BALNEOPARK LÁZNĚ JESENÍK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s nejznámějším západočeským.
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: MGR. JINDRA BENEŠOVÁ, 2011 – 10 – 31 NÁZEV: VY_12_INOVACE_27_ LIDSKÉ TĚLO TÉMA:
Masáže Liberec Svlečená 12 Liberec Tel:
Earth Power Vás zdraví !. MiM Mise a vize Earth Power je moderní dynamicky se rozvíjejíci firmou s globálním dosahem. Všechny úkoly realizuje s neustálou.
Naše lázně.
Léčebné lázeňství v evropském kontextu
Je obezita pokládána za nemoc?
Druhy obvazů – obinadlové obvazy
Regenerace - vodní procedury Učební text
ZEMĚPIS ZEMĚPIS LÁZEŇSTVÍ v ČR 8. ročník.
CESTOVNÍ RUCH: BOHATSTVÍ V JEDINEČNOSTI JESENÍKU NA DOSAH.
Hydrologické poměry – podzemní vody
Základní škola Vítkov, Komenského 754, okres Opava, příspěvková organizace PROJEKT V OBLASTI ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY „NOVÁ POZNÁNÍ.
ÚRAZY TEPLEM A CHLADEM Mgr. Jana Volemanová.
Pohyb vody na Zemi.
VODA Lucka Chytilová a Jakub Kolder. VODA -Voda, je chemická sloučenina vodíku a kyslíku -Spolu se vzduchem resp. zemskou atmosférou tvoří základní podmínky.
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H3A, 3.ročník
„ZAPPING“ ŘEŠÍ PROBLÉMY S : AKNÉ, ANGÍNOU, ASTMATEM, BOLESTMI ZUBŮ, BOLESTMI ZAD, PROKRVENÍM A CIRKULACÍ KRVE, BORRELIOZOU, BRADAVICEMI, GYNEKOLOGICKÝMI.
CK PNS Vás zve na zájezd k Priessnitzovým pramenům!
O B L I Č E J O B L I Č E J HLAVA TRUP DOLNÍ KONČETINA PAŽE NOHA HORNÍ KONČETINA KRK.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_10.
VODA A ŽIVOT Voda je jedním z nejdůležitějších prostředků k životu na naší Zemi. Potřebuje ji člověk, zvířata i rostliny.
Bylinná parní lázeň - FITODAR
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_474.
Aurea Medica společnost pro moderní zdravotní osvětu.
Aneta Kafková, Marie Strašíková
Karlovarský kraj Nejmenší kraj – 3 okresy Příhraniční poloha –
´ ˇ ´ ˇ ´.
Hydrologické poměry – podzemní vody
Hydrologické poměry - podzemní vody
Návštěva města v Rakousku
Jaký je naše tělo Kontrola
Karlovarský kraj Rozloha – km2 Počet obyvatel –
STUŽKONOSKA-II- pyramida areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Lázně v čr Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Pavlátová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
VY_32_INOVACE_CER_10 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Lázeňské služby - řešení Jméno autora:Mgr.
Lázně Klimkovice Lázeňský areál Sanatorií Klimkovice se rozkládá v lesnaté krajině na úpatí Nízkého Jeseníku, v krásné přírodní scenérii s výhledem na.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_10.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona : III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_14.
 LÁZNĚ LUHAČOVICE LÁZNĚ LUHAČOVICE  LÁZNĚ LEOPOLDOV LÁZNĚ LEOPOLDOV  LÁZNĚ NEZDENICE LÁZNĚ NEZDENICE  SIRNATÉ LÁZNĚ OSTROŽSKÁ NOVÁ VES SIRNATÉ LÁZNĚ.
 Nejmladší České lázně. Lázně zahájily svůj provoz v únoru roku Lázně jsou v těsné blízkosti zámku. Jedná se o vody hypertonické studené. Lázně.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Pavlátová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
VY_32_INOVACE_24_ONEMOCNĚNÍ DÝCHACÍCH CEST_P_HORKÁ.
1 26. září 2016 Svaz léčebných lázní ČR Specifika lázeňské léčby dětí a dorostu prim. MUDr. Jana Rydlová, Vedoucí lékařka dětských léčeben, Lázně Luhačovice,
Cévní systém lidského těla
Duševní hygiena. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Doporu č ení Ministerstva zdravotnictví Č R Z důvodu umožnění studia jednotlivých rad je „listování“ manuální.
KRYOTERAPIE (celková kryoterapie) , Brno Bc. Dagmar Králová.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640,PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR.JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_11_SLUŽBY-
VY_52_INOVACE_50_KREVNÍ TLAK Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Bc. Petr Grossmann.
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_20_PRVOUKA.
Člověk Korunování krále v Edinburgu ve Skotsku. Homo sapiens - člověk moudrý pohybuje se vzpřímeně dorozumívá se řečí charakteristická je rozumová inteligence.
Adéla Kupčíková Barbora Fialová.  Zdravotní centrum pro seniory ve Førde (Rehabilitační oddělení)  Dům s denní péčí pro klienty s demencí  Domácí péči.
Péče o pacienta s imobilizačním obvazem
PÉČE O ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – PODZEMNÍ VODY
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná Lidské tělo
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_03
VY_32_INOVACE_283_Lázeňství na Jesenicku
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
STARTOVNÍ SKOK Z BLOKU Lekce č. 21
TECHNIKA MOTÝLEK – modifikace delfínového vlnění Lekce č. 20
TECHNIKA MOTÝLEK – delfínové vlnění Lekce č. 19
Karlovarský kraj Nejmenší kraj – 3 okresy Příhraniční poloha –
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_26_PRVOUKA
Historie lázeňství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
MARIÁNSKÉ LÁZNĚ.
TECHNIKA KRAUL – rotace, dýchání Lekce č. 7
Transkript prezentace:

