Schůzka komise 12.6.2008 Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze EVSKP-MS Práva, licence, přístup … Jan Mach Vysoká škola ekonomická.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky Univerzity Karlovy v Praze
Advertisements

Iva Horová: K problému popisu netextových VŠKP Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2008 Netextové práce a standard MS-EVSKP k problému.
Metadatový standard EVSKP-MS verze 1
VŠKP na University College of Borås Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2008 Brno, 7. října 2008 Lucie Vyčítalová (Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice)
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
Pracovní setkání ASEP • Ukládání plných textů do ASEP ( příprava na hodnocení) ASEP jako repozitář, ASEP jako archiv • Citace a recenze v ASEP.
Iva Horová: Netextové práce : první zkušenosti Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Netextové práce první zkušenosti.
INFOS 2009 Věra Jurmanová Volemanová FF MU Brno
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP Olomouc, SDRUK, IT Zpřístupňování eVŠKP současný stav a záměry.
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Olomouc CPVŠK Zpráva o činnosti za rok 2006 Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování.
1/11 VŠB-TUO Ostrava AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU (budování repozitáře pro VŠKP) 1.Výchozí situace na AMU 2.Úpravy Dspace 3.Vazby.
Národní systémy na odhalování plagiátů Jitka Brandejsová, Masarykova univerzita, Fakulta informatiky Plagiátorství na vysokých školách, APUA, Brno,
Bibiotheca academica Ostrava Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Co nového v e-theses aneb Trendy ve zpřístupňování.
CC licence v praktickém využití Tento dokument podléhá licenci Creative Commons Lukáš Gruber Prezentace.
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
E-VŠKP v roce 2006 na Přírodovědecké fakultě UK v Praze Na PřF UK se řeší problematika e-VŠKP v rámci rozvojového projektu UK na rok 2006 „Archivace a.
Projekt „Příprava národního registru vysokoškolských kvalifikačních prací“ Persistentní identifikátory v databázích eVŠKP Stručné shrnutí Petr Novák, Státní.
Bc. Vladimíra Kováříková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava 1. setkání českých uživatelů systému 24. dubna 2008 DSpace na VŠB-TU Ostrava.
Open Access Week 24. – 30. října 2011 ciks.vse.cz/oa Open Access: podporujeme citační ohlasy 24. – 30. října 2011 Mezinárodní akce na.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Pravidla publicity projektu
Citace, citování Plagiátorství
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2008, Brno Ing. Jan Mach, CIKS Vysoká škola ekonomická v Praze Přenos VŠKP pomocí protokolu OAI-PMH.
Praha Jan Mach Vysoká škola ekonomická v Praze Příprava Národního registru VŠKP a Národního úložiště šedé literatury Ing. Jan Mach
8. prosinec 2009, PrahaSeminář ASEP Spolupráce Národního úložiště šedé literatury (NUŠL) a ústavů AV ČR Iveta Fürstová
SLDK Zvolen, 12. září 2007 Boj s plagiáty Milan Šorm
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
Zpřístupnění plných textů vědeckých publikací v prostředí systému Medvik Helena Bouzková, Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Eva Lesenková, Ondřej Horsák, Adéla.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Studijní IS a publikační činnost Jitka Brandejsová 8. října 2014 Fakulta informatiky Masarykovy univerzity.
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
Protokoly a adresy na internetu
Schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze EVSKP-MS Jednoduchý přechod na verzi 1.0 Jan Mach Vysoká škola.
Schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze EVSKP-MS Přenos dat Jan Mach Vysoká škola ekonomická.
1 Dspace na AMU – Ostrava 2012 AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU Jakub Ivanov PhDr. Iva Horová.
Jednotná informační brána Cyklus školení Elektronické informační zdroje a databáze Národní knihovna ČR , , , ,
Základní registry ve veřejné správě
2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
Workflow zpracování a zpřístupnění eVŠKP Jan Mach
Datovýsklad Datový sklad V budoucích službách státního archivu.
TŘI ROKY DIGITÁLNÍHO UNIVERZITNÍHO REPOZITÁŘE UNIVERZITY KARLOVY Eliška Pavlásková, Andrea Fojtu Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě.
Internet.
Archiv českého webu Petr Žabička, Moravská zemská knihovna a Masarykova Univerzita v Brně Ludmila Celbová, Národní knihovna ČR.
Digitální knihovna UPa možnosti dalšího rozvoje na vlně trendů open access 3. setkání českých uživatelů systému DSpace VŠB-TUO Ostrava, 19. květen 2010.
VŠKP na Ostravské univerzitě Šárka Kostecká Brno,
ESTUP – Elektronické studentské práce na VŠE, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven eSTUP elektronické studentské práce.
Digitalizace a zpřístupňování dokumentů na AMU Iva Horová: Digitalizované primární dokumenty zpřístupněné prostřednictvím prvků informačního systému školy.
Projekt „Příprava národního registru vysokoškolských kvalifikačních prací“, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven Projekt.
Tvorba metainformačního systému pro prostorová data s využitím Internetových technologií Zpracovatel: Tomáš Duchoslav Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková.
Digitální autoarchiv Národní lékařské knihovny Mgr. Lenka Maixnerová Národní lékařská knihovna.
EVŠKP na OU cesta integrace 10. Listopad, 2005 Jiří Šimonek a Robert Bohoněk Centrum Informačních Technologií Ostravská univerzita.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
CPVŠK 2005, , Praha Suchdol Návrh národního souboru metadat pro popis e-VŠKP Specifikace metadat Eva BRATKOVÁ, ÚISK FF UK v Praze
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
Internet – pojmy, služby
Svět e-zdrojů na FSV UK Mgr. Daniela Uhrová
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
Možnosti spolupráce: e-VŠKP v rámci systému šedé literatury
Základní pojmy při používání Internetu
Souborové systémy 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Transkript prezentace:

schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze EVSKP-MS Práva, licence, přístup … Jan Mach Vysoká škola ekonomická

schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Použité prvky dc:identifier dc:rights evskp:contact evskp:transfer dcterms:available

schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze dc:identifier - Identifikátor VŠKP jednoznačný identifikátor práce (resp. záznamu – jedna práce má jeden záznam) odkaz na metadatový záznam, vstup k dalším záznamům

schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze dc:identifier - Identifikátor VŠKP 1. trvalá URL adresa identifikátor Handle (hdl) mapovaný do

schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze dc:rights - Práva k využívání VŠKP Textová informace o právech k využívání VŠKP. Specifikují se podmínky, na základě kterých může být práce distribuována, reprodukována atd.; stanovit lze i dobu, po kterou dané podmínky platí a kontakt na osoby, které se o práva starají. Obsahem prvku může být volný text nebo URI adresa na WWW stránky s popisem práv. Obsahem prvku může být přepis licenční smlouvy. Strojově čitelná přístupová práva k jednotlivým souborům jsou řešena v rámci prvku evskp:transfer.

schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze evskp:contact – Identifikátor poskytovatele metadat Identifikátor RID poskytovatele metadat se uvádí v kvalifikátoru contactID ve tvaru předepsaném celostátní matrikou studentů (databáze REGPRO), příp. Ústavem pro informace ve vzdělávání. Identifikuje školu jako celek, fakultu nebo jiné pracoviště školy, na kterém student získal titul. Jméno poskytovatele se uvádí nepovinně jako textový obsah tohoto prvku.

schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze evskp:contact – Identifikátor poskytovatele metadat 1. Identifikátor poskytovatele metadat – fakulty 2. Identifikátor poskytovatele metadat – fakulty – se slovním popisem Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky

schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze

schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze dc:rights - Práva k využívání VŠKP 1. Práva k využívání VŠKP jako volný text Text VŠKP může být volně využíván prostřednictvím Internetu podle licence Creative Commons BY SA. 2. Práva k využívání VŠKP popsána na uvedené URL magisterske-prace/licencni-smlouva-ve-formatu- pdf-1

schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze evskp:transfer – přenos souborů Identifikátor odkazující na soubor tvořící VŠKP nebo archiv ZIP se soubory obsahujícími VŠKP accessRights="[domain|restrictedAccess|public|shibb oleth|eduroam]" Informace o přístupu k souboru: domain=soubor je přístupný pro vyhrazené IP adresy, restrictedAccess=soubor není veřejně přístupný, public=soubor je veřejně přístupný bez omezení, shibboleth=soubor je přístupný pouze po autorizaci protokolem shibboleth, eduroam=soubor je přístupný pouze po autorizaci protokolem eduroam

schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze dcterms:available - Zpřístupnění souborů VŠKP Datum nebo interval, ve kterém mohou být soubory VŠKP zpřístupněny veřejnosti. Pokud je aktuální datum nižší než datum uvedené v tomto prvku nebo pokud aktuální datum není v intervalu uvedeném v tomto prvku, nesmí registr zpřístupnit plné texty ani v případě, že je má k dispozici. Zpřístupnění souborů VŠKP v primárním (lokálním) registru se může řídit zvláštními pravidly, pro tento registr se toto omezení nevztahuje.

schůzka komise Brno Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze dcterms:available - Zpřístupnění souborů VŠKP 1. Zpřístupnění povoleno od daného data Zpřístupnění povoleno v daném intervalu /