R YBY (B IOTOPY ) David Němčický a Petr Polách. B IOTOPY Podle vodního prostředí, ve kterém ryby žijí, je dělíme na: Sladkovodní - žijí ve sladké vodě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název:Chov a rozmnožování ryb.
Advertisements

ROZDĚLENÍ RYB Přírodopis 7 třída.
Opakování ryby.
RYBY.
Ryby.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Třída RYBY Obratlovci žijící ve sladké i slané vodě Obratlovci žijící ve sladké i slané vodě. Mají kostěnou kostru a dýchají pomocí žaber. Tělo.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Prvouka 3.ročník Gabriela Mikulková 2012
Sladkovodní ryby ČR Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.36
Život se strunou hřbetní..
Voda Zpracoval: Petr Jabůrek 8.C. Hydrosféra -voda  Voda je základní stavební jednotka všeho živého a proto bychom ji měli chránit.  Voda může být pro.
Urči název a zařaď do příslušné skupiny
Přírodní společenstvo řeky
Ryby v ČR Vytvořila Lenka Švejdarová 7.B.
Poznávačka: kruhoústí
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními vlastnostmi vodního.
Obecná charakteristika + rozdělení.
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
BIOSFÉRA – TYPY EKOSYSTÉMŮ
bichir chrupavčití – bichiři kostěná kostra bez rostra
OBRATLOVCI Ryby a obojživelníci.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_11.
MLŽI Štverka M..
VODA – ZÁKLADNÍ PODMÍNKA ŽIVOTA
VODA – ZÁKLADNÍ PODMÍNKA ŽIVOTA
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: září 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VII Vzdělávací.
Kruhoústí.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
EVVO Prvouka 3. ročník ZŠ „ŽIVÁ PŘÍRODA“
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Autor:Miloslava Junková Název materiálu:Ryby Šablona:III/2.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vnější stavbou těla ryb a mírně.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.13 Anotace: Vzdělávací oblast: Ryby
Třída Ryby Nejpočetnější skupina obratlovců, výskyt od prvohor
Chovaní ryb David Bitta.
Obratlovci - vylučovací soustava
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_282 Ročník: 2.
 Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem  Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka  projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
Ryby Obratlovci vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV:Zemědělství TÉMATICKÝ CELEK: Společenské.
Typ vodního prost ř edí Po č et druh ů % celk. po č tu Poznámka Primárn ě sladkovodní ,16200 (93%) nále ž í do nad ř ádu Ostariophysi ( ř ády Characiformes,
RYBY SLADKOVODNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_52_INOVACE_23_ryby TémaŽivočichové.
Zástupci ryb Obratlovci vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
K oběhu vody dochází hlavně díky sluneční energii. Voda se vypařuje z oceánů, vodních toků a nádrží, ze zemského povrchu a z rostlin. Droboučké kapičky.
Neživá příroda - voda. Voda Voda je součástí neživé přírody, patří mezi kapalné látky. Voda je bezbarvá (průhledná) látka, bez vůně a bez chuti. Nemá.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ / /21
Obratlovci úvod; Kruhoústí
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
6.ROČNÍK Žahavci VY_32_INOVACE_ Název školy
RYBY VY_32_INOVACE_06-55 Ročník: 3. Vzdělávací oblast:
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
zpracovaný v rámci projektu
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název projektu: Modernizace vzdělávání Pořadové číslo projektu: CZ. 1
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Zástupci sladkovodních ryb
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_12_Ekosystém_řeka
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
RYBY sladkovodní a mořské.
Třída: Ryby.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
Elektronická učebnice - II
Kruhoústí.
Transkript prezentace:

R YBY (B IOTOPY ) David Němčický a Petr Polách

B IOTOPY Podle vodního prostředí, ve kterém ryby žijí, je dělíme na: Sladkovodní - žijí ve sladké vodě Brakické - žijí ve brakické vodě (směs sladké a mořské vody, například v ústí řek) Mořské - žijí ve slané vodě Tažné - ty se dělí na: Anadromní - žijí ve slané vodě, ale rozmnožují se ve sladké vodě Katadromní - žijí naopak ve sladké vodě, ale rozmnožují se ve slané vodě Polotažné - během života mění místa svého pobytu

S LADKOVODNÍ ( KAPR OBECNÝ )

B RAKICKÉ ( NĚKTERÉ DRUHY SUMCŮ )

M OŘSKÉ RYBY

T AŽNÉ - A NADROMNÍ ( LOSOS )

T AŽNÉ - K ATADROMNÍ ( ÚHOŘ ŘÍČNÍ )

T AŽNÉ - P OLOTAŽNÉ (P ODOUSTEV ŘÍČNÍ )

D ĚKUJEME ZA VAŠI POZORNOST