Fakultní nemocnice Ostrava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekonomika nemocnic Jihomoravského kraje ve vztahu k poskytované péči Analytická studie Nemocnice ve statistických údajích, které zpracovaly krajské.
Advertisements

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PACIENTŮ S. IDIOPATICKÝMISTŘEVNÍMI
Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
Studijní obor: Sociální činnost
Zákon o sociálních službách
Sociální správa - prosinec
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Finanční možností svépomocných skupin
Zabezpečení v případě nemoci a svízelných sociálních situacích Mgr. Hana Svobodová.
P r á v n í n o r m y Vyhláška č. 49/1993 Sb. o technických a věcných požadavcích na vybavení zdravotnických zařízení  Zákon č. 258/2000 Sb. ve znění.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
Farní charita Prachatice
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální práce se zdravotnickým profilem
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
Léčebna dlouhodobě nemocných v Ostravě - Radvanicích
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Domácí péče Home care.
Legislativa.
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Sociální zabezpečení Sociální služby
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Systém sociálního zabezpečení Úvod. Používané zkratky ÚP – úřad práce OSVČ – osoba samostatně výdělečně činná OBZP – osoba bez zdanitelných příjmů ČSSZ.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Domácí ošetřovatelská péče. Domácí ošetřovatelskou péčí je zdravotní péče poskytovaná pacientům v jejich sociálním prostředí. Na základě doporučení: 
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Příspěvek na péči MUDr. Jarmila Lamková MUDr. Jarmila Lamková Ministerstvo práce a sociálních věci, Ministerstvo práce a sociálních věci, odbor posudkové.
DOP-HC s.r.o. Dům ošetřovatelské péče – Home Care Dolní Rychnov Prezentuje: MSc. Magdaléna Radošová Scholzová, MBA
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Sociální politika Definice Objekty sociální politiky Předmět sociální politiky Úrovně sociální politiky osobní rozsah věcný rozsah.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová. Sociální služby - definice Nástroj sociálního zabezpečení – sociální pomoci Poskytovány lidem společensky znevýhodněným,
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Zdravotní péče v ČR,.
Minimální standard sociální práce orgánu pomoci v hmotné nouzi
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
Důležitost propojování zdravotního a sociálního systému
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Sociální politika Předmět, metoda a prameny právní úpravy SZ
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: logopedie 2007–2016
Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: infekční 2012–2016
Sociální šetření a legislativa
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Základní zákony a instituce ve zdravotnictví
Obor zdravotních služeb MZ
Azylový dům pro rodiny s dětmi
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
MOBILNÍ HOSPIC SV. KRYŠTOFA
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Fakultní nemocnice Ostrava 17. listopadu 1790, Ostrava Hana Kolářová Martina Fojtíková

Cíle fakultní nemocnice: poskytování léčebné a rehabilitační péče vzdělávací činnost výzkumná činnost špičkově léčený a spokojený pacient

Financování – ceník placených služeb poplatek za využívání nadst. pokoje se samostatnou koupelnou - 1 den 500 Kč poplatek za využívání nadst. pokoje (porodnice) se samostatnou koupelnou - 1 den 1 000 Kč poplatek za využívání nadst. pokoje se samostatnou koupelnou na kožním oddělení - 1 den 350 Kč poplatek za využívání dvoulůžkového pokoje v LDN - cena za pokoj - 1 den 200 Kč pronájem samostatného vybavení pacientům po dobu léčby (se souhlasem ošetřujícího lékaře) - pronájem telefonu/den 3 Kč pronájem samostatného vybavení pacientům po dobu léčby (se souhlasem ošetřujícího lékaře) - pronájem televizního přístroje FNO/den 35 Kč

Historie zařízení: Původně epidemická nemocnice otevřena v roce 1912 Nemocnice v Ostravě -Zábřehu od roku 1952 Výstavba v Porubě zahájena v roce 1965 1992 získala nemocnice statut Fakultní nemocnice s poliklinikou

Organizační struktura

Mapa areálu

Klientela: Pacienti osamělí Pacienti s tělesným handicapem (pohybový, smyslový, mentální), Pacienti s psychickou chorobou Pacienti s demencí Pacienti trpící závislostí (alkohol, drogy, hry...), Pacienti s nezajištěným bydlením (osoby bez přístřeší), Pacienti nacházející se v hmotné nouzi

Metody práce s klienty: Rozhovor s pacientem a jeho rodinnými příslušníky Sociální šetření v terénu Depistáž

Náplň práce sociálního pracovníka: Zajišťují následnou lůžkovou péči Zajišťují terénní služby Poskytují poradenství o dávkách sociální péče a podpory. Poskytují poradenství v oblasti kompenzačních pomůcek. Napomáhají integraci pacientů Informují pacienty a jejich blízké o možnostech zajištění sociální péče po propuštění Spolupracují s rodinou, agenturami, zdravotnickými zařízeními, Ústavy sociální péče, obvodními lékaři atd.

Právní předpisy zákon č. 108/2006 Sb., O sociálních službách zákon č. 88/1968 Sb., O prodloužení mateřské dovolené, o dávkách v mateřství a o přídavcích na děti z nemocenského pojištění, ve znění pozdějších předpisů zákon č. 359/1999 Sb., O sociálně-právní ochraně dětí zákon č. 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů zákon č. 435/2004 Sb., O zaměstnanosti zákon č. 110/2006 Sb., O životním minimu zákon č. 111/2006 Sb., O pomoci v hmotné nouzi zákon č. 111/2007 Sb., O péči a zdraví lidu vyhláška MPSV č. 182/1991 Sb., Vyhláška, kterou se provádí zákon o soc. zabezpečení a zákon České národní rady o působnosti orgánů ČR v soc. zabezpečení, ve znění pozdějších předpisů vyhláška MZ ČR č. 424/2004 Sb., Vyhláška, kterou se stanoví činnosti zdravotnických pracovníků a jiných odborných pracovníků

LDN Klokočov je detašované pracoviště FNO poskytuje následnou léčebnou, rehabilitační, ošetřovatelskou a paliativní péči pacientům FNO, ale také pacientům jiných lůžkových a ambulantních zdravotnických zařízení Moravskoslezského regionu cílem je zlepšení sebeobsluhy a mobility nemocných, zmírnění široké škály obtíží, docílení dlouhodobé stabilizace zdravotního stavu.

Kdo nás učil nebo bude učit

Děkujeme za pozornost