BALNEOPARK LÁZNĚ JESENÍK

v Priessnitzových léčebných lázních. Unikátní Balneopark ZDARMA Nikde jinde vám neposkytnou Priessnitzovy procedury v takové kvalitě a tradici jako v Priessnitzových léčebných lázních. Moto: Léčebný účinek nemá chlad jako takový, ale teplo, které je studenou vodou následně vyvoláno. Vincenz Priessnitz

Společný projekt Společnosti Vincenze Priessnitze, o. s Společný projekt Společnosti Vincenze Priessnitze, o.s. a polského města Głuchołazy, který byl realizován pod oficiálním názvem „Odkaz Vincenze Priessnitze v česko-polském příhraničí“ umožnil revitalizovat a obnovit část areálu Priessnitových léčebných lázní do podoby unikátní vodní zahrady, kterou prochází potok s vybudovanou soustavou zastavení sloužících k hydroterapii a relaxaci. Svým pojetím navazuje na tradiční vodoléčebnou metodu Vincenze Priessnitze, která nemá nejen v České republice obdoby. Studenou vodou, sluncem, pohybem a úpravou životosprávy vrací lidem zdraví i dnes. ZDARMA si odpočinout a nabrat nové síly zde mohou nejen klienti Priessnitzových léčebných lázní, ale i široká veřejnost.

V roce 1822 založil Vincenc Priessnitz v Jeseníku první hydroterapeutické lázně světa. Od té doby sem jezdí pacienti trpící poruchami nervové soustavy, s nemocemi dýchacího ústrojí či s potížemi krevního oběhu. Neporušená příroda, čistý vzduch a desítky horských pramenů jsou také důvodem, proč lázně nabízejí skvělé zázemí pro preventivní a relaxační pobyty.

Balneopark, postavený v přírodním areálu kudy protéká léčivý pramen, je koncipovaný jako stezka „vodní zahradou“ . Jednotlivé zastávky trasy, vedené kolem starých pramenů, jsou citlivě zabudovány ve svazích. V balneoparku můžete vyzkoušet Priessnitzovy přírodní lázně horních a dolních končetin: koupel nohou s akupresurou, Priessnitzovu lavičku, střiky, přírodní sprchu se studenou pramenitou vodou či terasy pro odpočinek i cvičení. Ve větším bazénku se 60 cm vody se chodí s nohama ponořenýma do půli stehen čapím pochodem a kádě na zvýšeném podstavci zase slouží pro koupele rukou. Těšit se můžete také na různé bazénky a vodotrysky. Jinde lze zkusit chůzi po různě velkých oblázcích. Priessnitzova léčba napomáhá snížení vysokého krevního tlaku, posílení imunitního systému, vymizení alergických projevů nebo léčbě bolesti hlavy

V Priessnitzových lázních v Jeseníku najdete evropskou raritu. Pojetí balneoparku navazuje na tradiční vodoléčebné metody Vincenze Priessnitze a rozvíjí jeho světově proslulou filozofii léčby vodou, sluncem a pohybem.