Zápis o výsledku a závěrech uvádí přesné znění závěrečných ustanovení jednání nebo porady.

rychlý zápis ve formě formulářů pro včasné řešení jednotlivých aktuálních úkolů jenž z porady vyplývají. Formulář se vyplňuje do předtištěných kolonek rukou,po okopírování se předá účastníkům na konci porady. Náležitosti formuláře: Kdo poradu vedl, svolal Kdo byl omluven Interpretace úkolů a údajů Kdo odpovídá za úkoly a v jakém časovém omezení budou splněny

Pozvánka Obvykle předchází poradě. Je to opatření jenž upozorní členy,či různé organizační útvary, s nimiž není svolavatel např. v přímém kontaktu, v časovém předstihu na konání porady. Pozvánka na poradu obsahuje: Datum,místo a hodina zahájení porady Program porady i s časovým rozvrstvením Jaké jsou požadavky ohledně přípravy členů na poradu Organizační pokyny a předpokládaný termín ukončení

Zdroje Skripta Administrativní technika Kříž, Zuzák 2007 google.cz plán porad 2006.doc http://pefmost.edu –most.cz