STUDENT CUP SŽDC 2014 Sportovně-vzdělávací projekt II. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Advertisements

pplk. Ing. Rudolf Konečný HZS Moravskoslezského kraje
PRAGOALARM/PRAGOSEC zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy Koncept veletrhu pro rok 2012.
Prázdniny 2013 – Pivovarníci odměňují zodpovědné řidiče Ing. Martina Ferencová Zastupující výkonná ředitelka
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Čtyřleté studium.
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
Nabídka partnerství v rámci projektu „Dobrovolní hasiči roku 2014“ Motivační program s oceněním a finančními dary 1Nabídka partnerství ankety Dobrovolní.
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Řízení lidských zdrojů
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Jak se (ne) stát závislákem! „Jak se (ne) stát závislákem !“ je interaktivní výchovný program pro „….náctileté“ s tématikou primární prevence některého.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ŽŠ Komenského 495, Slavkov u Brna Číslo a název oblasti podpory:
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Osmileté studium.
Výchovný ústav, dětský domov se školou, základní škola a střední škola Dřevohostice pořádá 13. ročník turnaje v nohejbalu trojic a dvojic KDY: ve středa.
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Přijímací řízení pro školní rok 2015/16 Čtyřleté studium.
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
1 Plánované změny v železniční dopravě Vít Bárta, ministr dopravy ČR Petr Žaluda, generální ředitel Českých drah Jiří Vodička, předseda představenstva.
Hrou proti AIDS Je interaktivní projekt primární prevence HIV/AIDS, jehož cílem je dát mládeži možnost netradičním způsobem, tj. hrou, osvojit si základní.
1 Výsledek sběru dat monitorujících úrovně certifikace škol v oblasti systému řízení Dotazníkové šetření realizované v rámci projektu - Kvalitní management.
KONFERENCE Vzdělávání v období snižování nákladů Eva ŽILAYOVÁ Hotel Josef, Praha 5. května 2004 CO ŠKOLIT.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Čtyřleté studium.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Osmileté studium.
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Hrou proti AIDS Vedoucí projektu: MUDr. Daniela Fránová
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
Metodická pomoc k žádostem o neinvestiční příspěvky do výše 25 tis
Soutěž pro žáky z celé ČR „Nakresli mi svou planetu“ Cílem soutěže je zvýšit povědomí dětí o potřebě chránit naši planetu a upozornit je na nebezpečí,
Co je Eurorebus? vědomostní soutěž pro žáky 1. a 2. stupně základních škol a pro studenty středních škol začala ve školním roce 1995–1996, letos bude již.
PREZENTACE STŘEDNÍCH ODBORNÝCH ŠKOL JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V OC OLYMPIA BRNO Brno
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
Kraje pro bezpečný internet Republikový výbor pro prevenci kriminality MUDr. Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, předseda Komise Rady AKČR.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Projektové kurzy a cílové skupiny 2 5 VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM VE VENKOVSKÝCH PODMÍNKÁCH.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Kraje pro bezpečný internet Pracovní setkání, ZSMV Hotel Solenice Tomáš Marek, koordinátor KPBI, Krajský úřad Plzeňského kraje.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Smlouvy o provozování drážní dopravy a jejich změny Ing. Petr Šlachta Setkání s dopravci, Praha 30. a
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Pracovní příležitosti na SŽDC, trendy železniční profese
Aktivity pracovní skupiny el. bezpečnosti
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Technické znalectví a pojišťovnictví
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
The stem engagement europe project
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Společenská odpovědnost a školy
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
Kraje pro bezpečný internet 26. 9
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
Webový portál provozovatele dráhy
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Polytechnické vzdělávání v praxi
Krajský Fotbalový Svaz Vysočina
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
STUDENT CUP SŽDC Sportovně-vzdělávací projekt.
Benefity.
Centrum kolegiální podpory CKP
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Transkript prezentace:

STUDENT CUP SŽDC 2014 Sportovně-vzdělávací projekt II. ročník Praha, 22. dubna 2014

Hlavní cíle projektu Zvýšit zájem žáků ZŠ o technické studijní obory Pomoc při výběru povolání Pomoc při hledání vzdělávací a profesní dráhy Prezentace profesí SŽDC případně partnerských organizací, náborová strategie organizace Zvyšování povědomí o SŽDC Prevence bezpečného chování na železnici Studentský projekt pod záštitou zástupkyně starostky MČ Praha 3 Miroslavy Oubrechtové. Projekt pod patronátem generálního ředitele SŽDC Ing. Jiřího Koláře, Ph.D.

