Propedeutický seminář k bakalářskému projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kariérové poradenství
Advertisements

ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Příprava na hodinu dějepisu, organizace výuky dějepisu
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Personální informační systém
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Postup výzkumného šetření v projektové fázi I. V projektové části směřují výzkumné práce k přípravě výzkumného šetření pro získání empirických informací.
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342 Tým pro inovaci Pedagogický pracovník nahlásí A. Byrtusové do 5. daného měsíce písemně (elektronicky)
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
Doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. Prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Hodnocení pedagogické činnosti studenty 2005/2006.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Office I. Miroslav Lorenc.
JAK BUDE PROBÍHAT ZPRACOVÁNÍ BP V JARNÍM SEMESTRU BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ BPH_BAS2.
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Případová studie Seminář 2014.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Seminář k učitelské praxi 2 Mgr. Libuše VODOVÁ,Ph.D Katedra biologie PdF MU.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_313 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
Struktura bakalářské práce
JAK BUDE PROBÍHAT ZPRACOVÁNÍ BP V JARNÍM SEMESTRU BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ BKH_BAS2.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Představení projektu Ing. Martin Pokorný a řešitelský tým VŠB-TU Ostrava.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Sociální práce s dětmi a mládeží Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
Volný čas dětí a mládeže Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
Lenka Herčíková,
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Plány aktivit/Školní akční plány
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Ostravská univerzita (1991 → )
Základní informace k ŠAP a PA
Animace škol (šablony)
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Jak na transformaci aneb ‘Co jsme se naučili’
Seminář ze sociální psychologie
Plány aktivit/Školní akční plány
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Vazba na Operační programy
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
Online portál, dostupnost odkudkoliv, možnost stahování
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Klíčové aktivity projektu
Vítejte na třetí místní konferenci
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
V. Setkání se starosty obcí
závěrečné práce/BP/DP
DALŠÍ KROKY V OBLASTI RACIONALIZACE SÍTĚ ŠKOL
Transkript prezentace:

Propedeutický seminář k bakalářskému projektu Vyučující: Mgr. Helena Pospíšilová, Ph.D.

Podmínky účasti a udělení zápočtu 1 hodina týdně způsob zakončení: zápočet podmínky k udělení zápočtu: aktivita v hodinách, účast (max. 3 absence)

Propedeutický seminář k bakalářskému projektu 1. b. projekt – vyučující KKV 2. výzkumná práce – Dr. Pospíšil 3. zájem z jiných kateder

Propedeutický seminář k bakalářskému projektu Bakalářský projekt je základním druhem závěrečné práce a měl by se zabývat konkrétním zařízením s volnočasovým programem a rozvojem tohoto zařízení, resp. jeho volnočasových či sociálních aktivit. Např. DDM, školní družina, školní klub, klub seniorů, mateřské centrum, volnočasové aktivity v domově důchodců, dětské koutky v obchodních centrech, farnosti, skauti, příprava tábora. Důležité je, aby se studenti v projektu zabývali volnočasovými aktivitami v těchto institucích. Projekt by měl být složen ze tří hlavních částí.

Tři hlavní části bakalářského projektu První by měla obsahovat zakotvení volnočasového zařízení v rámci dané obce, regionu, či kraje. V opodstatněných případech lze vycházet z historie obce, geografického místopisu, apod.

Tři hlavní části bakalářského projektu Je vhodné, aby studenti vycházeli z konkrétní a aktuální situace v daném zařízení. Proto by druhá část měla být důslednou analýzou daného zařízení. Jedná se především o rozbor jejího dosavadního stavu a vývoje (např. historické souvislosti, zřizovatel či provozovatel, právní, materiální a finanční zázemí, personální zajištění a především současné aktivity a klientela).

Tři hlavní části bakalářského projektu Ve třetí části by měli studující na základě zjištěných a zpracovaných údajů navrhnout rozvoj daného volnočasového zařízení, především s ohledem na aktivity v rámci obce, regionu a kraje. Studující ve třetí části práce předloží program rozvoje volnočasového zařízení, včetně např. cílů, získávání materiálních i finančních prostředků, zpracování časově-tematických plánů, stanovení cílových skupin, personálního zajištění, právních podmínek, apod. Nejdůležitějším požadavkem na bakalářský projekt je inovativní a realistický přístup studenta k projektu. Projekt má být pro dané zařízení v jeho podmínkách realizovatelný a nemá se z různých důvodů (materiálních, personálních, finančních) stát pouze nedosažitelným ideálem.

Rozdíly mezi bakal. projektem a bakal. prací b. projekt zabývá se pouze volnočasovou činností v konkrétním zařízení studující sestavují plán rozvoje volnočasových aktivit v daném zařízení konzultace od poloviny listopadu u vyučujících KKV s výjimkou Dr. Pospíšila b. práce téma studentky a studenti volí po dohodě s vedoucím práce jedná se zpravidla o výzkumné šetření konzultace od poloviny listopadu u Dr. Pospíšila

Termíny Poslední termín odevzdání zadání bak. projektů a bak. prací je 11. 5. 2009. Hotové bak. práce i bak. projekty se budou odevzdávat ve stejném termínu jako bak. a dipl. práce na ostatních oborech- duben 2010. Přesný termín zatím není stanovený.

Upozornění – b. práce Všechny b. práce (i ty, které budou vedeny vyučujícími z jiných kateder) – konzultujte nejprve s Dr. Pospíšilem. Rozhodující kritérium pro přijetí b. práce vedené na KKV (Dr. Pospíšil) je kvalita výzkumného záměru.