Co nám kniha prozradí Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Advertisements

Vyhledávací stoje na Internetu. (vyhledavače pro začátečníky)
Pravidla pro vkládání do Clavius REKS Určeno pro dobrovolné knihovníky Opava 4. března 2009.
Mgr. Jarmila Krkošková Knihovnické a informační služby Univerzitní knihovny Ostravské univerzity v Ostravě
Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Řazení textu Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter Střední škola živnostenská Sokolov 2013.
školení internetového vyhledávače
Školení internetového vyhledávače
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Školení internetového vyhledavače Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Školení internetového vyhledávače. Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu, která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
KATALOGY Mgr. Radmila Pavlicová, Univerzitní knihovna OU.
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Aneb důvod, proč chodit do Městské knihovny v Praze !
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Řízené slovníky databází ISTA, LLIS/FTXT, LISA. Obecně: Řízený slovník – controlled vocabulary Slovník lexikálních jednotek selekčního jazyka uspořádaný.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Získávání a zpracování informací
Knihovna střední průmyslové školy chemické Stav knihovny Masarykovy střední školy chemické v Praze 1 Umístění Umístění: větší kabinet (českého jazyka)
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_14 Název materiálu:Knihovny a jejich služby Tematická oblast:Český jazyk 1. ročník Anotace:Prezentace.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Jak se vaří knížka Určeno pro 1.stupeň ZŠ (po úpravě možno i 2.stupeň ZŠ)
SEKCE SDRUK PRO IT Souborný katalog SKAT a elektronické informační zdroje z dílny firmy LANius s.r.o. Ing. Jiří Šilha.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Úvod do dějepisu. Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Zpracování rešerše Mgr. Anna Vitásková.
UŽ SE VYZNÁM V KNIHOVNĚ Knihovnická lekce s praktickým procvičováním získaných znalostí.
Ivana Svěráková Knihovní služby de luxe ÚK FSS MU, čtvrtek Ústřední knihovna FSS MU.
Školení internetového vyhledávače
Uspořádání informačních zdrojů Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová.
ZŠ Grünwaldova, Č. Budějovice Mgr. Markéta Prokopová Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
OECD iLibrary Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Povinné údaje v knize.
Dana Sigmundová Závěrečné práce – část I. - Jak najít literaturu k danému tématu ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Poznámky pod čarou Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Přehled aktivit, k nimž bude klub využíván:  Vyplnění volného času o přestávkách a volných hodinách. › Vypracovávání domácích úkolů › Možnost práce na.
Přehled regionálních periodik do r databáze periodik (novin, časopisů, sborníků, ročenek, výročních zpráv), která vycházela na území Královéhradeckého.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_06.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_32_INOVACE_13_LITERATURA PRO DĚTI_ENCYKLOPEDIE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Úvod do zpracování rešerší I. Mgr. Drahomíra Dvořáková
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
Katalog.mendelu.cz Průvodce katalogem knihovny MENDELU.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Informační prameny I. část
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI ČASOPISY
Orientace a vyhledávání na internetu
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření duben 2013 Ročník 6.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
První zpracování odborných zdrojů Tématické rešerše
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Procházka po knihovnách
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Pracovní list – předloha pro žáky Určen pro: 3. ročník.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Akvizice a informační fond
Ústavu botaniky a zoologie
Informační prameny II. část
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 7_12
Název Česká literatura Název projektu: OP VK
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
Základní škola a mateřská škola Damníkov
Praktické dovednosti při psaní bakalářské práce
OECD iLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Transkript prezentace:

Co nám kniha prozradí Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková Hrajeme si pro život Co nám kniha prozradí Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková

Seznámení s knihou informační pramen = nalezneme v ní požadované informace o určitém tématu či informace, které nás dále navedou k jinému zdroji Kniha je složena z několika základních částí – z obalu, titulního listu, jednotlivých stran, tiráže.

Základní části knihy Z obálky se dovíme název a většinou i autora. Pokud tyto údaje nejsou zřetelné již na obálce, můžeme se podívat na titulní list. Dále jsme zmínili tiráž. Je to seznam údajů o knize, který se nachází většinou na konci knihy. Tyto údaje obsahují data vydání, počet vydání, nakladatelství, opět autorské a názvové údaje a také číslo ISBN

Možnosti vyhledávání Beletrie – což je veškerá próza a poezie, je řazena abecedně a rozdělena podle barevného rozlišení do věkových kategorií. Naučná literatura – odborná literatura, která už podle názvu Vás má něco naučit, je řazena numericky. Máte možnost také vyhledávat v našem online katalogu, který se jmenuje DAWINCI.

DAWINCI Online katalog Slouží k vyhledávání knížek a jiných titulů podle: Autora Názvu Klíčového slova

Využití slovníků Nemáte možnost využít internetu jako pomocníka? Využijte slovníků a encyklopedií Hesla ve slovnících jsou řazeny abecedně v tzv. rejstříku

Hodně štěstí při vyplňování TEST Hodně štěstí při vyplňování