Diplomový seminář I.  Téma: Měření výkonnosti podnikové logistiky  Téma anglicky: Performance measurement of logistics in a company  Vedoucí: Ing.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CRM a konkurenceschopnost vybraných firem Jan Němeček Univerzita Hradec Králové.
Advertisements

Jednatel Cargologix, s.r.o.
M A N A G E M E N T 3 Akad. rok 2009/2010, Letní semestr
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Balance Score Card (BSC) v řízení dodavatelských systémů
Průzkum stavu projektového řízení v organizacích a státní správě Odpovědný řešitel Doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D. Katedra informatiky EF TUL.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování, audit Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
LOGISTICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Činnosti ve výrobním.
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Průvodce odbornou praxí na VŠPJ Obor Finance a řízení Květen
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
VÝZNAM ZÁSOB v logistických řetězcích
Dodatek k prezentaci Logistické systémy vývoj, charakteristika a použití Lenka Stiessová Pavla Muhlbachová Jana Jurková Sanjin Hasić Jiří Ullmann.
1 Kriteria hodnocení simulace – Balanced Scorecard (BSC) Toto metoda může být s úspěchem využita i pro stanovování cílů konkrétních projektů. Detailně.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Marketingový výzkum – zjišťování informací Vypracoval : Ing. Adéla Hrabcová Projekt Anglicky v odborných.
Komplexní produktivní údržba (TPM)
(13. duben 1948 – 3. září 2008). Jeden z nejvlivnějších světových autorů v oboru podnikového managementu a průkopník významných manažerských inovací 2.
Zám ě r diplomové práce Aplikace metody benchmarkingu v podnikovém prostředí Petr Ondrejka.
Moderní metody hodnocení výkonnosti podniku − Benchmarking
Projekt diplomové práce
BUDOVÁNÍ SYSTÉMŮ MANAGEMENTU
Úkol, cíle a základní pojmy logistiky Kapitola 2: Úkol logistiky, Cíle logistiky, Základní pojmy logistiky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých.
Projekt diplomové práce.  Vedoucí práce:  prof. Ing. Ladislav Blažek, CSc.  Autor práce  Jakub Zatloukal (UČO )
Logistika průmyslového podniku Oblasti, vazby a rozhraní
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
Logistika. Osnova výkladu  Čím se logistika zabývá?  Co logistika řeší?  Organizace skladového hospodářství  Řízení zásob  Náklady na zásobování.
Návrh opatření ke zlepšení pozice firmy na trhu. Cíl práce stanovit postavení firmy IMPRESS Znojmo, a.s. na trhu zjistit postavení plechovky mezi ostatními.
Distribuční logistika Zpracoval Ing. Jan Weiser. Obsah výkladu  Definice distribuční logistiky  Základní činnosti, které se realizují při distribuci.
PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
DISTRIBUČNÍ LOGISTIKA  Z hlediska výrobního podniku představuje spojovací článek mezi výrobou a zákazníkem,  Zahrnuje veškeré skladové a dopravní pohyby.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 8: Finanční řízení MSP.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický OPTIMALIZACE PROCESŮ VÝROBY NÁBYTKU VE SPOLEČNOSTI ARBYD CZ S.R.O. Obhajoba diplomové.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Komunikační chyby vedoucích pracovníků ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Alena Strakošová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Iveta Kmecová, Ph.D.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Optimalizace strategických činností nákupu v mezinárodní společnosti.
Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Charakteristika a význam obchodního provozu, činitelé OP.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Informační systém pro správu a vyřizování objednávek
Řízení zásob ve výrobním podniku
Vysoká škole technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Zásobování a účtování zásob ve vybraném podniku
Autor bakalářské práce: Dominika Ješová
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Logistické procesy ve firmě AGRIO MZS s. r. o
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Povolání logistický manažer
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
České Budějovice, červen 2016
Racionalizace logistických procesů ve vybrané společnosti
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Autor: Bc. Michaela Kolářová Vedoucí: doc. Ing. Rudolf Kampf, Ph.D.
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU ZÁKLADNÍ POŽADAVKY A DOPORUČENÍ
OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE FIRMĚ BAUER TECHNICS a.s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb
Řízení zásob ve výrobním podniku
Transkript prezentace:

Diplomový seminář I

 Téma: Měření výkonnosti podnikové logistiky  Téma anglicky: Performance measurement of logistics in a company  Vedoucí: Ing. Radoslav Škapa, Ph.D.  Autor: Bc. Vendula Kneslová

 Podnik: Rudolf Jelínek a.s.  Právní forma: akciová společnost  Sídlo: Razov 472, Vizovice  Počet zaměstnanců: 100  Společnost je součástí holdingu, je ovládanou osobou  Ovládající osoba R.JELINEK GROUP SE drží akcie, jejichž jmenovitá hodnota tvoří 91,48% základního kapitálu ovládané osoby

