ISLANDSKÉ BANKY Richard Baček 24. listopadu 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BEZPEČNOST ÚSPOR VE II. A III. PILÍŘI Ministerstvo financí ČR.
Advertisements

Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI.
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Finalizace akvizičního procesu
Evropská soukromá společnost s r. o
NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 ze dne 20. listopadu 2003.
Listopad 2013 Příprava a proces vstupu zahraničního investora.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 5. května 2014.
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Celní správa České republiky
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Cenné papíry kapitálového trhu.
Rozvaha banky.
10 zemí. 1 společnost. Ing. Jana Skálová, Ph.D.
Ekonomika 3.ročník denní studium 2. ročník nástavbové studium
Rezidenční development a SOSB Stavební fórum, 14. června 2006 Magda Pokorná.
Nařízení Brusel II Nařízení Rady č. 2201/2003 o příslušnosti a uznávání a výkonu rozhodnutí ve věcech manželských a ve věcech rodičovské zodpovědnosti.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 1.
Kapitálové trhy Finanční systém Finanční investování
Mgr. Marcela Stryjova.
Monitorovací systém Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Rozvaha, změny rozvahových stavů, účet.
Změny, které přináší nový občanský zákoník do oblasti bankovnictví Bezuglova Natalia Kistanova Julia Nikiforov Nikita.
Akvizice společností Financování akvizic
Holínská, E.: Základy účetnictví BIVŠ LS 2009/ Stručný obsah 2. přednášky předmět účetnictví majetek podniku - aktiva struktura aktiv vlastnický.
Téma č. 1: Základy metodologie účetnictví II.
Územní samospráva Kraje
BEST PRACTICES IN TREASURY CORPORATE FUNDING COUNTERPARTY RISK MANAGEMENT WORKING CAPITAL MANAGEMENT.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Položka Dlouhodobá aktiva Oběžná aktiva Vlastní zdroje Cizí zdroje
IFA Česká republika 1 Novela zákona o kolektivním investování / Dopady do daní z příjmů Kateřina Hycnarová 11. října 2011.
Právní vztahy k nemovitostem Kupní smlouva o převodu vlastnictví k nemovitosti Mgr. Jakub Kříž.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2010 Co nového v oblasti posuzování dopadů spojení soutěžitelů Martin Vitula Úřad pro ochranu.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 11. května 2015.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_94 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
Evropská občanská iniciativa
Podnikové finance Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí.
NAUKA O PODNIKU I Sanace a zánik podniku.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
KOLIZNÍ PROBLEMATIKA ZÁVAZKŮ ZE SMLUV
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Kapitálový trh Ekonomika podniku 2. ročník Kapitálový trh - zaměřuje se na umístění kapitálu ve finanční podobě - má dlouhodobou povahu, tzn. investice.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Úrokový swap 12. října Co je úrokový swap Druh finančního derivátu. Slouží k zajištění pohyblivé úrokové sazby úvěrů. Dochází ke změně pohyblivé.
Likvidace obchodní společnosti 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Ekonomika Tematický.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek. Téma na dnešní cvičení Příjmy a výdaje obce za léta 2,3,4,5 a 6 –Obecné příjmy a výdaje –Zohledňuje se: Počet obyvatel.
Pojem přeměna obchodní společnosti Přeměna obchodní společnosti je obdobou smrti fyzické osoby. Přeměnou dochází k zániku přeměňované společnosti s univerzálním.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
Obchodní společnosti I.
Rozpočet Evropské unie
Rozpočet Evropské unie
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Charakteristika veřejné obchodní společnosti
Právní postavení společníků
Společnost s ručením omezeným charakteristika
Charakteristika veřejné obchodní společnosti
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Rezervy, podmíněné závazky a podmíněná aktiva
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Obecná část rozpočtového práva III
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Státní účast v obchodních společnostech a podnicích a veřejná podpora
Problematika MHD v městech SR Bojnice 30. září 2010
Mezinárodní pronájem pracovní síly
Obecná část rozpočtového práva III
Transkript prezentace:

ISLANDSKÉ BANKY Richard Baček 24. listopadu 2008

ISLANDSKÉ BANKY  Landsbanki Islands hf, Glitnir Bank hf a Kaupthing Bank hf  nedávný vývoj situace na Islandu následující po jmenování likvidačních komisí: –islandský regulační úřad FME vydal nedávno prohlášení ohledně zahajovacích rozvah tří nových bankovních subjektů, které byly zřízeny za účelem řízení některých aktiv a pasiv bank. Prohlášení potvrdilo, že byli jmenováni renomovaní mezinárodní znalci, kteří stanoví reálnou hodnotu aktiv a pasiv tří uvedených bank. Po dokončení nového ocenění budou zveřejněny konečné zahajovací rozvahy těchto tří bank –28. října změnil „nový“ subjekt Landsbanki, společnost Nyi Landsbanki Islands hf., svou firmu na NBI hf –asociace ISDA uskutečnila v souvislosti s každou z bank aukci. Aukce se konaly následovně: 4. listopadu 2008 za účelem stanovení konečné ceny určitých závazků banky Landsbanki, 5. listopadu 2008 za účelem stanovení konečné ceny určitých závazků banky Glitnir a 6. listopadu za účelem stanovení konečné ceny určitých závazků banky Kauthing

ISLANDSKÉ BANKY  Co je třeba analyzovat: –potenciální případy porušení (i) rámcové smlouvy ISDA nebo jiné dokumentace ohledně derivátů, u nichž je protistranou některá z Islandských bank, nebo (ii) dluhopisů nebo jiných obligací vystavených Islandskými bankami nebo (iii) dalších právních dokumentů a listin –nezbytný postup, dojde-li k případu neplnění, například zasílání upozornění –dopad Nařízení o zmrazení finančních prostředků, které na banku Landsbanki Islands hf vydalo Ministerstvo financí Spojeného království, a dopady dalších povolení/licencí, které uvedené Nařízení o zmrazení finančních prostředků doplňují –postavení klientů v případě, že dojde k případné reorganizaci či zrušení některé z Islandských bank, a případné účinky rozhodnutí islandských finančních úřadů např. o (i) jmenování konkurzních správců/výborů nebo (ii) převodu majetku a závazků na různé nové bankovní subjekty

ISLANDSKÉ BANKY  Co je třeba udělat: –formulovat různé druhy oznámení o porušení smluv a pomoci klientům při jejich rozesílání –podrobně sledovat vývoj na Islandu s ohledem na Islandské banky a monitorovat publikované informace, např. rozhodnutí islandského finančního úřadu či prohlášení vydaná Ministerstvem financí Spojeného království –účastnit se jednání vedených mezinárodní asociací the International Swaps and Derivatives Association, Inc. (ISDA) jak na téma obecného vývoje na Islandu, tak na téma protokolů a jednotných dohod vydávaných ISDA v souvislosti s úvěrovými deriváty CDS, kde se odkazuje na jednu či více Islandských bank –úzce spolupracovat s islandskými právníky za účelem zajištění co nejvhodnějšího poradenství, a to pokud možno co nejúčinnější a nejefektivnější formou

ISLANDSKÉ BANKY  Bude nám potěšením odpovědět na Vaše otázky  Londýn: –Jason Harding, T: +44 (0) , E: –Claire Hall, T: +44 (0) , E:  Praha: –Richard Baček, T: , E: