Řád informatiky Markéta Gajdošová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečnost a hygiena práce v počítačové učebně
Advertisements

Hygiena, ergonomie a pravidla bezpečnosti práce s PC
1) Žáci vstupují do učebny na pokyn učitele. 2) Jednotliví žáci pracují na vyhrazeném místě.
Informační a komunikační technologie 5. – 9. ročník
Operační systém MS Windows xp
Obecně o operačních systémech
PEVNÝ DISK POČÍTAČE.
Hard Disk Drive & jeho alternativy
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: září 2011,
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.11 Téma: Windows Číslo projektu:
ZŠ Prokopa Diviše a MŠ, Znojmo – Přímětice 569 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE Složky – vytvoření, přejmenování, mazání 5. třída Mgr. Mario Zelený.
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – BOZP A PO (VSTUPNÍ INFORMATIVNÍ SDĚLENÍ)
INFORMATIKA 9 Zálohování dat III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Vzdělávací materiál / DUMVY_32_INOVACE_02B5 Správa pamětí AutorIng. Petr Haman Období vytvořeníčerven 2013 Ročník / věková kategorie2. ročník Vyučovací.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.20 Téma: Kufr – základní.
Základní škola Komenského 1326 je škola pro žáky mentálním postižením a s pohybovým Základní škola Komenského 1326 je škola pro žáky mentálním postižením.
Základní pojmy V informatice.
Obor informační technologie
VY_32_ INOVACE_57_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_BEZPEČNOST PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva.
Základy práce s počítačem
CHEMICKÉ POKUSY V LABORATOŘI
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Anotace Žák se orientuje v záznamových médií (zařízení) Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže rozdělit záznamová média Speciální vzdělávací.
Markéta Štíbrová Ondřej Vaníček Veronika Kamenická
JAK UČIT OCHRANU POČÍTAČE Vypracoval: Martin Rais P03466 Předmět:KVD/DIDI2 Studijní program: MT - VT - ZŠ Akademický rok: 2006/2007 Datum:
Poučení o bezpečnosti v učebně výpočetní techniky
SOFTWARE, USPOŘÁDÁNÍ DAT V POČÍTAČI I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová Materiál zpracován v rámci projektu.
VY_32_INOVACE_01_Bezpečnost v počítačové učebně Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu:
Zásady přihlašování do sítě Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Miroslav.
ZDRAVĚ A BEZPEČNĚ S počítačem patrně strávíš velkou část života. Proto je třeba se u něj umět správně a bezpečně chovat. Je důležité vědět, jak chránit.
Základní pojmy a části počítače Data (informace) se v počítači ukládají v pojmenovaných celcích, které se nazývají soubory. Soubory jsou dvou druhů: Programy.
Optická média.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší školeNázev: Práce ve školní síti Autor: Jaroslav Kvapil.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_389_Počítačové sítě AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Pevný disk (HDD - Hard Disk Drive)
Mgr. Milan Šimek. Počítačová síť je skupina počítačů spojených dohromady umožňující více uživatelům přistupovat k jedněm zdrojům, sdílet a využívat tatáž.
Veškerá data v počítači jsou uložena jako soubory.
Informatika a výpočetní technika
Informatika Soubory a složky
Bezpečnost práce na počítači
Diskový oddíl. Diskové oddíly (partition) slouží k rozdělení fyzického disku na logické oddíly, se kterými je možné nezávisle manipulovat jeden disk se.
Informatika – Internet a počítačové hry Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření březen 2012 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Informatika Seznámení s provozním řádem Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření září 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Název školyStřední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Zdeněk Šebestík AnotacePrezentace slouží k seznámení se strukturou.
Počítačová bezpečnostPočítačová bezpečnost -je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených.
Elektronická učebnice - II
PRÁCE NA PLOŠE PC VY_32_INOVACE_08
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Software počítače 2 - opakování
ŘÁD POČÍTAČOVÉ UČEBNY VY_32_INOVACE_01
Třídní schůzka 3.A
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
SOUBOR Souborový systém (anglicky file system) je v informatice označení pro způsob organizace dat ve formě souborů (a většinou i adresářů) tak, aby k.
Režim počítačové učebny
Paměť počítače.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Organizační pokyny: Odjezd ve sobotu v 7:45 od školy (u bazénu)
Předmět: Informatika Ročník: VI. Tematický celek: Zásady práce s PC
INFORMATIKA – záznamová media
WORD Písmo – vzhled, velikost, typ
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Souborové systémy 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Transkript prezentace:

Řád informatiky Markéta Gajdošová

Základní pravidla Scházíme se v školním koridoru. U počítače se nejí a nepije. Po učebně se nejezdí po židlích. V učebně se neřve.

…všechny pravidla dohromady… 1. Do učebny vstupují žáci v doprovodu vyučujícího. 2. Řídí se pokyny přítomného učitele. 3. Pracují na svém vyhrazeném místě. 4. Zapínají přístroje a manipulují s nimi jen dle pokynů učitele. 5. Při jakémkoli problému informují přítomného učitele. 6. Je zakázáno používat vlastní diskety, CD disky, přemisťovat počítače, jakákoliv manipulace s vnitřkem počítače. 7. U počítačů je zakázáno svačit, žvýkat i pít. 8. Veškerá data si žáci ukládají do svého datového adresáře, nesmí zasahovat do cizích souborů a adresářů. 9. Při práci s internetem dodržují pokyny vyučujícího. 10. Úmyslně poškozené zařízení bude projednáno s rodiči a požadována náhrada škody. 11. Všichni žáci se řídí školním řádem.