Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference 28.8.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Tisková konference
Advertisements

Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Dobré jméno České republiky jako zajímavé turistické destinace nemůžeme tvořit jinak než-li společně.
Národní program podpory cestovního ruchu 2010 – 2013 Podprogram Cestovní ruch pro všechny 16. února 2010.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Tisková konference Čerpání financí z fondů EU , Kroky k zrychlení čerpání peněz z EU Povodně 2009 – aktuality Cestovní ruch.
Programové období Benefit Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Datum:
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Samostatné oddělení programu podpory venkova 20 let soutěže Vesnice roku a další regionální programy.
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Středočeský kraj.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Státní fond rozvoje bydlení Konference o sociálním / dostupném / bydlení Jednací sál Senátu Parlamentu ČR JUDr. Ing. Eva Helclová Programy a.
Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji
Země živitelka 2009 Seminář Podpora rozvoje venkova v ČR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Sociální bydlení z pohledu investiční podpory
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Povodně a finanční pomoc Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Soutěž Obec zdravotně postiženým Konference ISSS 2003 Jaromír Jech předseda Komise pro zdravotně postižené občany Předsednictva Svazu měst a obcí ČR
Ministerstvo pro místní rozvoj Představení hlavních priorit květen – říjen 2009 Tisková konference
1 Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2009 RNDr. Josef Postránecký.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Jak dál s daní z nemovitostí? Odbor legislativy majetkových daní a poplatků Alena Holmes.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
ASOCIACE HOTELŮ A RESTAURACÍ ČESKÉ REPUBLIKY Ing. Miroslav Procházka Předseda KS AHR ČR Zlínský kraj ASOCIACE HOTELŮ A RESTAURACÍ ČESKÉ REPUBLIKY Ing.
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Národní dotační programy
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
SOUTĚŽ VESNICE ROKU v Královéhradeckém kraji v roce Setkání orp
Národní programy 2017 odbor regionální politiky duben 2017
215. Žofínské fórum „Středočeský kraj a rozvoj cestovního ruchu“
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Transkript prezentace:

Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference

Povodně 2009 pomoc MMR ve výši 4,5 miliardy korun 3,6 miliardy korun – Obnova krajského a obecního majetku 477 milionů korun – podpora v oblasti bydlení 420 milionů korun – vyčleněné z rozpočtu SFRB Celkový objem finanční pomoci z MMR: 4,5 miliardy korun Některé z programů: - obnova krajského a veřejného majetku: 3,6 miliardy korun - povodňové domky (dotace pro obce až 1 milion korun) - příspěvek pro ty, jejichž dům byl kvůli povodni zdemolován: korun - zvýhodněné úvěry – pro novou výstavbu až korun - dotace pro vyplavenou domácnost korun

Povodně 2009 – aktuality korun proplaceno 427 domácnostem (12,8 milionu korun) Obnova krajského a veřejného majetku přijaty 2 žádosti - Mikulov (Olomoucký kraj) – 13 milionů korun - Ratibořice – 6 milionů korun Povodňové domky – předpoklad 30 žádostí (Kunín, Jeseník nad Odrou, Životice – MS kraj) 19 demoličních výměrů – úhrada nákladů ve výši 3,6 milionů Kč Info o možnostech čerpání dotací

Programy rozvoje venkova MMR 2009 Program podpory obnovy venkova 250 mil Kč. k dispozici pro standardní regionálních programů soutěž Vesnice roku – šance pro rozvoj venkova Nové programy: Podpora obnovy sakrálních staveb Podpora zapojení romské komunity

soutěž Vesnice roku Šance pro rozvoj obcí a venkova Vítězové krajských kol – dotace 1 milion korun Vítězové finálového kola – další dotace 1 mil., 900 a 800 tis. korun MMR vyhlašuje již 15. ročník Stoupající zájem (rok 2009 – 325 přihlášených obcí, soutěžících obcí Finále 12. září v Luhačovicích Zlaté stuhy všem vítězům krajských kol

Cestovní ruch: legislativní změny Seminář v poslanecké sněmovně o legislativních změnách pro CR (2.9.09) 7 priorit pro podporu a kvalitní rozvoj cest. ruchu v ČR - snížení sazby DPH pro služby cestovního ruchu - průvodcovská činnost - neoprávněné podnikání - vízová politika - vyjmutí turistických vozidel (souprav) nad 3,5 tuny z příslušné poplatkové - skupiny dálničních známek - sociální cestovní ruch – Cestovní ruch pro všechny - zřízení Podvýboru PSP pro cestovní ruch Národní program podpory rozvoje cestovního ruchu – znovuzavedení

Podpora regionálního cestovního ruchu Agentura Czech Tourism letos vyčlenila 5,5 mil. korun na marketingovou podporu reg.cest.ruchu Regionální prezentace v jednotlivých regionech Projekt „Ochutnejte Českou republiku“ spolupráce CzechTourismu, AHR (Asociace hotelů a restaurací) a AKC (Asociace kuchařů a cukrářů) Značka „Czech Specials“ Koncepce státní politiky cestovního ruchu v ČR na období 2007 – 2013 – usiluje o zlepšení postavení a zvýšení významu cestovního ruchu jako průmyslového odvětví

Novinky v turistických regionech - vznik regionu Východní Morava region Východní Čechy obsahuje pouze území Pardubického kraje Královehradecký kraj je rozdělen na 5 turisticky významných území - Český ráj - Hradecko - Kladské pomezí - Krkonoše a Podkrkonoší - Orlické hory a Podorlicko

Mapka nového členění turistických regionů

Loga a odkazy Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Staroměstské nám Praha 1