Metropolitní sítě měst a obcí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Komplexní řešení metropolitních sítí
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Evropské fondy a Česká republika v období 2007–2013: náš pohled Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Praha,
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Programové období Benefit Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Datum:
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Optimalizace nákladů na vybavení firmy v oblasti informačních a komunikačních technologií Petr Očko Seminář Hospodářské komory ČR Hradec Králové, 26. února.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
VŠFS Kombinované studium Letní semestr 2011 Most.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
O kolik přijdeme, pane Nečasi? Aktuální čerpání peněz z fondů EU Praha,
Informatizace společnosti Mgr. Radko Martínek ministr.
Vypracovaly: Nevrtalová Michaela Šlechtová Nikola Uhllířová Jana
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
ministryně pro místní rozvoj
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Integrovaný regionální operační program
Michal Kubáň Martin Nečaský Tomáš Pecha 31. března 2017
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Michal Šperling - EUREDIS
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Metropolitní sítě měst a obcí Ing. Ivo Solnický 2.4.2007

Vegacom: tradice a znalost prostředí Založena: 1925 Obrat skupiny: 2,25 mld. Kč Počet zaměstnanců: 550 Působnost: Česká republika Slovensko Rusko

Metropolitní a regionální sítě Ale proč je vlastně budujeme?

Co očekává občan od místní samosprávy Zajištění pořádku, ochrany zdraví a majetku Efektivní správu Informace

Co přináší metropolitní sítě starostům Pokrytí požadavků občanů Jistotu dobrého rozhodnutí Úsporu provozních nákladů Nízké investiční náklady při využití dotací z fondů EU

Bezpečnost a Informace Městský kamerový a dohledový systém (MKDS) Varovný a informační systém obyvatelstva (VISO) Informační kiosky

Městský kamerový a dohledový systém Prevence kriminality a vandalismu Ochrana veřejného pořádku Koordinace činnosti složek IZS Možnost okamžité reakce Vyšší úspěšnost v důkazním řízení

Varovný a informační systém obyvatelstva Systém vhodný pro města, obce i regiony Hlášení krizových stavů i běžných informací Monitorovací čidla Možnost postupného rozšiřování a doplňování Propojení na JSVV (schváleno GŘ HZS) Zálohování na všech úrovních (72 hodin) Propojení s MKDS, pultem centrální ochrany, GIS, systémem krizových plánů

Příklad: Strakonice.net Propojení budov MÚ a městské policie Připojení dalších lokalit Technické služby Školy, školky Knihovna, muzeum, kino Domoc důchodců Informační kiosky, web-kamery, veřejný přístup k Internetu Centrální dohled a správa Vysoký stupeň zabezpečení

Přínosy Jednoduchý přístup všech uživatelů k potřebným agendám a aplikacím odkudkoliv (i přes Internet) Jediné místo připojení k Internetu, možnost snadné kontroly uživatelů, silnější pozice ve výběrových řízeních na poskytovatele připojení Zvýšenou bezpečnost proti útokům z Internetu i uvnitř sítě (viry, SPAM, hackeři) Podpora turistického ruchu Dostupnost informací z Internetu i pro občany bez připojení na Internet Jednodušší a efektivnější rozšiřování existujících systémů (dohledové kamery, ...)

Reference Praha Plzeň Ústí nad Labem Zlín Chrudim Kolín Sušice Doksy a dalších zhruba 150 obcí Brno České Budějovice Kralupy Mladá Boleslav Milevsko Sedlčany Tišice Vodňany Blatná

Komplexní poradenství pro čerpání dotací z fondů EU Mgr. Marie Buňatová 2.4.2007

STRUKTURÁLNÍ FONDY EU 2007 - 2013 Česká republika má pro období 2007 – 2013 z evropských fondů k dispozici 26,69 miliard EUR (tj. přibližně 747,3 miliard CZK) Tyto prostředky budou v ČR čerpány ze Strukturálních fondů a Fondu soudržnosti prostřednictvím 24 operačních programů

Příležitosti pro Vaše obce a města Regionální operační programy - 130,45 miliard CZK Integrovaný operační program - 43,48 miliard CZK OP Životní prostředí – 137,7 miliard CZK OP Podnikání a inovace – 85,15 miliard CZK OP Doprava – 161,25 miliard CZK

Jak realizovat metropolitní sítě z dotací EU? Realizaci metropolitní sítě ve Vaší obci nebo městě podporuje Regionální operační program, neboť metropolitní sítě Vám umožní: Snadný přístup občanů k informacím prostřednictvím intranetu a informačních kiosků Rychlou komunikaci mezi jednotlivými městskými odbory Připojit na internet Vaši knihovnu, školy, muzeum, galerii Moderním způsobem propagovat Vaše město, nabízené služby a rozvíjet tak cestovní ruch

Regionální operační programy Správci dotací: MMR - Kraje – Regionální rady pro NUTS II 7 regionů soudržnosti NUTS II: Jihozápad, Jihovýchod, Severozápad, Severovýchod, Střední Čechy, Střední Morava, Moravskoslezsko Žadatelé: obce a města, kraje, podnikatelé, fyzické osoby, NGO

Jak získat dotace EU na varovný a informační systém obyvatelstva? Implementace IS/ICT se jako klíčová priorita objevuje napříč všemi operačními programy Zavedení informačních systémů do místní a regionální veřejné správy podporuje Integrovaný operační program Implementaci varovných informačních systémů předpovědní povodňové služby nebo znečištění ovzduší podporuje Operační program Životní prostředí

Integrovaný operační program Správce dotace: Ministerstvo pro místní rozvoj Priorita: Zpřístupnění moderních informačních technologií všem při soustředění se na investice do infrastruktury veřejných informačních služeb 1. Modernizace veřejné správy 1.1 Rozvoj informační společnosti pro veřejnou správu 1.2 Zavádění ICT v územní veřejné správě

Jak na dotace? Cesta od Vašeho nápadu k úspěšné realizaci projektu za peníze z evropských fondů může být velmi dlouhá Svůj čas můžete ušetřit, když přenecháte starosti s přípravou projektu a jeho administrací zkušenému týmu odborných konzultantů Ve spolupráci s naším týmem se budete moci plně věnovat vlastní realizaci projektu, ostatní náležitosti za Vás vyřešíme a pohlídáme my

Otevřete si cestu k evropským dotacím Pomůžeme Vám: Přesně formulovat Váš projektový záměr Nalézt vhodný operační program Připravit kompletní projektovou dokumentaci Zpracovat žádost o dotaci se všemi náležitostmi Konzultovat průběžnou realizaci projektu Provést závěrečnou evaluaci projektu

Vegacom – partner pro samosprávu Našim cílem je úspěšná realizace Vašeho projektu Pro Vaši obec zajistíme v oblasti IS/ITC tyto komplexní služby: Odbornou pomoc při získání dotací z fondů EU Projektové poradenství Přípravu dokumentace Systémovou integrace Realizaci projektu Servis

Dotazy a diskuze ?

Děkujeme za pozornost Ing. Ivo Solnický Mgr. Marie Buňatová Vegacom a.s. Šenovská 30/434, 182 03 Praha 8 Tel: 266 005 021, 266 005 314 Mobil: 606 648 103, 603 855 661 E-mail: solnicky@vegacom.cz, bunatova@vegacom.cz www.vegacom.cz