Akvárium a Rybky Eliška Valentová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NEPOŘÁDEK V NAŠICH LESÍCH
Advertisements

Nadtřída: Mnohonozí (Myriapoda)
Bažant obecný (Phasianus colchicus)
BioFish s.r.o. Horní Paseka
Hynek Moliš Králík domácí
Ryby.
Třída RYBY. Osnova: Vnější stavba těla Vnější stavba těla Vnější stavba těla Vnější stavba těla Vnitřní stavba těla Vnitřní stavba těla Vnitřní stavba.
Sladkovodní ryby ČR Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.36
Velký münsterlandský ohař
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Medvědi.
Neonky-svítící zázrak
Nejznámější plemena krůt,kachen a hus.
Vědecké klasifikace Říše: živočichové Kmen: strunatci Třída: savci
Zoologická zahrada Východ ZOO.
Živočichové opakování Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Dřeviny – listnaté stromy
bichir chrupavčití – bichiři kostěná kostra bez rostra
OBRATLOVCI Ryby a obojživelníci.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_11.
KREVETY.
Nejstarší doklady o chovu ryb v zajetí, pravděpodobně čistě užitkovém, se dochovaly z poloviny 3. tisíciletí př. n. l. ze sumerského města Lagaš v jižní.
Ryby Akvarijní rybičky
Digitalizace výuky Příjemce
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vnější stavbou těla ryb a mírně.

Členovci Korýši.
Obrázky Rybky Vodní rostliny
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
Plán výuky předmětu "Akvaristika 2010": 1. blok - ST – 1. přednáška “úvod do akvaristiky” (2 Policar) 6h – 8:00 -11:00 2. přednáška “ekonomika.
KATALOG VÝROBKŮ MODRÁ ŘASA, S.R.O.
Vybrané chované a divoké formy akvarijních ryb
Pěstování akvarijních rostlin
Název projektu: Živá příroda ve škole
NEJJEDNODUŠŠÍ ROSTLINY
ÚVOD RYBOLOV OBSAH RYBAŘENÍ HISTORIE DRUHY RYB VYBAVENÍ KAPR RECEPT.
Základní informace o patří mezi nižší rostliny - mají chloroplasty s chlorofylem - z vody, minerálních látek a CO 2 vyrábějí organické látky - uvolňují.
Ekosystém rybník Živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr.
Domácí mazlíčci VY_32_INOVACE_06_domacimazlicci Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro.
Ekosystém okolí lidských obydlí Domácí mazlíčci Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice,
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Bezostní Clupeiformes. Bezostní Obecně jsou primitivní kostnaté ryby, mezi které patří některé hospodářsky velmi významné druhy ryb, jako jsou sledi,
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Mgr. L. Bernátová. Ekosystém je soustava živých a neživých složek životního prostředí na určitém území, jež se navzájem ovlivňují V naší přírodě se nachází.
Přírodní vědy DUM 11 Vztahy ve společenstvu organismů
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Betty Bojovnice Anna Binderová Třída:5.B Škola:Hluchák.
Prezentace obrázků Zvířata 1.A Barbora Šilarová
Domácí mazlíčci VY_32_INOVACE_06_03
Název materiálu: HÁDANKY- POZNÁŠ ORGANISMY?
RYBY VY_32_INOVACE_06-55 Ročník: 3. Vzdělávací oblast:
ŘASY – STÉLKATÉ ROSTLINY (po výkladu si zapiš do sešitu)
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
zpracovaný v rámci projektu
Přírodopis DUM 11 Vztahy ve společenstvu organismů
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_21_Příroda u nás doma
Moře a jeho významné ryby j.cinek. Žralok bílý či velký bílý žralok, dříve často nazývaný žralok lidožravý, je žralok z čeledi lamnovitý ch vyskytující.
(Andrias davidianus). Velemlok čínský je největší mlok na světě Měří kolem 115 cm, ale může dosahovat délky až 180 cm Važí kolem kg Živí se hmyzem,
Poznávačka ryb.
Ryby. AUTOR: Eliška Jurčicová
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
Řasy zelené.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
PANDA Sylva Havránková.
Transkript prezentace:

Akvárium a Rybky Eliška Valentová

Historie akvaristiky První rybky byly vyšlechtěny z karase zlatého, tvz. Zlaté rybky Bylo to v číně V roce 1163 byl v císařských zahradách zřízen rybník pro zlaté rybky V 16. a 17. století se již zlaté rybky chovaly v interiérech v nádobách z porcelánu

Akvária sladkovodní - častější Akvária mořská – velmi drahá Typy akvárií Akvária sladkovodní - častější Akvária mořská – velmi drahá

Mořské akvárium -jsou méně často provozovaná -jejich zařízení a údržba se pohybuje v řádu desetitisíců -ovšem jejich barvy jsou pestřejší než u sladkovodního -jeho údržba je poměrně složitá -není vhodné pro děti a začátečníky

Sladkovodní akvária -nejsou moc složitá na údržbu -jsou vhodná i pro děti -nejsou moc drahá -nejsou tak moc barevná jako mořská

Nejčastěji chované rybky Neonka obecná závojnatka čínská bojovnice pestrá skalára amazonská živorodka duhová (paví očko)

Rybí nemoci krupička rozpad ploutví vodnatelnost sametka

Jiná zvířata v akváriu -většinou malá nenápadná zvířata -nenáročná na chov -někteří požírají řasy -krevety,šneci,žáby…

Šneci Požírají řasy Při nedostatku řas ovšem požírá rostliny Rychle se množí okružák ampulárie

Krevety Sladkovodní i mořské Požírají řasy (ale jen některé) Jsou i hodně barevné

žabky Žijí společně s rybkami v akváriu Jedí živé krmivo Některé jsou krásně zbarvené

Krmení Sušené Mražené živé

Stavba těla ryby

Máte nějáké dotazy?

Děkuji za pozornost!