Celer http://www.mojemedunka.cz/clanek.aspx/medunka-informuje/upload/fotogalerie/celer.jpg.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Léčivé rostliny Znáš léčivé rostliny a jejich účinky?
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“
Mgr. Adéla Kostrounová Mgr. Marcela Rychlá
Masáže Liberec Svlečená 12 Liberec Tel:
Nově pěstované rostliny a jejich využití
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: ING. EVA ŠÍDOVÁ Název: VY_32_INOVACE_630_PREVENCE ONEMOCNĚNÍ DÝCHACÍ SOUSTAVY Téma:DOPAD.
Pokrmy z těstovin.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
15 DŮVODŮ, PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO!
PaedDr.Pavla Kelnarová ZŠ Valašská Bystřice
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Moje Vánoční kuchařka Jako 1.je nezapomenutelný kapřík Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň.
Ingredience: Recept :.  1 cuketa  Zakysaná smetana  Sůl  Pepř  Barevný pepř  Koření které vám chutná  Vodu na vaření  Chleba nebo  celozrnou.
Zelinářské zahrady.
Léčivé rostliny I..
Brokolice Brokolice je jednou z odrůd květáku ale na rozdíl od květáku, který má bílé růžice květenství, má brokolice růžici zelenou nebo fialovou.Je to.
Výukový materiál: VY_32_INOVACE_Druhy vod Název projektu: Šablony Špičák Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Autor VM: Mgr. Šárka Bártová.
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Bramboráky.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Kořen autor: David Hainall.
VITAMÍNY A MINERÁLY.
Celer.
[1] Léčiva.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO Čerstvě naražený ležák není jen chutný,ale i zdravý. Pivo obsahuje fůru vitamínů (hlavně skupiny b) a kopu minerálů.
Henna?. Co je henna? je keřík do výšky 2m (Lawsoniainermis) s malými, zelenými, vonnými lístky Lawsonia Inermis, Lawsonia Alba a Lawsonia Spinoza – známé.
Léčivé rostliny II..
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Polotovary. Polotovary jsou výrobky, které musíme ještě před konzumací určitým způsobem připravit, dohotovit. Jejich použitím se vyhneme některým činnostem,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Salát Coleslaw Chutná Vám salát coleslaw z KFC?? Ingredience : 1 menší hlávka bílého zelí 1 větší mrkev 1 cibule 1/4 malého celeru 200 g majonézy.
Štědrovečerní večeře.
Lasaně zapečené se zeleninou
Okurkovy salát Obrázek:.
Zelenina – hádanky Číslo v digitálním archivu školy
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Koření.
TROJLÍSTEK DOKTORA KUČERY
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Lenka Němcová Název: VY_32_INOVACE_15_EKO8 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Léčivé rostliny.
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
KOŘENOVÁ ZELENINA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kořenová, zelenina, mrkev, petržel, celer, červená řepa,
POCHUTINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: pochutiny, charakteristika, dělení, koření Autor:
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
Význam zeleniny ve výživě  Zelenina je soubor různých rostlin a jejich částí, které se zasyrova nebo vhodně upravené významně uplatňují ve výživě lidského.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Recept – těstovinový salát VY_32_INOVACE_2C_18 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická.
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo: CZ.1.07/1.1.26/
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Název projektu: Moderní škola
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
DUM - Digitální Učební Materiál
Živina Funkce (dle schválených tvrzení) Významný zdroj Vitamin A
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Jednoduché pomazánky na večer- salámová
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Zelenina Radka Smetanová VY_32_INOVACE_zelenina_01
Zelinářské zahrady.
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO
BRAMBORÁK Tradiční český recept
BOTANIKA: dvouděložné rostliny
Mouky. Mouka pšeni č ná -Obsahuje LEPEK -Nejpoužívanější mouka -Je ochuzena o vlákninu, minerální látky a vitamíny -Vyrábí se z vnitřní části obilky Typy.
Transkript prezentace:

Celer http://www.mojemedunka.cz/clanek.aspx/medunka-informuje/upload/fotogalerie/celer.jpg

Celer-historie Již ve starém Egyptě byl celer používán jako koření, ale především jako přírodní afrodiziakum. Můžeme se setkat s různými druhy celeru. Jsou to především celer řapíkatý, z kterého se používá nadzemní část rostliny a celer listový a hlíznatý, u kterých můžeme zpracovávat jak listy, tak podzemní část, tzv. bulvu. http://www.fiftyfifty.cz/Celer-neni-jen-prirodni-afrodiziakum-2239160.php

Celer-recepty Celerová remuláda 1 středně velký celer 3 lžíce oleje 1 lžíce vinného octa pepř sůl na špičku nože cukr 2 lžíce hořčice (druh zvolte podle chuti, můžete experimentovat) Syrový celer oloupeme a nakrájíme na nudličky tenké jako sirky. Přidáme ostatní ingredience, promícháme a remuláda je hotová. Lepší je jíst ji až druhý den, celer hezky změkne. Pokud chcete, můžete přidat i majonézu na zjemnění. Pozor! Celer do remulády nestrouhejte. Je to sice lákavé, jednodušší, ale chuť je pak docela jiná. Celerový salát s mrkví 2 bulvy celeru 4 velké mrkve šťáva z citronu 1 lžíce olivového oleje mořská sůl Zeleninu nastrouháme, pokapeme citrónovou šťávou, mírně osolíme a omastíme olejem. http://www.behej.com/clanek/1102-kucharka-celer-zelenina-koreni-ocistny-lek

Celer-léčivé účinky povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje zažívání ostraňuje zácpu ničí bakterie působí detoxikačně na celý organismus působí proti horečkám rychle hojí vředy posiluje mozek a nervovou soustavu pomáhá rozpouštět vápníkové nánosy v ledvinách, kloubech a cévách rozpouští hleny při rýmě snižuje krevní tlak pomáhá v léčbě dny, revmatismu a artritidy prospívá vlasům a pokožce zvyšuje potenci má protirakovinné účinky působí proti alergickým projevům a vyrážkám působí proti překyselení organismu je vhodný pro diabetiky http://www.mineralfit.cz/domaci-lekar-clanek/celer-zbavuje-telo-jedu-551

http://img.blesk.cz/img/1/full/270944_celer-zelenina.jpg

Celer je kupodivu k jídlu Panáček-http://files.studio-dream.webnode.cz/200000017-e2f0fe3eae/Panacek.jpg Celer-http://mybigwalk.files.wordpress.com/2010/04/celery.gif