 Historie společnosti je dlouhá, založena byla v roce 1984 a největší přínos v minulosti zaznamenala pod vedením Rudolfa Jelínka od roku 1926 do 2. světové války  Společnost se dnes zabývá především výrobou ovocných destilátů, v tomto oboru patří k předním výrobcům v Evropě  Sortiment společnosti dále tvoří kosher destiláty (výroba dle židovských tradic), lihoviny, likéry, whisky, brandy, vodky  Společnost dodává své výrobky do tuzemska a dalších 29 exportních trhů

 Nalezení a navržení optimálního uspořádání operací v odbytovém skladu společnosti Rudolf Jelínek a.s.  Zjistit, zda je udržováno optimální množství zásob na skladě, zda neexistují produkty, které na skladě dlouho leží nebo naopak chybí a tím není podnik schopný vykrývat objednávky  Prozkoumání stávající situace v logistice podniku, konkrétně, zda jednotlivé operace a rozmístění pracovníků jsou vůči sobě optimální  Vše tak, aby funkce odbytového skaldu správně probíhaly a podporovaly tak cíle společnosti. Cíle jako dobré vztahy s odběrateli, kvalitou dodaného zboží, včasným zpracováním objednávek

 Externí benchmarking – porovnání s ostatními podniky  Aplikace systému ukazatelů logistiky – dle Schulte C., Logistika  Počítačová podpora controllingu – využívá se systému v podniku, přímo zaměřenému – využití firemního systému Ventus pro získání dat  Využití ABC analýzy  Využití dynamických modelů teorie zásob – především produkční model, dále pak modely optimalizace pojistné zásoby

 Zvolenou metodou bude i empirické šetření, díky kterému zjistím současný stav v odbytu podniku  Ověření, zda je v podniku využíván logistický controlling – jeho zlepšení či úplné zavedení do podnikového systému  Tvorba dotazníků – pro zákazníky (zjištění spokojenosti dodávek apod.) a pro zaměstnance ( kde vidí sami nedostatky)

 Cílem je ověření návaznosti jednotlivých operací zvolených pracovníků, zda jsou na sobě plynule navazují, nebo vznikají proluky, či se překrývají  nejsilnější hypotézou je tvrzení, že zde vznikají proluky v zásobách výrobků, které je nutné odstranit optimalizací logistického systému  Objektem šetření budou pracovníci skladu odbytu a logistické operace, jejich návaznost a rychlost  Techniky šetření jsou popsány v terénní fázi

 Pro tuto část se detailně seznámím s činností útvaru, popisem náplně práce pracovníků, kterých se má analýza týká – půjde především o skladníky a expedienty  Dále se seznámím se všemi operacemi, které jsou na těchto pozicích vykonávány a jak jsou na sobě závislé, jak plynule na sebe v tuto chvíli navazují  Samozřejmostí je popis technického vybavení a organizačního uspořádání samotného skladu, jaké nástroje mají pracovníci k dispozici k vykonávání svých funkcí

 Také je nutné zjistit jak dalece je závislá činnost odbytového skladu na kooperaci s výrobním útvarem  Jak je schopná výroba reagovat na požadavky odbytového skladu, zda nevznikají proluky v expedici a pracovních operacích pracovníků odbytu také díky nedodávání produktů z výroby, dále čím jsou tyto případné proluky způsobeny – špatná interní komunikace, nevhodně zvolený výrobní harmonogram vůči poptávce a potřeb odbytu

 Po zjištění délky a návaznosti operací je zanesu do Ganttova diagramu, pak bude lépe viditelné, které části je nutné lépe zorganizovat a jak rozmísit pracovníky v odbytovém skladu  Dnes jsou i vytvářeny přímo programy umožňující sledovat vedoucím pracovníkům, jak jsou jejich podřízení pracovně vytížení v průběhu pracovní doby. Jednou z nich je i firma Kvados, která má program MyWORK, díky němu je možné sledovat odvedenou práci  Díky aplikaci teoretických modelů zjistíme, jak si podniková logistika stojí  Mám předběžně domluvenou schůzku s jedním ze zaměstnanců této firmy, snad by mi mohl pomoc při kompletaci podobného výstupu

 Knihy mimo doporučenou literaturu k zadání DP:  Sixta, J., Žižka, M. Logistika.Computer Press,a.s., Brno ISBN  Pernica, P. Logistický management. GT&A, Praha ISBN  Bowersox, D.J., Closs, D.J., Cooper, M.B. Supply Chain Logistics Management. McGraw-Hill Companies,Inc. New York ISBN  Schulte C., Logistika. 1.vydání.Praha: Victoria Publishing, ISBN