Řeka Ostravice. Délka toku 65,1 km Plocha povodí 827,4 km² Řeka vzniká soutokem Černé a Bílé Ostravice u obce Staré Hamry v Moravskoslezských Beskydech.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moravskoslezský kraj Tomáš Rubek David Meca.
Advertisements

Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Povrch České republiky
Vodní nádrž Šance.
ČR – Moravskoslezský kraj
Autor: Mgr. Ilona Nováková
Základní informace Rozkládají se na obou březích Berounky. Rozkládají se na obou březích Berounky. Leží na trase Praha-Karlštejn asi 10 km od hradu.
Moravsko-slezský kraj
V Českém Slezsku, zbývající část zabírá sever Moravy. Na jihu Zlínský kraj, na západě Olomoucký kraj, na severu s polskými vojvodstvími.
Náš kraj - Moravskoslezský kraj
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
DÚ I.2 Výskyt vybraných znečišťujících látek z bodových zdrojů znečištění v povodí Odry VÚV T.G.M, v.v.i, pobočka Ostrava, Ing. Martin Durčák.
ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_597_VyOv6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
Moravskoslezský kraj.
Vodstvo Řeky Vodní nádrže
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
L A B E LABE ŘECE DALI JMÉNO KELTOVÉ,JEJICH ELB
Vodní nádrže.
Vodstvo Česka.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
MORAVA.
Moravskoslezský kraj.
Vypracoval: Jakub Šmídek
50.1 Moravskoslezský kraj – poznáš jeho dominanty?
MORAVSKOSLEZKÝ KRAJ je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku  Celé jeho území leží v Severomoravském kraji Z větší části leží v Českém.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_79_ČR – Moravskoslezský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Moravskoslezský kraj - procvičování
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_19.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Moravskoslezský kraj územní jednotka Moravskoslezsko Jedná se o nejlidnatější kraj v ČR, který vyplňuje sever Moravy. Na složení obyvatel se také podílejí-
Amazonka-královna řek
Lednické rybníky Rozloha 552,5 ha Skládá se z pěti rybníků Nesyt, Hlohovecký, Prostřední, Mlýnský a Zámecký Největší rybník na Moravě Nachází se u Sedlece.
VY_32_ INOVACE_ 11_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VODSTVO ČR Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_03_Vodstvo České republiky Téma: Vlastivěda - Česká.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
Česká republika Moravskoslezský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Moravskoslezským krajem.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_625.
Moravskoslezský kraj. Základní údaje Krajské město: Ostrava Počet obyvatel: Rozloha: 5445 km 2.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_18_Moravskoslezský_kraj Šablona číslo: X Sada číslo: 3 Pořadové číslo DUM: 18 Autor: Mgr. Radomíra Fišerová.
Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka Pro 7. tř. ZŠS Zeměpisná poloha, povrch, města SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
Rybníky: -největší rybník-Nesyt -nejstarší dochované rybniční soustavy na Moravě - Lednické rybníky, pocházející už z 15. století. -rybníky, které původně.
MORAVA Délka - 354km Pramen - pod vrcholem Králického Sněžníku Ústí - do Dunaje Pravý přítok- Dyje Haná, Moravská Sázava Levý přítok- Malá Morava, Desná,
Moravskoslezský kraj.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vodstvo ČR -Prezentace s výkladem
Vodstvo České republiky
Minimální zůstatkové průtoky Ing. Petr Březina
GEOMORFOLOGICKÉ ČLENĚNÍ ČR 5
Opakování - přehrady
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Řeky ČR Člověk a jeho svět – vlastivěda 4.ročník školní rok 2010/11
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Vodstvo ČR Číslo: EU DUM 6_09 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava. Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Řeky Litava Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_20_Povodí.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Česká republika vodstvo.
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Petr Drnec
Poznávání měst Kalenská.
Transkript prezentace:

řeka Ostravice

Délka toku 65,1 km Plocha povodí 827,4 km² Řeka vzniká soutokem Černé a Bílé Ostravice u obce Staré Hamry v Moravskoslezských Beskydech

Černá Ostravice - prameništěBílá Ostravice

Na horním toku řeky leží přehradní nádrž Šance Dále protéká Frýdlantem nad Ostravicí, Paskovem, Frýdkem- Místkem a Ostravou Tam se vlévá jako pravostranný přítok do řeky Odry

Nejvýznamější přítoky do řeky Ostravice: Levý přítok Čeladenka Olešná Pravý přítok Bystrý potok Baštice Morávka Lučina

Vodáctví na řece Ostravice Horní část Doporučené sjíždění je pro - zkušené Okolí - údolí, pak průmyslová oblast Dolní část Doporučené sjíždění pro - začátečníky Okolí - průmyslová oblast

Odkaz na monitorování Ostravice