Zahraniční obchod Dovozní operace. Dovozní operace jsou všechny potřebné činnosti, které dovozu předcházejí a s dovozem souvisejí. Dovozní operace jsou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zahraniční obchod Platební podmínky.
Advertisements

MARKETING A MANAGEMENT
ZÁSADY TVORBY CEN U VÝVOZNÍCH A DOVOZNÍCH OPERACÍ
Zahraniční obchod Dodací podmínky.
Zahraniční obchod.
VYŘIZOVÁNÍ OBJEDNÁVEK
Způsoby stanovení ceny
VY_32_INOVACE_ Tržní mechanismus.
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Nově vzniklá firma v oblasti polygrafie  Založena v roce 1997 dvěma společníky  Disponuje ryze českým kapitálem vytvořeným.
AKCENT TISKÁRNA VIMPERK S.R.O. Jan Syrovátka Jiří Hradský.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
CK – činnosti touroperátora
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01A22 AutorIng. Helena Svršková Období vytvořeníŘíjen 2012.
Úvod do podnikových financí
Komunikace a stimulování prodeje
Semestrální práce z předmětu Projektový management
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Materiál slouží při výuce učiva „SMLOUVY“. Kupní smlouva.
Zahraniční obchod Vývozní operace.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,
Písemnosti při obchodování
Struktura obchodní smlouvy Vypracovali: Jana Polednová Ondřej Tvrdoň.
Zahraniční obchod II. Dovozní a vývozní operace
MEZINÁRODNÍ OBCHOD. Příčiny rozvoje odlišné klimatické a přírodní podmínky odlišný spotřebitelský vkus zvyšování efektivity – dělba práce.
Nástroje makroekonomické politiky státu VY_32_INOVACE_
Výpočet celní hodnoty, cla a daní
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Konkurence Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Celnictví Význam a druhy cel.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Nákup materiálu.
Vývoj výrobku Firmy musí pružně reagovat na změny ( v lidských potřebách, technologii, technice, v počtu a síle konkurence,…) a vyvíjet nové výrobky. Novými.
Zadání případové studie
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
POVINNOSTI STRAN SMLOUVY PRÁVO MEZINÁRODNÍHO OBCHODU.
DOKUMENTÁRNÍ INKASO.
Odbyt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Cíle přednášky Vymezení trhu z pohledu zákazníků a jejich poptávky
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Hospodaření, ekonomika. hospodaření ekonomická činnost : výroba spotřeba obchod, směna vlastnosti dobrého hospodaření hospodárnost – promýšlení všech.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Petr Štoček, SPZ, part 31 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
TRH A TRŽNÍ MECHANISMUS Kolektiv žáků 4.I. Nabídka Nabídka je ekonomický pojem vyjadřující objem výstupu výroby, které chce vyrábějící subjekt na trhu.
Obecná ekonomie 16. Zahraniční obchod.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PODNIKÁNÍ Všechno v mém životě souvisí AC Education.
INCOTERMS 2000 Tereza Kyselovská.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Předběžná finanční kontrola Příkazce operace. Úvod S účinností od byl na fakultě upřesněn vnitřní kontrolní systém předběžné finanční kontroly.
Majetek podniku. oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) dlouhodobý.
Obchodní smlouva. Vymezení obchodní smlouvy písemnost, ve které si dodavatel a odběratel zavazují k určitým povinnostem a získávají také určitá práva.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Zásobování prodejny Zpracoval Ing. Jan Weiser. Obsah výkladu 1.Požadavky na zásobování prodejen 2.Dodavatele 3.Dodavatelsko-odběratelské vztahy 4.Rozdělení.
VZTAH DODAVATEL ODBĚRATEL PÍSEMNOSTI V OBCHODNÍM STYKU.
ZÁSAHY STÁTU DO CEN Cíle: Vysvětlit možnosti státu zasahovat do cen a dopady těchto zásahů.
Zásoby Kateřina Pinkasová. Zásoby  jsou hospodářské prostředky, představují suroviny, materiály, součástky, polotovary, moduly, hotové výrobky  Jednorázově.
Organizace výroby Organizace a řízení výroby. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Akcent tiskárna Vimperk s.r.o.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Analýza hodnot zákazníka
Kalkulace ceny zájezdu
DODACÍ A PLATEBNÍ PODMÍNKA
E-shop Vypracovala: Javůrková Karolína Vaňoučková Romana EP2.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Autor: Ing. Sikorová Renata
Zahraniční obchod Dovozní operace.
E-shop Vypracovala: Javůrková Karolína Vaňoučková Romana EP2.
Transkript prezentace:

