POHYB: Antonín touška 4.b.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přizpůsobení živočichů k prostředí
Advertisements

GIBONI.
Voda Stejně jako vzduch, světlo a teplo je i voda neživou součástí přírody a nezbytnou podmínkou života na naší planetě. Vodu přijímáme spolu s potravou,
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Zpracovala Jitka Ciprová
Rozmanitost života v přírodě
Čím se lišíme od zvířat a v čem jsme stejný
Rozšiřování semen a plodů
Živá a neživá příroda 3. ročník
Zoologická zahrada Východ ZOO.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o vodě AutorIng. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák chápe důležitost vody pro.
Tulák sob a jiné zajímavosti
KLOKANI.
SLUNEČNÍ TEPLO A SVĚTLO
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Země Měsíc Slunce Sluneční soustava
Znaky života Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.14
Podmínky života na Zemi 5.ročník
Tučňák Císařský čerpal z Wikipedie.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Migralita – stěhování organismů
Vnitřní a vnější stavba těl savců
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
FYZIKA 7. ROČNÍK RYCHLOST Autorem materiálu je Ing. Jitka Hadamovská, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
PŘIZPŮSOBIVOST ROSTLIN A ŽIVOČICHŮ
Ekosystém Prchalová, K..
EVVO Prvouka 3. ročník ZŠ „ŽIVÁ PŘÍRODA“
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Název školy:c ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_599_ŽIVOČICHOVÉ_V_LÉTĚ Téma: ZOPAKOVAT SI ŽIVOT.
SAVANY A STEPI ANETA SMOLÍKOVÁ 4.UBZ.
ŽIVÁ PŘÍRODA ŽIVÉ ORGANIZMY.
Biosféra.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Jana Dobrá Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.7 Živočichové - dělení Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ ŽIVOČICHOVÉ Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Rostliny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
ŽIVÁ PŘÍRODA - ROSTLINY PRVOUKA PRO 3.ROČNÍK Člověk a příroda Vyvození nového učiva Mgr.Jana Flesarová ZŠ Záhumení Rožnov pod Radhoštěm Datum vytvoření:
Vypracoval: Jan Žaroský Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
SAVCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Společné znaky rostlin.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Tropický pás-savana.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.2 Živá a neživá příroda Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
Reportáž z akce Smysly živočichů Kateřina Bílková | 5. A 1.
Rostliny.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA -prezentace
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název

Třídění živých organismů
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
AUTOR: Mgr. Radoušová Marcela
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Jaro v přírodě Autor:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
VY_52_INOVACE_21_ Vlastnosti rostlin
AUTOR: Lenka Hrnčířová
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.34_Živá_a_neživá_příroda.
MOKŘADNÍ PTÁCI.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.19_Rostliny_v_lete.
ZVÍŘATA V ZIMĚ Některé živočichy můžeme vidět ve volné přírodě i v zimě. Tito živočichové si dokážou udržet stálou tělní teplotu, i když je venku zima.
Materiál je určen pro výklad učiva prvouky ve 3. ročníku
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Mapky přirozených ekosystémů z naší přírody
Podmínky života na Zemi
Transkript prezentace:

POHYB: Antonín touška 4.b

POHYB ŽIVOČICHŮ A ROSTLIN Pohyb je proces, při kterém se snažíme zajistit nejlepší podmínky pro život  zajistit si potravu, světlo, najít si partnera, bránit se před nebezpečím, Živočichové a rostliny se pohybují od milimetrů až po stovky kilometrů

POHYB ROSTLIN Celé rostliny se pohybovat nemůžou, ale jejich jednotlivé části ano Př: slunečnice otáčejí své květy ke slunci, tulipány na noc květy zavírají Při suchu některé rostliny sklopí listy, aby omezily odpařování vody Rostliny se snaží dostat svá semena co nejdále pomocí větru, živočichů nebo vystřelováním Některé rostliny, původně okrasné se v současné době samovolně šíří naší přírodou a vytlačují ostatní rostliny z míst jejich původního výskytu říkáme jim invazivní rostliny

POHYB ŽIVOČICHŮ Pohybují se ve vodě, na souši a ve vzduchu Dokáží chodit, běhat, skákat, plazit se, hrabat a létat Nejrychlejší suchozemský živočich je gepard, běží až 100km/h Nejrychlejší pták je sokol stěhovavý, dokáže letět až 300km/h Nejrychlejší nelétavý pták je pštros, běží až 80 km/h Nejrychlejší ryba je plachetník, plave až 109 km/h Nejrychlejší brouk je Potemník, uběhne až 1 m/s

ZÁPIS Rostlina se může pohybovat jen jednotlivými částmi Rostliny se snaží co nejvíce rozšiřovat (semena cestují vzduchem nebo pomocí zvířat) Živočichové se pohybují rozličnými způsoby, které odpovídají prostředí, ve kterém žijí