Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Píseň Ó Zuzano, hudební.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Píseň Ó Zuzano, hudební."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Píseň Ó Zuzano, hudební styl country TÉMATICKÝ CELEK: Vokální činnosti ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 ANOTACE Tento výukový materiál slouží k procvičování vokálních schopností, nácviku písní a získávání znalostí z hudební teorie žáků 3. ročníku.

3 Hudební výchova 3. ročník Vokální činnosti Nácvik písně Ó Zuzano, hudební styl country

4 Hudební styl country Country hudba je populární americký hudební styl.
Country kapelu tvoří hudebníci, kteří hrají na  banjoes a elektrické a akustické kytary, housle, kontrabas a harmoniky. Skupina Skaláci z Bojkovic

5 Ó Zuzano 1. Přicházím až z Alabamy se svým banjem sám a sám a teď jdu do Louisiany navštívit svou milou tam. Ref: Ó, Zuzanó, Zuzano, mám tě rád, frčíme z tý dálky k vám, na banjo budu hrát Slunce praží, z nebe hromy hřmí, můj cíl je dalekej, jenže láska má mě provází, Zuzano, neplakej Včera v noci měl jsem krásnej sen a teď ho povím vám: zpíval jsem Zuzaně pod oknem, Zuzano, rád tě mám Zuzana se z okna vykloní a šátkem zamává, vzdychne, slzu z oka uroní, ach, neplač, lásko má.

6 Tanec Zuzana tančí neomezený počet dvojic tvořících kruh.
Pravým bokem do kruhu, držet se za ruce, vycházet levou nohou a postupovat sedmi kroky po kruhu, osmým krokem celý obrat vpravo, levým bokem do kruhu, vycházet levou nohou a postupovat sedmi kroky po kruhu, osmým krokem celý obrat vlevo, totéž ještě jednou, posledním krokem pouze půlobrat vlevo. Stát čelem do kruhu, pánové čtyři kroky vpřed a čtyři kroky vzad, vycházet levou, na čtvrtou dobu tlesknout před tělem, dámy stojí a tleskají na každou dobu, dámy čtyři kroky vpřed a čtyři kroky vzad, vycházet levou, na čtvrtou dobu „juchnout“ nebo vířit sukní, pánové stojí a tleskají na každou dobu, na osmou dobu se páry natočí čelem k sobě. „Velký řetěz“ – chůzí nebo delšími přeměnnými kroky provádíme postupný průplet se střídavým podáváním levých a pravých rukou na každou lichou dobu, vycházíme levou D dovnitř, M vně kruhu, noví partneři si podají pravé lokty a tančí zátočku vpravo s akcentovaným krokem na vnitřní (pravou) nohu. Na osmou dobu si vymění lokty a změní směr otáčení za levé lokty, tančí zátočku vlevo s akcentovaným krokem na vnitřní (levou) nohu, vytvořit opět kruh, stát čelem do kruhu. Podívej se na ukázku tance

7 Hádanky Které hudební nástroje nepatří do country kapely: kytara, harmonika, klarinet, varhany Kde vznikla country hudba?_____________ Co musí mít každý country tanečník?_______ O kterém hudebním nástroji se zpívá v písničce Ó Zuzano?________________

8 VOZAR, M. Hudební nauka pro ZUŠ. Praha: Talacko editions, 2005.
Použité zdroje: JAGLOVÁ, J. Hudební výchova pro 3. ročník základní školy. Brno: Nová škola, ISBN: LIŠKOVÁ, M., HURNÍK, L. Hudební výchova pro 3. ročník základní školy. Praha: SPN, ISBN: VOZAR, M. Hudební nauka pro ZUŠ. Praha: Talacko editions, 2005. PC DVD – ROM 320 000x Obrázky, Terasoft a. s.

9


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Píseň Ó Zuzano, hudební."

Podobné prezentace


Reklamy Google