Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince 2007 CZ.04.3.07/4.2.01.1/0001 Optimalizce plánování letů ESF – JPD 3 Grantové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
CZ / /0001 Optimalizce plánování letů NAV Flight Services, s.r.o. SPŠD, ALP ČR, FD ČVUT Ing.Anton Podolec, ,
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
CZ /4.2.01/0009 Senzory a biosenzory pro biotechnologii, lékařskou diagnostiku a životní prostředí VIDIA spol. s r.o. MFF UK, VŠCHT, URE AV ČR,
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CITT Praha – Akademie kosmických technologií oblast Galileo, GMES
Zvyšování znalostí v oblasti nových diagnostických metod a biotechnologií Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
CZ / /0007 Pražské centrum transferu znalostí při ČVUT ČVUT v Praze, Fakulta elektrotechnická Partner: Česká společnost pro kybernetiku a.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Cesta k uplatnění na trhu práce
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince 2007 CZ / /0001 Optimalizce plánování letů ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací NAV Flight Services, s.r.o. SPŠD, ALP ČR, FD ČVUT

2 1 Zdůvodnění projektu Obecný cíl poskytnout znalosti pro zavádění nových technologií spolupráce se školami využití výsledků vývoje v praxi konkurenceschopnost udržitelný rozvoj přenos zkušeností dosažení špičkové světové úrovně transfer know-how

3 1 Zdůvodnění projektu Konkrétní cíle Poskytnout vědomosti a dovednosti v oblasti plánování a optimalizace letů Hledání nejvhodnějšího směrování a trajektorie letu vzhledem k proměnným podmínkám změny hmotnosti, směru, síly a teploty vzdušné hmoty Úspora paliv Snížení emisí Zvýšení bezpečnosti letového provozu

4 1 Cílové skupiny Cílové skupiny hlavní zaměření je na studenty v oboru letectví Přínosy pro cílovou skupinu Přístup k novým postupům, zkušenostem, informacím a technologiím

5 1 Cílové skupiny Zapojení cílových skupin Možnost skutečného plánování v reálném čase Doprovodná opatření pro cílové skupiny je zajištěno stravovaní Podíl cílové skupiny z území JPD2 100% partneři jsou z Prahy 1

6 2 Zdůvodnění projektu Aktivity Teoretická školení zaměřená na vědomosti a zkušenosti v literatuře nedostupné Praktický výcvik na specializovaném sw pro optimalizci NAVsystem Výpočty probíhají v reálném čase s aktuálními daty

7 2 Klíčové aktivity Školení instruktorů v zahraničí Textové učební materiály Multimediální výukový materiál Metodika výuky - okruhy Metodika ověřování znalostí - testy Vzdělávací kurzy – 24 Časový harmonogram dodržen Vydána osvědčení o absolvování kurzů

8 2 Zdůvodnění projektu Vztah podnikatelského a veřejného zájmu Firma NAV - jediná licence v ČR, 14 let zkušeností a vývoje Zájem leteckého provozovatele je dosáhnout co nejnižší cenyZájem leteckého provozovatele je dosáhnout co nejnižší ceny za letecké palivo i za cenu vyšší spotřeby – převážení paliva ze zemí, kde je levnější, za cenu vyšší spotřeby a emisí Veřejný zájem je udržitelný rozvojVeřejný zájem je udržitelný rozvoj NAV chce ovlivnit vztah spotřeba a emiseNAV chce ovlivnit vztah spotřeba a emise

9 3 Současný stav 114 dnů školení projekt po 24 měsících ukončen Plánované aktivity naplněny Čerpání dotace ve výši 98,77% a rozpočtu projektu Odevzdána ZMZ Provedena kontrola MPSV ČR Proveden audit členem AK ČR Provedena nezávislá kontrola MPSV ČR

10 3 Typy činností Typy činností realizované projektem Semináře Kursy Simulace Tvorba výukových materiálů

11 3 Výstupy a Výsledky Výstupy (podpořené osoby / organizace) Výsledky (inovované produkty) Hlavní inovované produkty - dostupnost metodik i vlastních produktů (plná, částečná, podmínky)? Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY ORGANIZACE44 PRODUKTY33

12 3 Výstupy a Výsledky Výstupy (podpořené osoby) Studenti do 25 let a zaměstnaní Muži a ženy MužiŽeny Student do 25 let7843 Zaměstnaní- služby 66 Celkem8449

13 3 Další výstupy Výsledky projektu Zkušební osnovy, učebnice, testy použitelné leteckým úřadem pro přípravu profese Letově provozní dispečer Horizontální témata Udržitelný rozvoj Zavádění nových informačních technologií Podpora škol a organizací v Praze Partnerství Střední a vysoké školy Letečtí odborníci sdružení v asociaci

14 4 Rizika projektu Financování bez záloh = ohrožení likvidity firmy Financování úvěrem = nárůst nákladů Dlouhá administrace, prodražuje úvěrové zdroje Časté změny příručky a pravidel Administrativní náročnost Limitace finančních prostředků na lidské zdroje

15 5 Přínosy pro cílové skupiny Přidaná hodnota financování projektu Zvýšení kvalifikace Učební texty použitelné jak na školách, tak pro odbornou veřejnost v leteckém oboru (kniha, CD) Přenos zkušeností ze zahraničí Zkušenosti použité v seminárních a diplomových pracích Obor, který se na školách nevyučuje Znalost zpracování dat s vysokým celospolečenským efektem Vliv ekonomický, aeropolitický, růst cestovního ruchu při zachování udržitelného rozvoje

16 5 Přínosy pro cílové skupiny Muliplikační efekt se projeví především v prohloubení znalostí studentů a jejich praktického využití v budoucnu Rozšíření znalostí vede ke zvýšení konkurenceschopnosti na trhu práce

17 6 Překážky na straně cílových skupin Žádné zaznamenány nebyly ( cílová skupina studenti)

18 7 Udržitelnost činností Udržitelnost činností projektu Po skončení podpory budou pokračovat v omezeném rozsahu stáže studentů SPŠD Masná, FD ČVUT, VŠO Praha a VŠD Žilina z vlastních zdrojů Zavedení postupů Plán výcviku Výukové programy Učební materiály Zapojit se do dalších projektů EU

19 8 Synergie a návaznost projektů Synergie a návaznost projektu Máme zájem o pokračování stávajícího projektu v Operačním Programu Praha - Adaptabilita osa 1 Zájem mají i naši partneři Pokračování projektu zajistí využití již vložených veřejných prostředků

20 Děkuji za pozornost Ing.Anton Podolec, ,