SALSA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁSILÍ V RODINĚ.
Advertisements

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011
Fryderic Chopin.
HOME STAGING VZOROVÝCH BYTŮ podpora prodeje developerských projektů
TANEC Co to vlastně tanec je?
VÍKENDOVÉ SEMINÁŘE S CRISTIANEM ALMODOVAREM FONTANELA, Korunní 35, PRAHA 2 Informace a přihlášky: flamenkin.cz, tel: CRISTIAN.
Společenské TANCE Občanská výchova 7. ročník
Něco o nich První zakladatelé této nu-metalové skupiny jsou Michael Kenji Shinoda a Bradford Philip Delson. Bydleli poměrně blízko sebe v Agoura Hills,
Klamy a další zajímavosti
Nejprve stvořil Bůh muže... Potom si řekl: ”Něco k němu chybí” !
Číslo a název šablony klíčové aktivity
 Taneční a pohybová škola pod vedením Mgr. Ilony Šulcové oslavila v loňském roce již 20 let svého trvání. Od r vychovala řadu tanečníků, z nichž.
Klub irských tanců Texty pro moderátory a do propagačních materiálů.
Hudba a tanec (music and dance)
Představení skupiny OlgaŠtěpánka JanaFatima Propagace skupiny.
FIRE DANCE 2013.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Americká hudba Petra Kloudová.
E X H I B I C E PLESOVÁ SEZONA ROKU 2008 Pořádáte maturitní nebo firemní ples? Máte již zamluvený termín a chybí Vám v programu předtančení standardního.
Prezentace pro ESPG Daniela Černá
Námluvy a páření.
Brake dance House dance R‘n‘B Poppin Electric boogie Dance hall.
Street Dance.
překlad: Jiřina Markovová
Tanec Pohybová činnost (akt) vyjadřující prostřednictvím pohybů a gest bezprostřední, subjektivní pocity tanečníka v rámci určité myšlenky (stylizace,
Latinsko-americké tance
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
Hudba Rakousko-Uherska Autor: Květa Stejskalová. Rakousko-Uhersko byl státní útvar, který existoval v letech 1867 – Rakousko-Uhersko byl státní.
Nadační fond Pomocná ruka ve spolupráci s divadelním souborem Rozmarýn připravili představení pro speciální školy Chotouňská a Strarostrašnická TANCEM.
aneb doučovací večery pro přátele
kapitoly z dějin hudby zábavné rock and roll
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
MHJ HS ŽABČICE.  Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 31. března 2012  V kolik: příjezd od 12,30 hod, zahájení ve 13 hod  Disciplíny: 1.Valčík 2.Charleston.
AKADEMIE – situace a okruhy témat Roman Vašek. Kvalifikace profesionálních tanečníků v ČR (rok 2011)
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Písničkáři 2. poloviny 20. století
Jejich Team na koncertech. Hlavní aktéři – herci,tanečníci Poland Tomek Mikusiński V muzikále Jordan Ve volném čase chodí na diskotéky někdy je i DJ!
ROMAN DVOŘÁK Kubánská hudba. Hudba vznik spojením tradic španělské a černošské hudby především taneční – habanera, bolero, rumba, claves, guaracha, bonga,
MARIA-Luisa houzarová
Sportovní tanec.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Jaderné reakce (Učebnice strana 133 – 135) Jádra některých nuklidů jsou nestabilní a bez vnějšího zásahu se samovolně přeměňují za současného vysílání.
Gymnastika I. – Společenské tance Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Tento projekt je spolufinancován Evropským.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: Vondráková NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_řemesla v lidových písních TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Gymnastika I. – Country tance Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Tance Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_14_TANCE Téma: HUDEBNÍ NAUKA Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: Vondráková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19 rytmus písní TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
„Napříč moderním uměním aneb kreativity se nebojíme“ -výtvarná soutěž pro II.stupeň ZŠ a MŠ Nedašov Mgr. Jarmila Švédová.
Jazz či počeštěle džez (z angličtiny), je původně americký hudební styl, který vznikl na začátku 20. století mezi afroamerickou komunitou na jihu Spojených.
Tereza Janderková.  suite (fr. = sled, sada)  sled několika tanečních skladeb  pěstovala se především v baroku (17. a 18. století) → GB, F, D  jednotlivé.
FIRE DANCE 2017.
Swing Rebeka vitová.
Vyorálek Vojtěch Kvarta
Tanec Vypracovala: Natálie Odehnalová 9. C ZŠ Masarova Garant: p. uč
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_15_HIP_HOP_RAP Dějiny hudby
Eliška Židlická, kvarta
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Píseň Ó Zuzano, hudební.
Prezentace – výklad učiva
Prezentace Alexandra Průšová
TÉMA: Délky not, rytmus a takt ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
ZŠ T. G. Masaryka Blatná, okres Strakonice
Spoločenský tanec.
Tanec.
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
FIRE DANCE 2018.
FIRE DANCE 2019.
1 2 FIGURE 1.
TÉMA: rytmus a melodie ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Transkript prezentace:

SALSA

Salsa je latinsko-americký tanec. Dnes je velmi populární v USA a Evropě a zažívá oblibu i v ČR. Salsa je původem afrokubánský tanec, který se utvářel pod vlivem mnoha hudebních a tanečních kultur, až dal vzniknout zcela ojedinělému stylu později nazývanému “salsa“.

Je možné tančit v kterémkoli směru anebo úplně na místě. Není možné, aby oba v páru dělali co chtějí. Proto má muž určitou roli, říkáme že vede partnerku. Žena se potom řídí podle partnera a chodí tam kam on chce. Jedná se o párový tanec. Tančí se na čtyřčtvrťový rytmus. Vychází z mamba, kterému je velmi podobné, ale důraz je na jiné doby. Není také nutné, aby tancovali v páru muž a žena. Je možné tancovat každý sám, případně dvě ženy spolu. Ostatní kombinace nejsou příliš obvyklé.

Zvláštní forma salsy je takzvaná Salsa Rueda (Rueda de Casino), která se tančí v kruhu, přičemž jedna osoba vyvolává v průběhu tance názvy figur, které tanečníci budou tančit. V této variantě tance zahrnuje mnoho figur rychlé střídání tanečních partnerů.