Digitalizace – Tisková konference Prima TV. Digitalizace – tisková konference 9. 7. Jak chápeme digitalizaci?  Vnímáme digitalizaci jako proces, který.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technický plán přechodu A co dál?
Advertisements

Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Efektivita a budoucnost zemského pokrytí digitálním televizním vysíláním Konference DIGImedia Praha 12. června 2008 Kamil Levinský ředitel úseku pro transformaci.
Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Emancipace satelitního vysílání v ČR pro reklamní trh Leoš Pohl Czech Digital Group, a.s. 12. června 2008 DIGIMEDIA 2008.
Radiokomunikační sítě – RKS (referát)
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Bilance české digitalizace Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu Jednotný energetický trh – blízká vize nebo vzdálená budoucnost?
Elektrotechnika Přenosová technika
MÉDIA II Mediální trh. Tiskový trh Je regulován velmi volně, k vydávání je potřebná pouze registrace. Vývoj deníků směřoval k postupnému grafickému zpřehlednění,
Programové cíle v sociální oblasti Bc. Tereza Bernardová místopředsedkyně strany stínová ministryně práce a sociálních věcí.
Blok I: Zapínáme digitál, vypínáme analog moderuje: Jan Potůček.
Digitalizace televizního vysílání & Internet Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
SITUACE V ODPADECH Z POHLEDU SVAZU MĚST A OBCÍ ČR Bc. Marek Sýkora člen Komise životního prostředí Předsednictva Svazu měst a obcí České republiky XII.
Digitalizaci se neubráníme, ale kde je psáno, že to musí být zrovna DVB-T? DIGImedia 2007 Kavčí hory 17. května 2007.
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
E-utility report 9. Národní konference kvality 20.února 2013.
Televizní vysílání v České republice
Příprava novely autorského zákona Celostátní porada vysokoškolských knihoven Hradec Králové Vít Richter Národní knihovna ČR
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
IPTV dva roky poté Jan Potůček, DigiZone.cz. Stručná historie září 2005 – zahájení prvního pilotního vysílání IPTV v České republice (Mattes AD, Ostravsko)
Struktura vlastnictví 100%. Parlament Vláda Nadační trust Správní rada Vzdělávací společnost Správa Švédského rozhlasu (SRF) Rozhlasová služba ve městě.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Český Krumlov listopadu Českokrumlovská mediální konference Budoucnost veřejnoprávních médií Regulace obsahu v digitální éře krátká úvaha.
1 Tisková konference Newton House, Praha, Prezentace výsledků projektu: Výzkum chování potencionálních zákazníků na digitálním trhu v ČR "Digitalizace.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Důležité téma Autor Prezentace GPJPPraha. Osnova prezentace Úvod Úvod Úvod Obeznámení s problematikou Obeznámení s problematikou Obeznámení s problematikou.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
DIGITÁLNÍ VYSÍLÁNÍ V ČR. ISSS Proces digitálního vysílání v ČR (1999 – 2004) 1999  zahájení experimentálního vysílání DTV (Praha, později Brno)
‹datum a čas›‹zápatí›Snímek ‹#› Digitální televizní multiplex 4 Telefónica O2 Czech republic, a.s. Prezentátor
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
BUDOUCNOST ČESKÉ ENERGETIKY V EVROPĚ
Tisková konference ke spuštění multiplexu veřejné služby v Plzeňském kraji a ukončení analogového zemského vysílání ČT2 v Plzni Čtvrtek 5. června 2008.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
1 1 Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR KOMISE PRO SOCIÁLNÍ OTÁZKY ASOCIACE KRAJŮ ČR , Olomouc.
Vysílací věž se začala stavět počátkem r. 1955, dokončena za necelý rok s nainstalovanou provizorní anténou pro vysílání na prvním televizním kanále.
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
Strategie rozvoje pozemního televizního vysílání 1. prosince 2015 Konference Asociace regionálních a lokálních televizí Marcel Procházka Ředitel regulace.
Inf Analogová a digitální televize. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace, obsahující test znalostí o televizním digitálním vysílání. Na devíti snímcích rozebírá základní problematiku systému.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Princip digitálního Princip digitálního.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady o elektronické identifikaci a důvěryhodných službách pro elektronické transakce na vnitřním trhu (eIDAS) Lucie.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Budoucnost DTT: DVB-T2 a konkurence RNDr. Radim Pařízek
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Terestriální vysílání digitální.
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Sbírka evangelických časopisů z 19. a přelomu 20
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Kam směřuje reforma terciárního vzdělávání a proč je třeba ji udělat
Karta sociálních systémů
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Přínos přechodu na DVBT-T2 pro koncové uživatele
Český telekomunikační úřad
Role ČT v rozvoji DTT.
Střední Morava - křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Mediální reflexe 2018 Ministerstvo kultury.
Rozhlasová digitalizace v T-DAB/DAB+
Transkript prezentace:

