Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Vedoucí řešitel projektu: PhDr. Milada Švecová Projekt č.
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Projekt „Sfumato – čtenářská gramotnost žáků základních škol“ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) Prioritní osa – 7.1 Počáteční.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Systém DVPP Národní institut pro další vzdělávání Jiří Nekola, Miloslav Vyskočil.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
„Okna technickým oborům dokořán“
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Informační média a služby doc. Ing. Vilém Sklenák, CSc. garant oboru
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Změny na trhu práce?.
Transkript prezentace:

Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta Ústav informačních studií a knihovnictví Obchodní akademie a VOŠ Valašské Meziříčí

Příprava a realizace kreativního a motivačního systému pro další vzdělávání pedagogických pracovníků

Název programu Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Priorita 3 – Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.1 Zkvalitňování vzdělávání ve školách a školských zařízeních a rozvoj podpůrných systémů ve vzdělávání Název GS Zkvalitňování vzdělávání ve školách a školských zařízeních Číslo grantového schématu CZ.04.1.03/3.1.15 Registrační číslo projektu CZ.04.1.03/3.1.15.2/0074 Název projektu Příprava a realizace kreativního a motivačního systému pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Žadatel, příjemce dotace Dotace ve výši Univerzita Karlova, Filozofická fakulta, Ústav informačních studií a knihovnictví 3. 357 600,-- Kč

Řešitelé projektu: PhDr. Richard Papík, Ph.D. – FF UK Praha PhDr. Milena Medková – manažer projektu RNDr. Anna Neumanová – asistent projektu Místo realizace: Obchodní akademie a VOŠ ve Valašském Meziříčí Partneři: Střední školy, střediska volného času a PPP okresu Vsetín

Anotace projektu Záměr projektu: důraz na zlepšení postavení pedagogických pracovníků v rámci reforem vzdělávání důraz na akce vytvářející znalosti a dovednosti pedagogických a řídících pracovníků v oblasti informační výchovy, marketingového plánování a podpory znalostní společnosti Výstup: Pedagogický pracovník: připravený na obsahové změny ve výuce schopný vytvořit příznivé klima ve škole ve spolupráci s rodiči i širší veřejností

Jsou realizovány 3 vzdělávací moduly Modul 1 Internet, databáze a studijně rozborová a rešeršní činnost pro podporu informační společnosti Garant: PhDr. Richard Papík, Ph.D. Modul 2 Příprava multimediálních prezentací v rámci e-marketingu školy Garant: RNDr. Anna Neumanová Modul 3 Mezioborové osobnostní vzdělávání pedagogických pracovníků Garant PhDr. Eva Bidlová, Ph.D.

Cíle modulů: Implementace pedagogických pracovníků do znalostní společnosti Transformace počítačové gramotnosti pedagogických pracovníků do gramotnosti informační Zapojení pedagogických pracovníků do e-marketingu školy a marketingového plánování Podpora komunikace pedagogických pracovníků v evropském kontextu Rozvoj a zlepšování praktických znalostí a dovedností pedagogických pracovníků v oblasti mezilidské komunikace

Počet hodin v modulu: 50 vyučovacích hodin (z toho 40 hodin přímé výuky a 10 hodin řízeného samostudia). Účastník obdrží osvědčení o absolvování programu celoživotního vzdělávání. Všechny partnerské školy (celkem deset škol podepsalo partnerskou smlouvu) obdrží výstupy jednotlivých modulů.

Modul 1 Strategie vyhledávání v rozhraní Internetu - klíčová slova - booleovské operátory - proximitní operátory Typologie vyhledávacích služeb v Internetu - katalogy, vyhledávače, metavyhledávače, specializované služby Metodika tvorby rešerše Typologie bází dat Práce s bibliografickými bázemi dat Digitální knihovny

Modul 2 Prezentační dovednosti - nácvik dovednosti prezentovat / Přesvědčivé vystupování - jak vzbudit zájem / Tréma a její úspěšné zvládnutí - umění odpovídat na otázky - základní prezentační struktury - vizuální zpracování prezentace - grafické znázornění prezentace - písmo prezentace / Barvy, symboly a pozadí prezentace Power Point a jiné nástroje pro tvorbu prezentací Tvorba výukových multimediálních materiálů Prezentace výukových materiálů

Modul 3 Sociální dovednosti učitele a sociální komunikace Aktivní naslouchání a jeho nácvik Asertivní jednání a jeho nácvik Duševní hygiena Rozvíjení tvořivosti Konflikty a jejich zvládání Zvládání zátěžových situací ve skupině

Metody a formy práce v modulu: Semináře a cvičení s následnou diskusí Workshop - cvičení a následný rozbor a diskuse V rámci modulu č. 1 a modulu č. 2 účastníci zpracují samostatný projekt

Další informace o projektu

Příležitosti, co dál… OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost