ŽIDLOCHOVICE Procházka po naučné stezce Přírodního parku Výhon

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
Advertisements

Start pochodu ze Zbraslavic do Zruče bude 26
OLOMOUC - ČECHY POD KOSÍŘEM
BOŘEŇ Česko.
Cyklovýlety za poznáním Vltavotýnska. 1. trasa: BORKOVICKÁ BLATA • Gymnázium- Předčice- Bečice- Hartmanice- Mažice- Borkovická blata-naučná stezka-
Družstvo KRYCHLE. Cesta Naše cesta vedla do Modřanské rokle. Ovšem dostat se tam, byl pro nás nelehký úkol. Najít vchod do rokle nebylo tak jednoduché,
TRASA MARALÁK Závišice-Štramberk-Lichnov(na vrcholu stoupání mezi Štramberkem a Lichnovem možno odbočit vlevo po cyklotrase – asfalt, tráva) – V Lichnově.
Srdečně Vás zveme na pochod Okolo Bohdanče a nabízíme malou ukázku toho, na co se letos můžete těšit.
ŠKOLNÍ VÝLET: Tiské stěny. V ŠEOBECNÉ ÚDAJE : Tiské stěny jsou pískovcová skalní oblast poblíž obce Tisé na Děčínsku. Jedná se o pískovcové město, ojedinělé.
Pohled přes Mníšek na Skalku
… správný cíl vaší cesty!
PRAHA-hlavní město ČR.
Ž A M B E R K ŽAMBERK LEŽÍ NA VÝCHODĚ ČECH V PARDUBICKÉM KRAJI MĚSTO JE ROZPROSTŘENO V ÚDOLÍ KOLEM ŘEKY DIVOKÉ ORLICE A NACHÁZÍME JEJ I NA OKOLNÍCH KOPCÍCH.
(Tvorba naučné stezky, na které se seznámíte s hlavními druhy našich dřevin)
Ekologický urbanismus zkušenosti z Úval JUDr. Ing. P. Petržílek, Ph.D. místostarosta Seminář pořádaný Ekologickou platformou při ČSSD a Masarykovou.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn.
Příroda a okolí Spišské Nové Vsi
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
13. dubna 2013 KČT Nepomuk zajistil autobusový zájezd na toto setkání.
Cestovní kancelář Silesia
Zeleň „Den Země”. Na tomto obrázku je vidět udržovanost trávníků a okolních stromů.
Vizovice Eliška Kratinová.
NÁVŠTĚVA KROMĚŘÍŽE ÚVOD Autovýlet Vladimíra a jeho kamaráda Karla na prohlídku města a památek v Kroměříži se uskutečnil Odjetí.
Srdečně Vás zveme na pochod Ze Zbraslavic (nejen) do Zruče
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Muzeum se specializací na zlato v České Republice
Příroda Benešovska.
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Zamecky.park.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Krajinou Vysočiny, ZŠ Stonařov
Klíčová aktivita: 03 Člověk a příroda 3. Přírodovědný pobyt Pec pod Sněžkou - penzion Zákoutí 2. skupina.
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
Projekt Leonardo – Finsko 2005 Koukal Petr Prokopius Jan.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Primda.
Vypracovaly:Martin Šebrle a Honza Melezínek 9.A 8.prosince.
Návštěva města v Rakousku
Více obrázků najdete na září 2012 KrušlovČesticeHoslovice Nepomuk Foto: M.Dvořák Pěší trasa měřila 10 km.
Yellowstonský národní park
Sázava nad Sázavou. město Sázava leží v romantickém údolí řeky Sázavy místo je opředeno řadou legend a pověstí město leží asi 20 km jižně od Kouřimi v.
VYSOČINA.
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
Před nedávnem jsem dostal od přítele pěknou prezentaci, „Muzeum voskových figurín ve Vídni.“ Při promítání prezentace jsem si zase zavzpomínal, jak jsem.
Městská část Brno BOSONOHY
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Bor.a.okoli.
Zeleň: parky, stromy v ulicích, vnitrobloky Ovzduší – co zlepšuje ovzduší: zeleň - co zhoršuje ovzduší: doprava (Magistrála), vytápění, průmyslová výroba.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Jan Blažej Santini Architektura. klášterní kostel Nanebevzetí P. Marie a sv. Jana Křtitele, Sedlec u Kutné Hory.
Srdečně Vás zveme na pochod Okolo Bohdanče, který se uskuteční který se uskuteční Start bude od 6:00 do 14:30 v sokolovně v Bohdanči u Zbraslavic.
Uhlířský vrch u Bruntálu Vítáme Vás, Vítáme Vás, seznámit se s lokalitou Uhlířského vrchu Vám pomůže naučná stezka se svými pěti zastaveními. Počátek.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
VY_32_INOVACE_Vac_III_12 Památky UNESCO v ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Vlakem do Zbečna a dále pěšky k vodní nádrži Klíčava a křivoklátskými lesy na Křivoklát.
Vandrácká Nostalgie T.S. Sára Spolek Svobodných Tuláků.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
ZA PRAMENEM RADBUZY Pramen Radbuzy Bělá nad Radbuzou Poběžovický zámek
FOTOGRAFIE 2017.
Jeseníky.
nastavení holí účastníkům, rozcvička – zahřátí,
Náš region Česká republika se člení do 14 krajů.
PŘICHÁZEJÍCÍ JARO 2017.
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
Královské město Rakovník
Vozíčkářské trasy KČT Labská stezka bez bariér, 18. –
VÁNOCE v BRNĚ 2017.
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

ŽIDLOCHOVICE 5.7.2012 Procházka po naučné stezce Přírodního parku Výhon kolem studánky v Nových horách až k rozhledně Akátová věž a krátká návštěva Židlochovického zámeckého parku Prezentaci zpracoval Roman Hostinský, posun obrázků je ruční

Mapka naší trasy Auto jsme zaparkovali na Náměstí míru a vydali jsme se doleva po Masarykově a následně po Palackého ulici na začátek naučné stezky „Krajinou výhonu“, značené žlutou turistickou značkou. Kdo by chtěl rovnou na rozhlednu Akátová věž, vydá se z Náměstí míru po ulici Legionářská.

Opouštíme město a mírným stoupáním mezi zahradami a vinohrady se vydáváme do Přírodního parku Výhon o celkové rozloze 17 km2. Je pokrytý sady, vinicemi, zahradami, lesy a travinami. Výhon je také významným paleontologickým nalezištěm a archeologickou lokalitu, kde byly nalezeny kosti mamutů, bronzové předměty a pod. Podrobnosti je možné se dovědět na četných informačních tabulích, umístěných cestou.

Po necelých 3 km nás čeká velice příjemné osvěžení, přicházíme ke studánce v Nových horách s výbornou studenou vodou

Asi po 500 metrech přicházíme na rozcestí SKALKY, odkud pokračujeme doprava po zelené značce k rozhledně

Cesta dále pokračuje mírně do kopce a skýtá hezké výhledy

Procházíme mezi vinohrady nad vesnicí Blučina

V dálce se už objevuje rozhledna Akátová věž Výhon

Rozhledna Akátová věž Výhon v celé své kráse s detailem vchodu

Historie a parametry věže

Panoramatický pohled z rozhledny

Pohled z rozhledny na klášter v Rajhradě

Z rozhledny sestupujeme po zelené značce polní cestou, lemovanou koberci šalvěje

Před příchodem do města obdivujeme sochu sv Před příchodem do města obdivujeme sochu sv. Jana Nepomuckého od Johanna Sterna

Krátce navštěvuje zámecký park anglického typu s velkým množstvím (celkem 112 druhů) starších domácích i cizokrajných stromů, rozptýlených na rozloze 23 ha. Při jisté dávce štěstí je zde možné spatřit stádo muflonů nebo jelenů sika.

Muflony ani jeleny jsme ani nezahlédli, tak jsme pozorovali alespoň bažanty

Můžeme si zde odpočinout na lavičce v místech, kde rád odpočíval také básník Petr Bezruč

Štítek na lavičce na paměť básníka Petra Bezruče

Procházka krásnou lipovou alejí v parku

Naše procházka končí pohledem na zámek ze zámeckého parku