Digitalizace – Tisková konference Prima TV

Digitalizace – tisková konference Jak chápeme digitalizaci?  Vnímáme digitalizaci jako proces, který umožní nastolit rovnoprávné podmínky v oblasti televizního podnikání. Co nejvíce postrádáme?  Dialog ze strany státu s námi.  Naše potřeby doposud nebyly zohledněny.  Proto se zatím, přestože jsme průkopníky digitálního vysílání v ČR, nemůžeme přihlásit do koalice pro digitalizaci. Co hrozí všem?  Zakonzervování současného stavu na velmi dlouhou dobu.

Digitalizace – tisková konference Co se snaží návrh novely řešit  Vytvořit donucovací prostředky k „dobrovolnému opuštění“ analogu kompenzační licence provozovatelům analogového vysílání + zvýšení poplatků za kmitočty (Prima a Nova zaplatily 200 mil za prodloužení licencí včetně souboru technických parametrů do roku 2018)  Zavést nový institut přechodných licencí (Z pohledu práva dáváme přednost řádnému rozhodování RRTV v souladu se zákonem a soudní kontrole licenčního řízení)  Návrat reklamy do České televize do úplného analogového vypnutí v objemu 0,5% (není systémové řešení digitalizace, vnímáme to jako definitivní vyřešení podpory kinematografie)  Termín vypnutí analogu a (chybí garance státu, že nevzniknou bílá místa bez analogového a digitálního pokrytí)

Co je v návrhu novely navíc a nesystémově?  Institut programového multiplexu: Vzhledem k potenciálním sporům uvnitř multiplexu může dojít k zablokování rozvoje sekundárních kanálů určitých provozovatelů a nerovnováze na trhu. Za systémové řešení po přechodu na digitální vysílání považujeme zjednodušení licenčního řízení do modelu jedna ku jedné.  Křížení vlastnictví mezi vysílatelem a síťařem: Český zákon ve stávající podobě jde daleko nad rámec evropských směrnic, které předepisují pouze to, aby bylo zajištěno průhledné financování provozovatelů vysílání a provozovatelů sítí. Digitalizace – tisková konference 9. 7.

Co novela neřeší a co opomíjí? Novela neřeší rozvoj regionálního vysílání v digitální éře. Regionální vysílání pokračuje na nuceně sdílených kmitočtech jako pohrobek analogové éry Dnes analog  Kmitočtů k analogovému vysílání není dostatek.  Prima TV, přestože měla od počátku konkurovat TV Nova, musí s regiony sdílet v analogovém vysílání kmitočty.  Regiony aktivně neparticipují na investicích do programu Prima TV, ale získávají z něj výtěžky. Zítra digitál  Odstraňuje základní nedostatek analogu, který je důvodem současného uspořádání.  Odpadá potřeba nuceného sdílení kmitočtového spektra.  Vytváří významnou šanci jak pro regionální vysílání v atraktivnějších časech s novým centrálním programem na bázi dohody, tak pro regiony vysílající na samostatných vysílačích mimo síť bez centrálního programu.  Regionální způsob výstavby digitální sítě zatíží nejen ty, kteří z něj budou těžit (tj. regiony), ale i ostatní provozovatele vysílání v multiplexu a provozovatele sítě – je tedy třeba vyřešit financování regionalizace sítě. Digitalizace – tisková konference 9. 7.

Nepovažujeme za potřebné nařizovat, ale jen upozornit na:  Technické normy typu MPEG -2, MPEG-4  Podmiňovat proces nereálnými časovými termíny Digitalizace – tisková konference 9. 7.

Budoucnost? Ještě nikdy se v historii moderních médií nestal případ, že by vznik nového typu média vedl k zániku jiného (starého). Nestane se tomu tak ani v případě televize. Děkujeme za pozornost! Digitalizace – tisková konference 9. 7.