CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Konference „Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce“ Ostrava, Prioritní oblast 2. – Hospodářská spolupráce Projekt Spolupráce.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
Zelené stezky Greenways
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Jak vybudovat úspěšnou zahraniční spolupráci II. Motto: Na ´družbu´ si již nehrajeme … Workshop IV.
Volnočasové projekty a EU financování
Tento projekt je financován z prostředků Evropské unie Hodnota partnerství SROP 3.3.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
Školení členské základny MAS a dalších partnerů
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Společnost pro regionální ekonomické poradenství OBEC VERSUS MIKROREGION OD MYŠLENKY K PROJEKTŮM Seminář pro mikroregiony – Havlíčkův Brod – 3. listopadu.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Venkovská turistika podnikatelské minimum
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Marketingové aktivity sdružení České dědictví UNESCO.
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Programy regionálního a municipálního rozvoje Mgr. Oldřich Hájek.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Evropský sociální fond
Subjekty a objekty veřejných politik
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Úvod, základní principy a cíle
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Výsledky projednávání
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Transkript prezentace:

CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková

CO JE PARTNERSTVÍ Partnerství je skupina zástupců organizací a jednotlivců, která se vytváří, aby společně pracovala na řešení problému – např. využití území, přírodních zdrojů, na sociálním programu. Stává se, že tito lidé a organizace spolu nikdy předtím nepracovali. Někdy to jsou i tradiční protivníci. Užitek z realizace nemusí být pro všechny partnery stejný. Partnerství je jedním z nejtěžších momentů při realizaci rozvojových záměrů

CO JE PARTNERSTVÍ Partnerství se formují, jestliže jeden nebo několik jednotlivců nebo skupin poznají nějaký problém nebo potřebu, který by nemohli vyřešit sami, protože jim chybí odpovídající finanční prostředky, schopnosti, oprávnění nakládat přírodními zdroji, nebo vlastnické právo k půdě. Spojením svých sil, schopností a zdrojů s ostatními však mohou být schopni se s problémem účinně vypořádat. Typickým příkladem funkčního partnerství je SOV

PARTNERSTVÍ A SOV Sdružení obcí Vysočiny bylo založeno za účelem prosazování společných zájmů, především v těchto oblastech : rozvoj průmyslu, služeb a technické infrastruktury rozvoj zemědělství a venkovských oblastí rozvoj cestovního ruchu a turistických aktivit rozvoj oblasti lidských zdrojů a sociální infrastruktury zkvalitnění péče o životní prostředí zlepšení dopravní dostupnosti zlepšení dopravní dostupnosti zajištění majoritního vlivu a hmotné podpory RRAV rozvoj péče o přírodní a kulturní dědictví

PARTNERSTVÍ A SOV členství je dobrovolné všichni členové mají stejné postavení při rozhodování členové sdružují společně prostředky, které využívají k financování společných projektů ( např. DISPOZIČNÍ FOND) sdružení je ideální platformou pro efektivní komunikaci s centrální a regionální vládou

PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Předpoklady úspěšného partnerství Široká účast zainteresovaných subjektů Místní znalost Efektivní komunikace Společná vize Společné rozhodování Sdružení prostředků Neuplatňování autoritativních postupů

PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Počáteční fáze formování partnerství: definovat společnou představu, definovat společné krátkodobé a dlouhodobé cíle zaujmout všechny (zejména však ty, kteří mají na projektu zájem nebo jsou realizací dotčeni). Lidé podporují to, co sami pomáhali vytvářet – k čemu mají spoluautorský vztah.

PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Přínosy partnerství: Partnerství má mimořádný inovační efekt Zvyšuje pravděpodobnost úspěchu při řešení problému Má pozitivní vliv na budování kapacit (rozvíjení schopností) v kandidátských státech. Je primárním nástrojem řešení problémů a dosahování shody, Zlepšuje u všech porozumění problémům a potřebám a zájmům ostatních, Omezuje konflikty