Zahraniční obchod Dovozní operace

Dovozní operace jsou všechny potřebné činnosti, které dovozu předcházejí a s dovozem souvisejí. Dovozní operace jsou všechny potřebné činnosti, které dovozu předcházejí a s dovozem souvisejí.

Dovozní operace Příprava dovozní operace Realizace dovozní operace

Příprava dovozní operace Příprava dovozní operace má tyto etapy:  Analýza potřeby dovozu  Vyhledání potenciálních dodavatelů  Vytvoření poptávky  Vyhodnocení nabídek

Analýza potřeby dovozu  Cílem je zjistit, zda je určité zboží na domácím trhu, pokud ne, jasně formulovat požadavky na dovoz,  základní požadavky jsou např. druh zboží, kvalita, technické parametry, množství, maximální cena.

Vyhledání potenciálních dodavatelů  Pro dovozce jsou důležité informace o spolehlivosti dodavatele, jeho solventnosti a ekonomické síle,  dovozce získá informace např. z těchto zdrojů: veletrhy, výstavy, odborný tisk, instituce – Czech Trade, Hospodářská komora.

Vytvoření poptávky  Vybraným dodavatelům z různých zemí pošle dovozce poptávku, ve které uvede zejména charakteristiku výrobku, dodací a platební podmínky,  je nutné, aby z formulace poptávky vyplýval seriózní zájem o koupi.

Vyhodnocení nabídek  Oslovení dodavatelé pošlou svoje nabídky, které dovozce vyhodnotí jak po stránce technické, tak i ekonomické,  podle cen uvedených v nabídkách vypracuje předběžné dovozní kalkulace, vybere nejvhodnější nabídku a podle ní vypracuje objednávku.

Realizace dovozní operace Fáze realizace dovozní operace:  Sepsání kupní smlouvy  Převzetí zboží  Zaplacení zboží  Výsledná kalkulace

Sepsání kupní smlouvy  Podrobnosti ke kupní smlouvě viz. kapitola Vývozní operace,  dovozce je povinen, při nákupu z nečlenských zemí EU, si pro určité druhy zboží opatřit dovozní licenci,  dále si musí od prodávajícího vyžádat osvědčení o původu zboží a další certifikáty, které EU požaduje.

Převzetí zboží  Jestliže nejsou přepravní dispozice součástí kupní smlouvy dovozce je povinen přepravní dispozice zaslat ještě před datem expedice,  dovozce může také zajišťovat dopravu a pojištění (záleží však na sjednané dodací podmínce).

Zaplacení zboží  Zboží je placeno podle sjednaných platebních podmínek,  zaplacením a převzetím dováženého zboží se dovozní případ uzavírá.

Výsledná kalkulace Prostřednictvím výsledné kalkulace se zjišťuje výsledek hospodaření dovozu. Vychází se ze skutečně vynaložených nákladů. Výsledná kalkulace poslouží jako důležitá dokumentace pro stanovení ceny u dalších dovozů. Prostřednictvím výsledné kalkulace se zjišťuje výsledek hospodaření dovozu. Vychází se ze skutečně vynaložených nákladů. Výsledná kalkulace poslouží jako důležitá dokumentace pro stanovení ceny u dalších dovozů.