Cílová skupina a ceny ZŠ v Praze a Středočeském kraji, žáci 7. a 8. tříd Žáci soutěží v individuálních vědomostních a sportovních disciplínách Hlavní cena - Pohár generálního ředitele SŽDC, věcná cena (tablet Apple) Speciální oborové ceny/ Místostarostky Prahy 3 (pohár + čtečka knih), ředitele HZS - pohár a věcná cena (nejvyšší počet získaných bodů na daném stanovišti) Vítězové z ostatních stanovišť získají medaile a věcné dary od SŽDC (přehrávač MP3) Každý soutěžící obdrží diplom za účast a malý dárek (reflexní pásek od SŽDC, od MČ bločky, tužky a další) Plánovaný počet cca 250 žáků

Plánované disciplíny Hlavní disciplíny, 6 stanovišť Taktický zásah hasičů – test zdatnosti / HZS SŽDC Vědomostní test ze všeobecných znalostí / MČ Praha Bootcamp – překážková dráha v sobě skrývá několik překážek: tunelové prolézačky, zábrany, provazovou síť, lanovou houpačku přes příkop, horolezeckou stěnu a závěrečný skluz WIPEOUT – obří koule – úkolem je přeskákat dráhu do cíle v časovém limitu Lovec světla – cvičení na postřeh, bodové hodnocení Železničářský test - soutěže formou testu (povědomí o společnosti, BOZP, bezpečnosti na železnici)/ Hlavní partner Student Cup SŽDC 2014

Plánované disciplíny Představení zaměstnaneckých profesí SŽDC, 4 stanoviště 7. Výpravčí - Prověření znalostí formou testu 8. Signalista - Prověření znalostí formou testu 9. Operátor - Prověření znalostí formou testu 10. Hasič SŽDC - Prověření znalostí formou testu Student Cup SŽDC 2014

Plánované činnosti a aktivity Další plánované doplňkové činnosti: Ukázky techniky hasičů Ukázky techniky městské policie Ukázky zásahu policie ČR Osobnostní testy Teambuildingové hry dle výběru a další Student Cup SŽDC 2014

Prezentace v rámci akce Samostatná prezentace jednotlivých SŠ, představování studijních oborů na těchto středních školách (9 škol - pivní sety pod stanem) Prezentace společnosti SŽDC jako moderního a perspektivního zaměstnavatele 21. století (stanoviště s představením povolání) Seznámení s profesemi na SŽDC Personální politika společnosti, perspektiva v oboru, směřování jednotlivých technických profesí (účast zaměstnanců personálního odboru) Partneři projektu: Budou osloveni Student Cup SŽDC 2014

Místo a termín Umístění Sportovní a rekreační areál Pražačka, Praha 3 středa 25. června 2014 od 9.00 do 14.30 hod. Student Cup SŽDC 2014

Organizace akce Každý účastník - soutěžící obdrží tzv. Železničářský pas, do kterého sbírá body z jednotlivých disciplín (10), na druhé straně této karty formátu A5 jsou informace o jednotlivých studijních oborech s kontakty na SŠ - „Kam po škole“. Žák s celkovým nejvyšším počtem bodů vyhrává pohár generálního ředitele SŽDC a tablet Apple (v případě shody více vítězů nastává rozstřel – vědomostní kvíz ano-ne) Žák s nejvyšším počtem bodů u označených stanovišť, které mají svého patrona, získávají speciální ceny MČ Praha 3, HZS SŽDC, generální partner (pohár a věcná cena) Vítězové ostatních stanovišť (7 stanovišť) obdrží medaile a MP3 přehrávače (v případě shody opět rozstřel) Hlasování o nejlépe prezentovanou SŠ (diplom - ocenění)

Organizace akce Sportovní a vědomostní disciplíny jsou prezentovány atraktivní a zábavnou formou Na akci je zajištěn zdravotní dozor Nápomocni při organizaci budou studenti SŠ, které se na akci prezentují Akce bude ozvučená a moderována Účastníkům bude zajištěno občerstvení a pitný režim Bootcamp Student Cup SŽDC 2014

Společný projekt Odboru personálního a Odboru komunikace